Koti Karkit Itse tehdyt karkit joululahjaksi

Itse tehdyt karkit joululahjaksi

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Paras lahja on ruokalahja, eikö? Tai ainakin sellainen, joka takuuvarma valinta. Kaiken nykyisen materian keskellä sellaiset lahjat, joille on todellista käyttöä tai lahjat, jotka voi syödä pois ovat mitä tervetulleimpia. Olen monena, monena vuonna valmistanut jokaiselle perheenjäsenellä ja kavereille pienen pussukan itse tehtyjä fudgeja ja konvehteja. Ja niitä toivotaan joka vuosi aina uudestaan.

Kerran jopa valmistin suklaasta suklaarasian ja täytin sen itse tehdyillä suklaakonvehdeilla. Voi niitä lukioaikoja, kun vapaa aikaa riitti tuollaiseenkin. Sellainen projekti se kyllä oli, että totesin, ettei koskaan enää.

Viime vuonna järjestimme lääkiksen kokkikerhon kesken jopa pienen joulukarkkityöpajan, jossa valmistettiin yhdessä isompia määriä karkkeja ja jokainen sai tästä joulukarkit mukaansa – eivät tosin kuulemma säilyneet pakettiin asti.

Kokosin tähän blogistani löytyvät fudget ja konvehdit, joita esimerkiksi voisit valmistaa lahjaksi tai sitten ihan vain itselleen jouluherkuksi kaupan konvehtien sijaan.

Muita hyviä ruokalahjoja ovat itse tehty granola (mansikkagranola tai omenagranola), jonka pakkaa kauniiseen lasipurkkiin. Tai sitten ihan perinteinen mehevä saaristolaisleipä (resepti olueeseen valmistettuun saaristolaisleipään).

Resepti löytyy nimeä klikkaamalla.


Fudget

Polkafudge (gluteeniton)

Tätä mun on pakko tehdä joka vuosi.

 

Piparinen Rocky road fudge

Mun ehkä uusin suosikki.


Tryffelit ja konvehdit

Terveellisempi taateli-lakritsatryffeli (vegaani, gluteeniton)

Hiukan terveellisempi vaihtoehto, joka maistuu ihan yhtä hyvältä ja valmistuukin vain kahdesta raaka-aineesta. Tai kolmesta, jos haluat kuorruttaa suklaalla.

Lakritsa-taatelitryffelit. Herkullinen ja terveellinen vaihtoehto suklaakonvehdeille.

 

Kahden raaka-aineen vegaaniset suklaatryffelit (gluteeniton)

Kahden raaka-aineen salmiakilla täytetyt suklaakonvehdit

Huomattavasti helpompia kuin miltä näyttävät.

Minttusuklaa- ja Fazerina-keksitryffelit

Tai sitten tryffeleiden valmistuksessa voi hiukan fuksata ja valmistaa kakkutikkarin tapaisia tryffeleitä vain kekseistä ja tuorejuustosta – sekä suklaakuorrutteesta. Nämä ovat olleet monen suosikkeja ja reseptiä aina kysytään. Joka kerta saa kaverit yllättyä, kun tryffelit ovatkin tehty kekseistä eikä suklaasta.

 

Toivottavasti näistä löytyisi iloa joulupukin konttiin :).

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

Jäikö nälkä?

6 kommentit

Julia Silvennoinen 30.11.2017 - 09:14

Oh nam! Täytyykin ehkä ottaa tästä vähän ideaa joulukokkailuihin <3

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 1.12.2017 - 07:44

Hyvä idea Julia :)!

Vastaa
Iina 10.12.2017 - 04:56

Todellakin menevät testiin, ainakin melkein ellei kaikki ! Osaisitko sanoa jotain näiden säilyvyydestä tai voiko pakastaa?
Kaikki täältä blogista bongatut reseptit ovat olleet herkullisia. 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 10.12.2017 - 09:06

Oi miten kiva, kiitos! 🙂 Fudget säilyvät jääkaapissa ainakin kuukauden. Taatelikonvehteja oon ainakin pakastanut, säilyy siellä, ja säilyy kyllä syötävinä vähintään pari viikkoa jääkapissa. Keksitryffeleitä ja salmiakkikonvehteja oon myös pakastanut. Vegaaniset 2 aineen suklaatryffelit säilyy hyvänä kolmisen viikkoa jääkaapissa, mutta niitäkin voi pakastaa :). Ainoa noissa suklaakuorrutteisissa karkeissa on, että suklaa alkaa jossain kohti vähän harmaantumaan, jos niitä pitkään säilöö. Muuten ne kyllä säilyvät :).

Vastaa
Glotter-Bäckerin 19.12.2017 - 14:09

Säilyvät jos säilyvät… Mun piti ainakin pikaisesti pakata ja pakastaa kaikki fudget talosta, jotta en söisi niitä kaikkia itse!
En välitä konvehdeista, mutta näistä tuli tosi himottavia! Just fudgemainen koostumus, joka houkuttelee jättämään hampaan jäljet vielä yhteen palaan…

Näissä yhdistyi paljon kaikkea hyvää. Ekologinen joululahja, joka katoaa pakkauspussia lukuunottamatta jäljettömiin. Käytin tähän sattumiksi kaappien pohjilta kuivatut aroniat ja suolapähkinät. Suolaisen makean karvas yhdistelmä. Aroniat taitavat suklaan makeutta (pelottavan’) taitavasti. Ensi vuonna voisin ennakoida ja kuivata pihlajanmarjoja, niiden hapan maku sopisi takulla kuin nakutettu.

Tein ilman lämpömittaria, keitin kunnes massan tosi paksuksi, kunnes se alkoi jähmettyä pudotettaessa lusikan pesään. Juoksettumisvaroituksista viisastuneena annoin massan jäähtyä hyvän tovin ennen suklaan lisäämistä. Suklaata käytin melkein puolet vähemmän ja sen sijaan laitoin pari ruokalusikkaa kaakaojauhetta. Jännäsin, mutta hyvin jähmettyi.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 22.12.2017 - 16:35

Tuo onkin hyvä kuulla, että vähempikin suklaata riittää! Mun piti vielä tällä viikolla lisätä mun lempifudgeohje, josta tulee täydellisen pehmeää eikä siihen tarvita lainkaan suklaata jähmettämään. Ja sanonko, että olit rohkea tehdessäsi ilman paistomittaria, koska olen kuullut paljon valitteluja kavereilta jonka fudget ei koskaan onnistu, kun heillä ei ole paistomittaria.

Vastaa

Jätä kommentti