Koti Kokemuksia Anton&Anton Vegaanikassi testissä + Alekoodi

Anton&Anton Vegaanikassi testissä + Alekoodi

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Kaupallinen yhteistyö Anton&Anton Ruokakassi

Kuinka usein ajatus ei kohtaakaan tekoja? Haluaisi lisätä vegaaniruoan määrää, mutta ei nälissään ja väsyneenä keksinyt lopulta muuta kuin heittää ruoan päälle vielä kourallisen parmesania tai fetaa. Kas kummaa, tulikin hyvää. Aina ei ole aikaa, tietämystä tai innostusta lähteä sooloilemaan vegaaniruoan parissa.

Olen maku-edellä ihminen. Pelkästään aatteen vuoksi en halua nälkään syödä kaurapuuroa tai tomaatti-kurkkusalaattia, vaan mieluummin syön sen juustopastan. Kuitenkin tiedän, että juustopastaa mieluummin söisin hyvin koostetun ja herkullisen vegaanisen ruoan, jonka jälkeen olo on taatusti hyvä. Hyvinvointi on kuitenkin syynä, miksi ihan alun huomaamattani vähensin radikaalisti lihansyöntiä. Huomasin voivani paljon energisemmin ja paremmin kasvisruokavaliolla. Eettiset ja ekologisetkin aspektit huomioiden pyrin itse suosimaan mahdollisimman paljon kuitenkin vegaaniruokaa.

Tofu-kesäkurpitsapaistos. Tulisen, tahmaisen makea. Se oli niin hyvää, että tehtiin jo toistekin!

    

Saimme testiin nyt yksittäisen Anton&Antonin Vegaanikassin, jonka reseptit takasivat sen täysin vegaanisen ruoan helposti. Tämän kertaisista vegaaniruokakassin ruokia hehkutin jo etukäteen edellisellä viikolla Markukselle, sähköpostiin tulevan viikon menun tupsahtaessa. Niin paljon hyvän kuuloista ruokaa! Ne myös olivat ihan tosi, tosi maukasta. Ruoat sisälsivät kunnon kasvisproteiinilähteitä; yhtenä päivänä tofua (sellainen Mama Mem’s tuoretofu!!), yhtenä linssejä ja yhtenä härkistä.

Varsinkin elämän ensimmäisia vegaaniruokia kokkaillessa sitä ihmettelee, millä kaikki ”korvataan”? Mutta kokeneemmallakin on haasteita välillä ruoan maustamisessa ilman juustoa :D. Vegaanikassi olisi monelle perheelle tai meidän kaltaiselle pariskunnalle, miksei yksinasujallekin, varmasti hyvä keino tutustua herkulliseen vegaaniseen ruoanlaittoon. 

Aikaisemmin saitkin ehkä jo käsityksen, mikä Anton&Anton Ruokakassi ylipäänsä on. Lisää sen perusideasta ja toiminnasta voit lukea täältä.

Raaka-aineista

Thaimaalaiseksi linssi-kookoskeitoksi

Useiten minulta kysytyt kysymykset Ruokakassin testauksen jälkeen

”Eikö olisi halvempaa, jos vain valitsisi reseptit itse ja kävisi kaupasta, kuinka kalliiksi se palvelu siis tulee?” 

Hmm. Rupesimme kaivamaan laskimia esiin ja tekemään tutkimusta tämän suhteen. Totta kai kassin ruoilla täytyy olla kate. Jonkun täytyy saada palkka siitä, että suunnittelee ja testaa reseptit etukäteen ja valikoi raaka-aineet ja kuljettaa vielä kotiin. Laskimme raaka-aineiden hintoja lähikauppamme (K-Supermarket) hintojen mukaan. Erotukseksi saimme, että jos hakisimme samat kassissa olleet raaka-aineet itse kaupasta, niin se olisi jokaisella yksittäisellä aterialla ollut 5 euroa halvempaa eli 2,5 euroa halvempaa per henkilö. Neljän hengen ruokakassi on vielä suhteessa halvempi kuin kahden hengen kassi.

Anton&Anton Ruokakassi-palvelua käyttäessämme maksamme siis 2,5e/hlö per ateria siitä, että joku muu on suunnitellut ja päättänyt mitä syömme ja kuskannut ne vielä kotiin. Loppujen lopuksi aika pieni hinta kauppareissulta ja varsinkin suunnittelulta säästyneeltä ajalta. Ainakin kun näin työssäkäyvänä ylimääräistä aikaa ei ole mitenkään liikaa. Ja kuinka helposti se 2,5 tai 5 euroa kuluu kauppareissulla johonkin heräteherkkuunHävikkiruokakin vähenee, kun pilaantuvia raaka-aineita tulee vain just se tarvittu määrä.

”Voisitko ite ajatella tilaavasi Anton&Anton-Ruokakassia jatkuvana?”

Muutamat kaverit ovat kyselleet uteliaana miettiessään, olisikohan heille hyötyä siitä, että kotiovelle kannetaan kolmen arkipäivän raaka-aineet ja ohjeet. Että säästäisi sen suunnitteluvaivan sekä kaupassa vietetyn ajan. 

Kyllä ja ei. Markus itse ehdotti heti, että eiköhän käytetä sun oma alekoodi (postauksen lopussa) ja tilata meille Anton&Anton. Sais ainakin taatusti monipuolista, hyvää ja nopeasti valmistuvaa vegeruokaa tarvitsematta itse miettiä. Kieltämättä viikon ruoissa arkilounaineen on niin paljon suunnittelua, että ei haittaisi, jos joku miettisi niistä osan puolestani. Tällainen sivutoiminen ruoka-alanyrittäjäkään ei tosiaan aina keksi uutta ruokaa. Osasta kahden hengen ruokakassin ruoista tulee vielä niin paljon ruokaa, että on riittänyt kolmelle hengellekin, eli minulle vielä annos työeväslounaaksi. Toisaalta, kun vain aikaa on, niin rakastan kehitellä itse reseptejä. Siksihän mulla on ruokablogi :D. Kuitenkin tämän kertaisen Vegekassin tofu-kesäkurpitsapaistos oli niin supermaukasta, että siitä sai itsekin inspiraatiota ja erittäin hyvän reseptin talteen (kertaalleen jo uudestaan tehnytkin). Mutta siksihän taas juuri vähensin palkkatöideni viikkotuntimäärää, jotta jäisi enemmän aikaa ruoanlaittoon. Toisaalta taas yksi paras osa Ruokakassia on se, että se tuntuu kuin joululahjapakettia avaisi. Se on ihana yllätys.

Jos joku näki Markuksen kokkailut Instagram-stooreista, niin tietää mille hän oikein virnuillen kihisee innostuksesta. ”Vitsi, että mä keksin, miten tästä ruoanlaitosta tulee hauskaa!”

Markuksen kanssa taas on mahtava kokata kassin ruokia yhdessä! Hänkin jaksaa osallistua ruoanlaittoon, kun reseptit ja raaka-aineet ovat kaikki konkreettisesti esillä, eikä vain ajatusaihioina päässäni. Siskoni saikin joululahjaksi poikaystävänsä kanssa Anton&Anton ruokakassin nimenomaan ajatuksella: lisää yhteistä aikaa. Oiskin aika hyvä lahjaidea tuttaville!

Jos kuitenkin päätämme tilata kassin jatkuvana, niin tilaamme varmasti Vegekassin. Toistaiseksi Anton&Antonilla on valikoimassaan Vegekassi, mutta tällä kertaa testissä oli yksittäinen Vegaanikassi, joka jää pysyvään valikoimaan, mikäli kysyntää löytyy. Jos vain vegaanikassi olisi vakivalikoimassa, niin suosisimme varmasti sitä. Mitä mieltä olet, löytyisiköhän ihan vegaanikassille kysyntää?

 

Alekoodi

Voit tilata itsellesi tai perheellesi Vegekassin Anton&Antonin-sivuilta arjen kasvisruokavalintoja helpottamaan. Käyttämällä koodia SAARA20 saat 20 euron alennuksen jatkuvasta tilauksesta. Koodi on voimassa syyskuun ajan. Tai siis tietysti minkä tahansa mieleisesi Ruokakassin. Voi siis tosiaan valita kahden tai neljän hengen kassin välillä. Olen tässä miettinyt, pitäisikö tilata neljän hengen kassi, koska se on suhteessa edullisempi ja samalla siitä jäisi ruokaa vaikkapa muillekin arki-illoille tai lounaaksi töihin.

Voin ihan henkilökohtaisesti taata, että heidän resepteillään tulee hyvää ruokaa, ja siitä vasta tuleekin hyvälle mielelle :). 

 

Kato nyt kun se tofu oikeen kiiltelee! Nam!

Härkis-punajuuripihvit, basilika-fenkolikastike ja paahdettua, kotimaista maissia.

 

Jäikö nälkä?

10 kommentit

Ss 8.09.2019 - 19:38

Mielenkiintoista lukea näistä ruokakassin kokemuksista ja erityisesti mielenkiintoista kuulla ruokablogia pitävän ajatuksia. Välillä itse saan oletuksia, että söisin aina ravintorikasta itsetehtyä ruokaa koska ruoan parissa opiskelen. Mutta ei se ruoanlaitto aina innosta vaikka ruoka onkin lähellä sydäntä. Harmi vain, että ruokakassipalvelut ei ole vielä löytäneet tänne Itä-Suomeen.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.09.2019 - 23:18

Se on todellakin jännä. Opiskeluaikoina ajattelin, että musta olis huippukokiks, koska jaksoin innostua ihan koko ajan ruoanlaitosta. No sillon olikin enemmän aikaa. Ajanpuute on se jolloin ruoanlaitto ei innosta tai sitä ei keksi, ei vaikka olisi ruokabloggaaja :D. Ai ei siellä ole mitään! 😮

Vastaa
Pietari 8.09.2019 - 20:08

Tarkoittaako tuo alennus jatkuvassa tilauksessa jatkuvaa alennusta vai kerta-alennusta yhdeltä viikolta?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.09.2019 - 21:36

Hyvä täsmennys, tarkoittaa siis valitettavasti vain kerta-alennusta :/.

Vastaa
Glotter-Bäckerin 9.09.2019 - 16:05

Mihin asti alekoodi on voimassa? Ja kuinka pitkään vegaanikassia on saatavilla, vai oliko vain tuo yksittäinen?
Harkitsen tilaavani kassin, mieluiten vegaanisen, jahka tästä muutosta selvitään!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.09.2019 - 23:29

Syyskuun ajan. Tämä oli siis vain yksittäinen kokeilu. Kuulemma ollut kerran aiemmin valikoimassa, mutta ei ollut silloin ainakaan tarpeeksi kysyntää :(. Nyt toivoisi ihmisten mieluummin valitsevan vegaanisen vegekassin sijaan! 🙂 Himavegaanisuudessa se ainakin auttaisi monia 😀

Vastaa
Glotter-Bäckerin 11.09.2019 - 15:30

Harmi, että oli vain kokeilu! Toivottavasti palaa vielä valikoimiin, uskoisi, että juuri vegaanisissa ruoissa sitä kaipaisi kokeneempikin hyviä idoita ja ohjeita.

Mutta siis tajusin että eihän tuo Anton&Anton tietenkäään toimita kuin pk-seudulle. Että se siitä sitten…

Vastaa
Glotter-Bäckerin 9.09.2019 - 16:06

Mihin asti alekoodi on voimassa? Ja kuinka pitkään vegaanikassia on saatavilla, vai oliko vain tuo yksittäinen?
Harkitsen tilaavani kassin, mieluiten vegaanisen, jahka tästä muutosta selvitään! Vegekassia en ehkä tilaisi, koska haluan pysyä himavegaanina.

Vastaa
Vilma 23.09.2019 - 21:58

Heippa, hieman vaatii täsmennystä nyt, oliko koodi siis voimassa vielä syyskuun? Jostain syystä sanoo ku yritän laittaa että koodi ei voimassa. Ja pitääkö siis valita jatkuva tilaus vai vain yksittäinen kerta jotta alen saa? Kiitos!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.09.2019 - 18:05

Moi! Kyllä sen pitäisi olla.. Juuri eilen keskutelin heidän kanssaan koodista.. Se tosin siis toimii tällä kertaa vain jatkuvassa tilauksessa. Jatkuvaankaan tilaukseen ei kuitenkaan liity mitään sitoutumista eli sen voi peruuttaa koska tahansa :).

Vastaa

Jätä kommentti