Koti Kokemuksia Arjen helpottaja – Anton&Anton ruokakassi testissä + Alekoodi

Arjen helpottaja – Anton&Anton ruokakassi testissä + Alekoodi

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Kaupallinen yhteistyö Anton&Anton

Meinasin lähes puhjeta huojennuksen kyyneliin Anton&Antonin tarjotessa apua arjen kaaokseen. Samalla olin hauskalla tavalla huvittunut; lukivatko he juuri ajatuksiani? Mistä he tiesivät, että olin juuri samalla viikolla tosissani jo ollut tilaamassa Ruokakassia itselleni/meille? Riemuissani kerroin tästä kokeilumahdollisuudesta Markukselle, jonka silmät syttyivät heti. Siinähän olisi mulle täydellinen konsepti! Joku tuo valmiit reseptit ja raaka-aineet kotiin!

Huom, postauksen lopusta löydät itsellesi alennuskoodin, jotta säkin pääset nauttimaan arjen helpotuksesta :).

Mikä Ruokakassi?

Markus ei siis ollut edes kuullut Ruokakassi-palveluista aiemmin. Itse sentään tiesin, ja tiesin tätä palvelua tarjoavia olevan useampia. Selailimme eri ruokakassi-palvelujen sivuja ja Anton&Anton erottui ehdottomasti edukseen huomattavasti paremman kuuloisilla menuillaan. Ruoissa oli jotakin innostavaa, freesiä ja trendikästäkin – ei siis pelkkää muusia ja ruskeaa kastiketta. Kaiken lisäksi heidän palvelu oli vielä edullisempi kuin vastaavien muiden. Kivojen reseptien lisäksi, Anton&Anton keskittyy luomutuotteisiin ja eettisiin sekä ekologisiin raaka-ainevalintoihin. Esimerkiksi kala on aina kestävästi kalastettua ja liha (jos sitä haluaa) on luomua. Osasta ruokakasseista voi löytyä myös vaikkapa heidän itse tekemiään tahnoja.

Oma kiinnostukseni heräsi ensimmäisen kerran jo aiemmin keväällä yhden (ruoasta kiinnostuneen) kaveripariskuntamme spontaanisti kehuessa Anton&Anton Ruokakassia. Hekin ovat molemmat todella kiireisiä, ja toisen heistä elämäntilanne on vahvasti kaltaiseni. Hänkin työskentelee päivätöissään lääkärinä ja vapaa-ajalla pyörittää omaa yritystä ja on jatkuvasti kiinni erilaisissa projekteissa. Hänen kanssaan juuri keskustelimme siitä, miten nykyhetkessä ei ole aikaa edes käydä enää jumpassa/salilla – juoksulenkkeihin on juuri ja juuri aikaa. He kertoivat, miten heidän arjen ruoanlaitto oli ainakin tosi paljon saanut ruokakassista helpotusta. Olin siis todella halukas testaamaan, jos Ruokakassista saisi vähänkin apua arkeen.

Ruokakassista löytyisi reseptit ja ainekset kolmelle arkipäivälle. Valita voi peruskassin (1 liha + 1 kala + 1 vege), kala-kasviskassin (1 kala + 2 vege) tai vegekassin (3 vegeä) välillä – ja olisiko se sitten kahden vai neljän hengen kassi (Markus ehdotti neljän hengen..). Nykyään löytyy myös erikseen lapsiperheitä varten muksukassi. Ps. Syksyksi on vihdoin tulossa kuulemma myös vegaanikassi!

Uunipannukakku karamellisoidulla sipulilla, fetalla ja rucolalla. Nam.
Kalapäivä!

Voi valita, ottaisiko kestotilauksen vai kertatilauksen. Kertatilauksia voisi tietysti toistaa aina tarvittaessa, kun tietää edessä olevan tavallista kiireisempiä aikoja. Kestotilaus taas sopii, kun tietää, että arki on ja pysyy sinä samana pyörityksenä. Toimitus olisi aina tiistaina, kellonaikaväliä sai toivoa. Hyvissä ajoin, viitisen päivää, etukäteen tuli sähköpostiin ohjeet, mitä mausteita tai muuta tilpehööriä (kuten oliiviöljyä) tulisi löytyä kotoa valmiina reseptejä varten. Samalla tuli tieto, mitä ruokia söisimme ensi viikolla; kalaa, vegevartaita ja suolaista uunipannaria.

Kyllä, tilasimme kala-kasviskassin kokeiluun. Molemmat rakastamme kalaruokaa, mutta lähinnä hintasyistä sitä tulee vähemmän syötyä. Kalaa yritän syödä kerran viikossa, mutta aina se ei mitenkään toteudu. Tämä kassi kuitenkin ratkaisi sen. Nyt tulisi taatusti se yksi kalapäivä, eikä kala-kasviskassin hintakaan ollut vegekassia kuin kaksi euroa enemmän.

Edellisenä päivänä puhelimeen tuli vielä viesti tarkemmasta suunnitellusta toimitusajasta minuutin tarkkuudella. Kun lähetti sitten myöhästyi toimituksesta 10 minuuttia, hän soitti siitäkin.

Säästyikö aikaa arjesta?

Reseptit olivat hyvinkin helppoja ja raaka-ainelistat suht lyhyet. Helposti itse sorrun enemmän on enemmän-reseptiikkaan, niin tulipahan jälleen todistettua, että kyllä näistä laadukkaista raaka-aineista saa vähällä erittäin hyviä ruokia 😊. Ruokakassissa olleet perunat olivat ehkä parhaita ikinä maistamiani perunoita, joista ylijääneet söin mielelläni seuraavana päivänä työlounaseväänä pelkiltään, vain voilla silattuna. Plussaa oli myös tuore Väyrysen Leipomon focaccia! Markuksen myötä olen tottunut syömään leipää ruoan kanssa, joten edes sitä ei tarvinnut erikseen ostaa. Focacciaa säilyi vielä pieni pala kolmannellekin päivälle ja edelleen se maistui tuoreelta ja pehmeältä. Reseptit oli kyllä hyvin mietitty niin, että ensin syödään helpommin pilaantuvat tuotteet ja viimeisen aterian raaka-aineet taas olivat sellaiset, että niitä ei olisi tarvinnut edes tehdä kolmantena päivänä, vaan olisi hyvin voinut tehdä vähän myöhemminkin, jos olisi tullutkin muuta menoa.

Itse ruoanlaittoonhan ei kulu paljoa aikaa, jos raaka-aineet ja reseptit ovat valmiiksi siinä. Puolisen tunnin kuluttua oli jokainen ateria pöydässä – tosin pannukakku oli vähän kauemmin uunissa, mutta aktiivista aikaa ei paljoa kulunutkaan. Ruokaa oli myös riittävästi, mikä erityisesti jännitti Markuksen kanssa. Periaatteessa raaka-aineita tulee juuri se määrä kuin niitä tarvitaan, niin ei jää kaikenlaista pyörimään kaappeihin (yritäpä tosin toimittaa puolikasta persiljaruukkua).

En olisi ehkä pari vuotta sitten voinut kuvitellakaan olevani kiinnostunut tilaamaan valmiita reseptejä ja raaka-aineita kotiin. Minähän haluan kehittää omat reseptini! Mutta voi kuulkaa.. se työelämä. Kun tulee kuuden aikaan kotiin väsyneenä ja kaikkensa antaneena, koko päivän työkseen toisten puolesta päätöksiä tehneenä, niin ei ne reseptit tule siitä vaan. Ja kaupassakin pitäisi käydä. Siihenkin kuluu viikkotasolla tunteja. Painin samojen ruokaongelmien kanssa arkisin kuin niin moni muukin. Että mitä ihmettä tänään syötäisiin, jotain nopeaa, hyvää ja helppoa – mieluiten suht terveellistäkin ja lämmin ruoka plussaa? Ongelma ei tietenkään ole se, etteikö reseptejä löytyisi. Niitähän on oma blogini, mutta myös muu netti ja keittokirjat pullollaan. Siinä se valinnanvaikeus sitten tuleekin. On aivan liikaa valittavaa. Onkohan tämä hyvä, vai olisiko tämä toinen parempi? Puhumattakaan siitä, kun koneella eksyy ties mitä muuta samalla selaamaan.. Kun valintaa on liikaa, tilanteeseen saattaa turhautua ja päätöksiä ei välttämättä tule tehtyä lainkaan (varsinkin kun kaiken päätöksentekokyvyn on jo vuodattanut töissä), ja siirtyy sitten rajoitettujen arkivakkareiden ääreen.

Kun kolme päivää viikosta sai ulkoistettua ruokien suunnittelun ja kaupassa käynnin osalta, niin energiaa riitti taas ihan eri tavalla loppuviikon ruokaideointiin 😊.

Alennuskoodi sinulle, jotta pääset nauttimaan ruokahuollon ulkoistamisesta

Anton&Anton haluaa tarjota sinullekin mahdollisuuden päästä vähän edullisemmin kokeilemaan, miten helpottavalta ja luksukselta se voi tuntua, kun joku huolehtii arjen ruokailusta puolestasi :).

Saat 20 euron edun kestotilauksesta koodilla SAARA20 tai kertatilauksesta 10 euroa alennusta koodilla SAARA10.

Täältä pääset tutustumaan seuraavan toimituksen menuihin ja valikoimaan sua miellyttävintä ruokakassia. Mikä kassi sua kaikista eniten puhuttelee? Feta-kasvispaistos kirsikkarelissillä sekä paahdettu munakoiso linssi-couscous-salaatilla ja chili-jogurttikastikkeella houkuttelee ainakin mua!

Cashewpestoa, kasvisvartaita ja couscousia – Markus muuten valmisti tämän aterian lähestulkoon yksin!
Helpompi kokatakin yhdessä, kun on valmis, helppo ja selkeä resepti paperilla edessä sen sijaan, että se olisi epämääräisena ajatusaihiona omassa päässäni.
”Saara, milloin sipuli on kuullottunut?” ”Sitten kun siitä tulee läpinäkyvää” 10 minuutin päästä: ”Ei tästä tule mitään, mä vieläkin näen nää sipulit tässä pannulla.”

Jäikö nälkä?

11 kommentit

Emma 4.08.2019 - 11:05

Idea näissä ruokakassitoimituksissa on todella hyvä. Harmi kuitenkin, ettei täysin vegaanista ruokakassia ole oikein mistään saatavilla, vaan vege sisältää eläinkunnan tuotteita ja yleensä vielä proteiinin lähteinä ovat pelkät maitotuotteet. Nykyisin, kun vegaanius on suorastaan buumi, luulisi jonkun ruokakassipalveluntarjoajan ottavan tästä kopin.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 4.08.2019 - 12:25

Niinpä :). Se olisi vielä tosi helppo tapa tutustua vegaaniruokaan. Ehkä sen voi kertoa, että Anton&Anton on nimenomaan tuomassa syksyksi vegaanikassia markkinoille ja toivottavasti siitä tarpeeksi moni innostuisi, jotta se pysyisi valikoimissa :).

Vastaa
Emma 4.08.2019 - 20:07

Huippu juttu! Menee itselläni ainakin testiin. Kiitos tiedosta! 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 5.08.2019 - 21:50

Tää on kyllä niin arkikiireen pelastus <3

Vastaa
Ninni 5.08.2019 - 10:17

Anton&Antonin kassi on ihan mahtava ja monta ruokaa on jäänyt pysyvästi arkiruokalistalle! Näin sinkkuna ja usein yksin arkiruokailevana 2 hengen kassin varjolla on tullut arkenakin kutsuttua ystäviä syömään, kun ohjeiden mukaan ruokaa tulee kuitenkin (ainakin) kahdelle syöjälle. Kiva arjen ilostuttaja siis siinäkin mielessä! 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 5.08.2019 - 21:52

Ai oot ihan yksinkin tilannut sitä 😀 Onpa hauska idea kutsua sen varjolla, kun on pakko saada joku muukin kaveriksi jakamaan ;). Mä just mietin, että tää on kunnon kokkikoulu Markukselle, ja voi saada samalla nimenomaan helppoja reseptejä jatkokäyttään. Jopa meiltä kahelta jäi ainakin yhdestä ruoasta vielä kolmas annos mulle evääksi :).

Vastaa
Satu 5.08.2019 - 11:54

Olin ihan satavarma, että tää on vaan pk-seudun juttu, mut nää toimittaa Porvooseenki! <3 Menee niin testiin!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 5.08.2019 - 21:53

Edes mä en olisi arvannut, että toimitukset oli sinnekin, onpa kiva, ettei kaikki vaan rajotu pk-seutuun :)!

Vastaa
Glotter-Bäckerin 6.08.2019 - 05:56

Sipulit 😀

Mua kiinnostaa eniten, että pystyitkö pysymään reseptissä, vai tuliko ”äh mä teen näin” hetkiä?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 6.08.2019 - 21:18

😀 Mä kirjotinkin aluksi jo pätkän siitä, mutta poistin sen, koska ajattelin, ettei se olisi kuitenkaan kovin kiinnostava tieto :D. Hahaa, mutta se oli todella sitten se vaikein osuus! Ja eihän sitä tietysti tarvitsisi pysyä reseptissä. Nimenomaan voisi lähteä siitä reseptiaiheesta soveltamaan vielä itsekin ja lisäämään omia kaapista löytyviä raaka-aineita. Mutta reseptipoliisi Markus vahti vierestä. Olin tekemässä niinkin hurjaa, kuin vaihtamassa voinokaretta oliiviöljyyn, niin herra tuli sieltä, että tsotsot, nyt testataan reseptin mukaan! Kyllähän meiän pitää tietää, osaako nää sieltä Anton&Antonilta tehdä reseptejä :D. Eli kyllä me pysyttiin kiltisti kaikessa. Hurjin juttu taisi lopulta olla, että lisäsin kalan päälle persiljaa..

Vastaa
Glotter-Bäckerin 27.08.2019 - 16:14

Huh miten hurjaa 😀 Mutta Markuksella on kyllä hyvä pointti tuossa. Eli ilmeisesti osaavat sielläkin tehdä hyvää reseptiikkaa, kun maistui ihan pilkulleen tehtynäkin.

Mä en varmaan koskaan pystyisi. Puoliso välillä marmattaa, että miksi sulla on sitten se resepti jos sitä ei edes seurata… ;D

Toisaalta on kyllä ihana, jos olisi taattu resepti, jonka voisi aamulla pienenä vinkkinä jättää keittiön pöydälle ainesten kanssa. Ja sitten tietää kotiin tullessaan saavansa jotain hyvää ja pirteää ruokaa. Puoliso osaa kyllä kokata, mutta mä en vaan oikein aina lämpene makaronilaatikoille.

Vastaa

Jätä kommentti