Koti Kokemuksia Vegemessut 2018 – parhaat palat

Vegemessut 2018 – parhaat palat

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Vegemessut järjestettiin tänä vuonna toista kertaa, tällä kertaa kaksipäiväisenä Kaapelitehtaalla. Ehkä ensi vuonna vielä isommissa tiloissa tai kolmipäiväisenä?  Oli nimittäin sellaista tunkua ainakin avaamispäivänä eli lauantaina, että ei meinannut taas mahtua kulkemaan.

Yhteensä yli 8000 ihmistä messuilla kahden päivän aikana vierailikin.

Neljä tuntia madeltuani väkijoukon mukana ja maistettuani kaikki antimet vähintään kerran ja parhaimmat kahteen tai jopa seitsemään kertaan (oumph-nachot), niin oli jono ulkona edelleen pitkänlainen. Sattuipa vielä olemaan ihan kunnolla pakkasta…

Mutta eipä siinä, on vain hienoa, miten paljon Vegemessut ja vegaaniruoka kiinnostavat ihmisiä! Ja siinä missä ruokamessuilla saa nykyään enää muutamia hassuja juustonpaloja maisteltavaksi, niin Vegemessuilla sai pelkistä maistiaisista mahansa ihan ähkyyn asti täyteen. Nam, tällaisista messuista minä pidän.

Yläkerrassa oli vielä ravintolamaailma erikseen, mutta jaksoin hädin tuskin taapertaa sinne painavan mahani kanssa ottamaan yhden yleisräpsyn paikasta.

Mitä Vegemessuista jäi mieleen?

Vaikka Vegemessut ovat jo ohi, niin tottahan heidän maistattamiaan tuotteita saa edelleen. Suosikkini aakkosjärjestyksessä, kun en parempaakaan keksinyt.

Aduki. Kun oma ottamat kuvat ovat päätyneet firman bannerikuviksi ♡. Adukista ehkä myöhemmin lisää, mutta lyhyesti, olen aivan hurahtanut heidän hilloihinsa ja kuivahedelmiin. Hilloissa on vähintään 70% itse hedelmää/marjaa, eikä lainkaan lisättyä valkoista sokeria, maistuu ihan real dealiltä. Tullossa myyntiin Ruohonjuureen ainakin. Kuivahedelmävalikoimiin kuuluu kuivatut appelsiinit, persimonit, päärynät, persikat sun muita, mutta kaikkia hauskoja hedelmiä, joita en ole muualla nähnyt.

Baba Foods. Vaikka tuotteet ovat ennestään jo itselleen hyvin tuttuja, niin pakkohan heidät on mainita, koska loistavia tuotteita ovat!

Cavi-Artilla on mustan merilevä”kaviaarin” lisäksi täysin kirjolohenmädin ja siianmädin näköistä merilevästä tehtyä ”mätiä”. Hassua, mitä kaikkea sitä tuleekin markkinoille!

Hoviruoan mustapapupihvit maistuivat hassun paljon mustamakkaralta/ryynimakkaralta. Kenen mielestä hyvä, kenen ei :D.

Ingman Choicen jäätelöpuikot ovat soijapohjaisia ja makuina on ainakin mansikka ja vanilja, jotka molemmat maistuvat täsmälleen vanhalta kunnolta Eskimo-puikolta.

Jalotofulta saa kohta vihdoin ja viimein indonesialaista tempeä kaupasta!

Kolmen Kaverin kookos-lakritsajäätelö oli jo ennestään mun yksi lemppari ja pitäydyin ehkä vähän turhan turvallisesta vanhassa valinnassa, vaikka olisi voinut maistaa muitakin makuja.. :).

Oumph – totta kai. Tarjoili samoja ihania nachoja oumphilla ja pikkelöidyllä punasipulilla kuin viime vuonna.

Porlammin Vege on tuonut markkinoille vegaanifetan, josta kyllä jo ensimaistamalta huudahdin, että maistuu ihan vuohenjuustolta! Ainakin hyvin vuohenjuuston kaltaiselta, happamalta. Tätä voisi oikeastikin ottaa käyttöön!

Vöner eli seitanista valmistettu kebab oli aivan todella hyvää. En tiedä, miten eroaisi kebablihasta, muuta kuin, että ei sisällä lihaa ja oli paljon parempaa. Sitä myydään ihan sillä nimellä kauppojen kylmähyllyissä härkisten ja vastaavien vieressä.

Pistä mieleen tästä sinulle mieluisimman kuuloiset uutuudet. Jos sä kävit messuilla myös, niin kerro, mitkä sulle jäi mieleen :)!

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Heli S. 2.03.2018 - 18:37

Hauska miten iteltä jäi osa noista sun suosikeista ihan maistamatta, tungoksessa ei vain jaksanut seistä kaikissa jonoissa, vaikka nopeasti tajuttiin että toimiva taktiikka on ottaa jotain maisteltavaa ja siirtyä seuraavaan jonoon! Caviartit on ilmeisesti ihan yleisesti käytössä esim. laivoilla buffassa koska on paljon halvempaa. Mutta ne suosikit. Tempeä odotin eniten ja se oli kyllä kiinnostavin. Kotona paistoin näyteköntsän ja jatkoin maistelua, mutta jotenkin tarvii kyllä vielä vähän pohdintaa onko hyvää, ok vai pahaa. Porlammin ”perusjuustosta” tykkäsin, en ole sitä aiemmin maistanut, uutuudet ei ollut oikein mun makuun, mutta kivaa vaihtelua toki. Ben & Jerrys yllätti, tykkäsin todella enkä erottais lehmänmaitojäätelöstä. (eikä haitannut että voitin purkillisen kotiinviemisiksi) Aduki jäi multa ihan väliin, eli ois tosi kiva jos kirjoitat siitä. Muistiin laitoin mm. Poppamiehen soosit, Oumphin, Top foodin? maahantuomat nakit ja Härkispyörykät. Negatiivisessa mielessä jäi mieleen kikhernepasta ja Jänön mehut/smoothiet? mikä on harmi, koska tykkään brändistä ja Bonnen tuotteista. Ja Karu Talu Shokolaadiin täytyy tehdä ehdottomasti retki 🙂 En maistanut tuotteita, mutta kova kuhina kojulla ja kaverin innostus teki vaikutuksen. Sori ylipitkä kommentti, mutta aihe innostaa, varsinkin kun näyttää siltä että palaan työskentelemään ruoan parissa. Parin viikon päästä gastromessut 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 2.03.2018 - 19:52

Eikun kiitos pitkästä kommentista :)! Mielenkiintoista lukea muiden mielipiteitä. Siis oho, en todellakaan tiennyt Caviartista ennen 😮 Tai siis tiesin vain tuon mustan värisen merilevämädin :D. Tempe oli mun lemppari Indonesiassa asuessa, mutta aluksi en pitänyt siitä yhtään, mutta kun pakon edessä sitä tuli syötyä, niin lopulta suorastaan rakastin sitä.. Että se taitaa olla totta, mitä sanotaan, että kaikkeen tottuu, kun tarpeeksi syö. Tosin valintojen ollessa niin runsasta, niin aina ei ole pakkokaan tottua. Mutta kyllä siitä indonesialaisessa ruoassa tulee tosi hyvää :). Porlammin normijuusto on ollu tähän asti ainoa vegejuusto, jota olen välillä käyttänyt, ja ihan hyvä sellanen perusjuusto. Oi vitsi, sä voitit Ben&Jerrysiä! Mä voitin Baba Foodsilta falafeleja, ja heidän tuotteistaan tykkään muutenkin tosi paljon, mutta eivät tähän päässeet, koska niissä ei ollut mulle enää mitään uutta :D. Multa taas men ihan ohi jotku nakit, poppamiehen soosit, kikhernepasta ja noi Jänöt! Mitä, kuvittelin maistaneeni kaikkea :D. Suklaita kun ei ollut maistettavana, niin ei sitten tullut edes ostettua niitä, mutta niistä on kovasti puhuttu.. Onpa ihana, että pääset pian työskentelemään taas ruoan parissa!

Vastaa

Jätä kommentti