Koti Arkiruoka 10x erilainen fudgemaku

10x erilainen fudgemaku

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Fudge

Blogistani löytyy suositut ja sanoisin, että lähes kaiken kattavat ohjeet fudgen valmistukseen. Perusfudgepohjaa on helppo lähteä varioimaan erilaisin mauin. Ideointiasi helpottamaan tässä tulee lista erilaisista vuosien varrella valmistamistani ja hyväksi havaituista fudgemauista :).

Järjestä kaverien kanssa fudgepaja: keitelkää pienempiä satseja fudgepohjaa ja maustakaa niitä mielenne mukaan!

Fudge

Kattavat ohjeet fudgen valmistamiseen

Snickers fudge

Snickers fudge

Nyt kun olet perehtynyt fudgen kemiaan, tässä tulee listattuna vielä erilaiset makuideat.

  • Suolakaramellifudge
  • Rocky road fudge
  • Inkiväärifudge
  • Karpalo-appelsiinifudge
  • Turkinpippurifudge
  • Matcha- tai kuusenkerkkäfudge
  • Mokkafudge
  • Polkafudge
  • Snickers-fudge
  • Piparifudge

Kolmesta ensimmäisestä löytyy oma reseptinsäkin blogistani, ja ne ovat linkattuna yllä. 

Seuraaviin fudgemakuihin on ajateltu, että käytät pohjana joko yhtä satsia kermasta, voista ja sokerista taikka PUOLIKASTA annosta kondensoidusta maidosta keitettyä fudgepohjaa. Kondensoidusta maidosta keitettäessä fudgemassasta tulee isompi kondensoidun maitopurkin koon vuoksi. Koska haluan aina tehdä erilaisia makuja, jaan sen silmämääräisesti puoliksi siinä vaiheessa, kun fudgemassa on saavuttanut halutun lämpötilan ja siirrän sen kuumalta liedeltä pois. Fudgejen perusreseptit löytyvät täältä ja vegaanisen täältä.

Fudgen keitto ja sen raaka-aineiden mittaaminen on tarkkaa puuhaa, mutta itse maustaminen ei ole tarkkaa. Fudgea saa maustaa oman maun mukaan ja siksi ei ole myöskään tarkkaa, oletko saanut esimerkiksi kondensoidusta maidosta keitetyn fudgemassan jaettua tarkkaan puoliksi.

Inkiväärifudge

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan 2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä. Voit kokeilla myös kuivattuja inkiväärikarkkeja – paloittele niitä reilusti pienemmiksi.

Karpalo-appelsiinifudge

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan n. 100 g hieman hienommaksi leikattuja kuivattuja karpaloita ja 1 appelsiinin raastettu kuori.

Turkinpippurifudge

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan 150 g turkinpippurirouhetta. Voit jättää tästä pari rkl koristeluun.

Matcha- tai kuusenkerkkäfudge

Kuusenkerkkää kutsun kotimaiseksi matchaksi. Molemmista saa hauskaa erikoismakua fudgeihin. 

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan 3 tl matchajauhetta tai kuusenkerkkäjauhetta.

Mokkafudge

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan 2-3 tl pikaespressojauhetta. Voit lisätä tai vähentää tätä maun mukaan maistellen. Maista fudgea vasta, kun se on tarpeeksi jäähtynyttä.

Polkafudge

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan 150 g rouhittuja polkakarkeja (rouhi esimerkiksi mortelissa/tehosekoittimella). Voit jättää tästä pari rkl koristeluun.

Snickers-fudge

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan 4 rkl maapähkinävoita ja 2-3 rkl rouhittuja suolapähkinöitä. Kun fudge on jäähtynyt, sulata n. 50 g tummaa suklaata ja levitä lusikalla suklaaraitoja fudgen päälle.

Piparifudge

Sekoita jäähtymisen alkaessa 1 annokseen kerma-voi-sokeri-fudgepohjaan tai 1/2 annokseen kondensoitua maito-fudgepohjaan 1,5 rkl piparimaustetta.

Turkinpippurifudge

Turkinpippurifudge

Matchafudge

Matchafudge

Karpalofudge

Karpalofudge

Fudge

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Eveliina 16.12.2022 - 16:09

Jos fudgen haluaa vaahdottaa,laitetaanko mausteet esim. Turkinpippurit tai piparkkut sekaan ennen vai jälkeen vaahdottamisen?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.12.2022 - 16:21

Ennen vaahdottamista 🙂

Vastaa

Jätä kommentti