Koti Brunssille (makeaa) Puhtia aamuihin (V) ja kasvisperäinen proteiinijauhe

Puhtia aamuihin (V) ja kasvisperäinen proteiinijauhe

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Kaupallinen yhteistyö Puhtikaura.

Ikuinen aamiaisongelma. Puuro, jugurtti, leipä, smoothie – mieluiten niitä kaikkia, ehkä sitten jaksaisi kahteentoista? Mutta määrällisesti kaikki tuo aamiaisella on ehkä kuitenkin hieman liikaa. Tuntuu, että söi sitten 6:45 mitä tahansa ja kuinka paljon, niin kello 10:30 lähtisi jo erittäin mielellään lounastamaan. Koulu on kuitenkin sanellut lounastauot, eikä sen aika vielä ole.

Tuossa taannoin pääsin toimimaan ruokastylistinä Viipurilaisen Kotileipomon Lähipala-mainoskuvauksissa. Uutta työtä pukkasi, kun samalla minulta kysyttiin, ottaisinko Puhtikaura-perheen uudet jäsenet Puhtipron ja Puhtiomegan kuvattavaksi kotiin. Siis tekisin heidän käyttöön mainoskuvia näistä tuotteista. En ollut ihan varma, mitä tuotteet olivat, mutta eipä se mitään – valokuvata voin mitä vain ruokaan liittyvää!

Ai että myös fiiliskuvia kaivattiin? Tekemistä ja ihmistä, ei pelkkää ruokakuvaa. Totta kai se onnistuu! Näin hihkaisin, ja samalla mietin, että ja mitä tuli luvattua. Meidän täyteen ahdettu 30 neliön yksiö olisi muutettava ihan studiokelpoiseen kuntoon. Ei muuta kuin kunnon jalusta kaupasta kainaloon, ja huonekalut hieman uuteen järjestykseen. Älä huoli Markus, tämä on vain väliaikainen järjestely, kyllä pöytä kääntyy vielä niin kuin se ennen oli. No arvaatte varmaan, että uusi järjestely tuli jäädäkseen.

Kuvien tuotanto käynnistyi, ja samalla tutustuin Puhtikaura-perheeseen. Ei ollenkaan hassumpaa! Suomen vuoden elintarvikkeeksi 2016 valittu puhtikaura on täysin kaurasta valmistettu puuterimainen jauhe, joka on saanut nyt kaksi sisarta; Puhtiomegan ja Puhtipron.

Markukselle puhtiprosheikki.

Puhtipro onkin täysin kasvisperäinen proteiinijauhe, joka on kuivatun mansikan ansiosta mansikkaista ja proteiinia tulee jauhetusta härkäpapurouheesta. Se purkki siis Markukselle salikäyttöön.

Kuivattua mustikkaa ja pellavansiemeniä sisältävän puhtiomegan omin itselleni. Se maistui heti ensimaistiaiselta mukavan mustikkaiselta. Nimensä mukaan yksi annos sitä (1 dl) sisältää päivän tarvittavan kiintiön omega 3- ja 6-rasvahappoja.

Mikä parasta, jauhe on siis todella helppokäyttöistä. Sopivat mihin tahansa smoothieihin tai sheikkeihin. Esimerkiksi perinteisen mustikka-banaanismoothien mustikan korvasin puhtiomegalla. Puhtiprota taas käytin kaakaon sijassa tuomaan mansikan makua.

Puhtiomegasmoothie syntyy, kun sekoitat 1 banaanin, 1 dl puhtiomegaa, noin desin soijajugurttia ja pari desiä soijamaitoa.

Mutta miten ne nyt liittyvät aamupäivän nälkähetkiin? Puuterimainen kaurajauhe nimittäin turpoaa nesteen vaikutuksesta. Sekoita jauhetta jugurttiin ja lusikoi jugurtti vatsaan. Kaurajauhe alkaa pikkuhiljaa lempeästi turvota ja ylläpitää täyteläisyyden tunnetta pidempään. Näin ainakin luvattiin. Siispä viikon ajan testasin sekoittaa puhtiomegaa lempijugurttiini, eli kookoksen makuisen soijajugurtin joukkoon. Plaseboa tai ei, niin koin pärjääväni paremmin lounaaseen asti. Saattanee toki johtua myös siitä, että olin ollut kipeä, ja päivittäinen aktiivisuus jäi vähäiseksi..

Tuo turpoaminen kuulosti myös ikävältä sanalta, aiheuttaakohan se mahakipuja? Ei onneksi ollut lainkaan sellaista ongelmaa, kuten sanottu, se turpoaa lempeästi :). Yhtä kaikki, jauheet tekevät jugurteista tai smoothieista ihanan värisiä, terveellisiä ja maukkaita.

Helpoimmista helpoin resepti: Lisää maustamattoman tai kookoksisen soijajugurtin sekaan pari kukkurallista ruokalusikkalista puhtiomegaa, sekoita ja lisää päälle marjoja halutessasi.

Plussana sain yksiön järjesteltyä pysyvään valokuvausstudiokuntoon, jippiii! Oon ollut entistä innokkaammin valokuvaamassa ja viettänyt jokaisen mahdollisen valoisan hetken kameran parissa. Onnistuneista otoksista, kun tulee ihan käsittämättömän hyvä fiilis! Enää alle kaksi kuukautta Kreetalla järjestettävään ruokakuvauskurssiinkin :).

Yhteistyössä Puhtikaura.fi.

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Elena 6.03.2017 - 23:35

”Puhtipro onkin koko maailman markkinoiden ensimmäinen täysin kasvisperäinen proteiinijauhe” -> Riisiproteiinijauhetta et sitten laske kasviperäiseksi? Tai herneproteiinijauhetta?

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 7.03.2017 - 08:03

Hmm, totta, hyvä pointti Elena! Näin tuottajat minulle itse sanoivat, ja tässä vielä suora lainaus puhtikaura.fi-sivuilta: ”Puhtipro maailman ensimmäinen ja ainoa kaurapohjainen, täysin kasviperäinen ja käyttövalmis proteiinijauheseos.” Tosin nyt kun luen tätä niin tässä tarkoitetaan varmasti, että ainoa kaurapohjainen ja kasvisperäinen. Ja herneproteiiniahan tässä tuotteessa käytetäänkin proteiinina.

Vastaa
Anna 7.03.2017 - 10:02

Olen ollut utelias puhtikauran suhteen ja pyöritellyt pakettia kaupassa aikaisemminkin. Nämä marjaiset vaihtoehdot vaikuttavat vielä houkuttelevimmilta eli ehkä nyt pitäisi testata jugurttiin/puuroon/rahkaan lisäksi.

Ja todella ihania kuvia kyllä! Nams! 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 7.03.2017 - 10:49

Mä ainakin tykkäsin just näistä marjaisista vaihtoehdoista 🙂 Saa kätevästi sitä marjan makua nopeasti sekotettua just vaikka jugurttiin, jos ei satukaan pakkasessa esim. mustikoita olemaan :).

Vastaa

Jätä kommentti