Koti Gluteeniton Hasselpähkinä-taatelitryffelit (V, GF)

Hasselpähkinä-taatelitryffelit (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Taateli-hasselpähkinätryffelit. Vegaani

Tässäpä olisi nyt yksi terveellisempi joulukarkki kaiken sen suklaan ja fudgen rinnalla. Taatelipohjaiset karkit ovat siitä ihania, että ei sitä edes tajua syövänsä terveellisempää herkkua. Taateli on itsessään jo kuin kinuskia söisi. Sekoitin taatelimassaan sattumaksi hasselpähkinärouhetta ja tietysti joulumausteita. Pyörittely ja valmista!

Taateli-hasselpähkinätryffelit. Vegaani

Taateli-hasselpähkinätryffelit. Vegaani

Resepti oli tarkoitus jakaa jo viime jouluna Lapista käsin, mutta ulkoinen kovalevy hajosi matkalla, eikä matkan alku muutenkaan ollut kovin sujuva. Tässä muistelmia vuoden takaa: ”Oli täpärällä, että lopulta edes pääsin lähtemään. Ensin eksyin Kirkkonummelle, ja sen jälkeen alkoi moottoriöljyvalo vilkkumaan. Junan lähtöön Pasilasta oli enää tunti. Hanskalokeron ohjekirja kertoi, että kyseisen valon vilkkuessa auto on pysäytettävä välittömästi ja tsekattava öljyn tilanne. Eikä sitä saa ajaa ennen kuin öljyä on lisätty. Isälle ei voinut soittaa. Hän oli parhaillaan pitkänmatkan lentokoneessa… About ainoassa paikassa, mistä nykyään ei enää ihmistä tavoita. Markus taas oli jo Rovaniemellä odottamassa minua. Rohkeasti uhmasin ohjetta ja ajoin muutaman kilometrin verran huoltoasemalle. Ensin ei auennut konepelti ja sen jälkeen ei moottoriöljykorkki. Paniikissa selailin ohjekirjaa… Ohjekirjan ja Markukselle soitetun rohkaisupuhelun myötä päihitin tilanteen, lastasin auton junaan kolhimatta ja täällä sitä nyt vihdoin ollaan.”

Hasselpähkinä-taatelitryffelit muistuttavat muuten hieman niitä kultaiseen kääröön käärittyjä Ferrero Rocher-tryffeleitä!


 Hasselpähkinä-taatelitryffelit – resepti

Taateli-hasselpähkinätryffelit. Vegaani

n. 15 kpl

Tarvitset

n. 10 isoa pehmeää taatelia
½ dl hasselpähkinöitä  (tai valmista rouhetta)
1/3 tl kardemummaa
1/3 tl kanelia

kaakaojauhoa kuorrutukseen

Valmistusohjeet

  1. Jos taatelit eivät ole ihan supersuperpehmeitä, niin liota niitä kuumassa vedessä n. 10 minuuttia. Kaada vesi sitten pois.
  2. Jos käytät kokonaisia hasselpähkinöitä, niin murskaa ne tehosekoittimessa rouheeksi.
  3. Mittaa ensin taateli tehosekoittimeen ja aja pehmeäksi massaksi. Lisää sitten joukkoon hasselpähkinärouhe ja mausteet ja surauta niin, että ainekset sekoittuvat.
  4. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Voi kun vielä joku päivä saisin sen videon toimimaan automaationa!

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Sari Atula 7.12.2018 - 19:25

Miten olisi jos pyöräyttäisi nuo lakritsajauheessa?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 7.12.2018 - 20:56

Hyvä idea! 🙂

Vastaa
Maria 9.12.2018 - 20:16

Kuinka kauan nämä säilyvät, jos esim. joululahjaksi antaa? Ja kantsisko säilyttää viileässä vai huoneenlämmössä?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 11.12.2018 - 21:26

Hei, Mieluummin jääkapissa säilyttää pidempään, mutta kyllähän ne pöydälläkin vuorokauden pysyvät ainakin hyvinä :). Olen itse myös pakastanut palleroita. Pakastamalla voit valmistaa vaikka heti ja ottaa sulamaan sitten pakkausvaiheessa, minkä jälkeen säilyvät ainakin 1-2 viikkoa hyvänä jääkaapissa.

Vastaa

Jätä kommentti