Koti Matkat Pikkusisko: Postikortti Skotlannista

Pikkusisko: Postikortti Skotlannista

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

”Retrospektiivinen lokipäivitys matkan loppusuoralta: Suuren lammasseikkailun retkikunta on kurvannut urheasti läpi Skotlannin villin lännen polttoaineenaan vain maan kotoperäiset Thorntons-toffeet, perherauhan kannalta välttämättömät kello kahdentoista hilloskonssit sekä ehtymätön hengellinen inspiraatio milloin paikallisiin Harris Tweed-tuotteisiin, milloin käsintehtyyn maisemakeramiikkaan.

Tilastoja matkalta: Yksikaistaisia mutkateitä ajettu: n. 1000 km. Hylkeitä bongattu: n. 10 kpl. Jättilaishaita: 1 vahvistettu havainto. Merikotkia: myös 1 kpl. Lampaita: noin 7 miljoonaa (virallisista laskelmista puuttuvat ne yksilöt, jotka ovat harhautuneet laidunnummiltaan lokoilemaan autoteillemme). Valloitettuja vuoria: 6 ja 2/3. Juotuja teekupillisia: uima-altaallinen.

Historian kerrostumat on käyty läpi aina dinosaurusten jalanjäljistä ja 2000 vuotta vanhoista raunioista keskiaikaistyylisiin linnoihin ja Glasgow’n viktoriaaniseen keskustaan. Tämän lisäksi koluttavanamme on myös Skotlannin maaseutuna tunnettu 80 000 neliökilometrin suuruinen ulkoilmamuseo kivitaloineen, kalastajakylineen ja vehmaine maalaismaisemineen.

Harrisilta löytyvät maailman kauneimmat rannat, joiden käyttöaste olisi huomattavasti korkeampi, elleivät säiden jumalat olisi niin ihastuneita marraskuiseen ilmanalaan, että piiskaavat meitä vaakasuoraan myrskyävillä sadesumutrombeilla kaksitoista kertaa päivässä.”

Kuten tavallista, postikorttien kanssa juostaan välillä vielä lentokentällä etsimässä laatikkoa. Niin tämäkin postikortti on hyvä julkaista matkan viimeisenä päivänä. Teksti on nuorimman, sananikkari, pikkusiskoni kirjoittama ja suurin piirtein identtinen hänen oikeasti käsin raapustamiensa korttien kanssa.

Skotlannin nummet; tuuli check, sumu check, suokävely check, lopulta myös sade check.

Ne kauneimmat rannat.

Valloitettuja vuoria – Five Sisters of Kintails

Yksikaistaisia mutkateitä.

Miljoonat.

Virallisista laskelmista puuttuvat yksilöt.

Ja kun karvapallot puuttuivat maisemasta, niin asialle oli tehtävä jotain.

Kun määkijät oli peloteltu tieltä pois.

½ valloitettu huippu.

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Anu Kärki 2.09.2018 - 13:33

Hei! Ihana postaus ja kuvat jälleen! Missä tarkalleen ovat nuo kauneimmat rannat? Olen nimittäin menossa tuonnepäin ensi vuonna ja siksi kyselen.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 2.09.2018 - 19:38

Voi kiitos! 🙂 jonkin ajan kuluttua tulossa myös melko kattava postaus omista suosikkipaikoistani Skotlannista :). Nämä rannat ovat Harrisilta.

Vastaa
Virpi Haanpää 2.09.2018 - 18:41

Olin itse heinä-elokuussa samoissa maisemissa. Sinun kuvasi ovat hienoja. Kiitos, että sain nähdä ne.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 2.09.2018 - 19:41

Hauska, että sinäkin olet ollut täällä! Toivottavasti oli mukava reissu :). Kiitos paljon sulle :).

Vastaa

Jätä kommentti