Koti Arkiruoka Punakaali-fetasalaatti (GF)

Punakaali-fetasalaatti (GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Tässä salaatissa on jotain maagista. Erilaiset makuyhdistelmät ja tekstuurit takaavat, että joka suupalasta löytyy jotain uutta ja jännittävää. Varsinaista kastiketta tämä salaatti ei erikseen edes vaadi, vaan löysäksi jätetty keltuainen ja oliiviöljy toimivat kastikkeena.

Sitä haluaa yllättäen aina kokeilla ja kokkailla jotakin uutta, vaikka olisi vaikka kuinka paljon vanhoja hyviäkin reseptejä. Osa resepteistä on kuitenkin sellaisia, että olisi todella sääli, jos niitä ei valmistaisi koskaan uudestaan. Tämä salaatti on juuri sellainen. Muistan vielä sen ilmeen, kun Markus ensi kertaa salaattia maistoi, ja siitä lähtien siitä on tullut yksi vakiosalaateistamme.

Miten joku näinkin yksinkertaiselta kuulostava on loppujen lopuksi ihan älyttömän maukasta? Tämä kuuluu myös niihin resepteihin, että jos yhtä ruokaa pitäisi blogistani valmistaa, niin se olisi tämä.

Punakaali-fetasalaatti

Salaatti toimii erityisen hyvin juurikin näin lautaselle valmiiksi annosteltuna. Olen valmistanut sitä muutaman kerran myös kulhoon isommille ihmismäärille, mutta silloin ongelmaksi muodostuu, miten jokainen saa juoksevan kananmunansa. Joku juttu siinä myös on, että feta toimii tässä paremmin näin palasena päällä kuin murusteltuna sekaan. Tämä on siis salaatti muutamalle hengelle.

Munakoison ja kananmunan kuuluu olla lämpimiä, loput ovat viileitä/huoneenlämpöisiä elementtejä. Nyt tämä alkoi kuulostaa jo melko hifistelyltä, mutta ohjeita kannattaa seurata, jotta saat todella lähes tajunnanräjäyttävän makuelämyksen tästä salaatista :).

Kananmunan voit kypsentää haluamallasi menetelmällä. Pääasia on, että keltuainen jää juoksevaksi. Sunny side up-muna on ainakin helppo. Itse valitsin kypsennystavaksi uppokeittämisen. Olen kuitenkin laiska ja pihi uppomunan valmistaja. En viitsi joka kerta tuhlata desilitraa etikkaa keittäessäni uppomunia, vaan lisään ne ihan vain suoraan kevyesti kuplivaan veteen, johon olen tehnyt hitaasti pyörivän pyörteen. Etikka auttaisi kananmunia säilyttämään muotonsa, mutta mitä sitten, jos ne eivät ole täydellisen muotoisia? Useimmiten onnistun mainiosti ilman etikkaakin.


Punakaali-fetasalaatti

Punakaali-fetasalaatti

4:lle

Tarvitset

400g punakaalia
1 iso munakoiso
1 granaattiomena
150-200 g fetajuustoa
kourallinen saksanpähkinöitä
1 tl kanelia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
4 kananmunaa

Valmistusohjeet

 

  1. Suikaloi punakaali ohueksi. Paras väline tähän on mandoliini. Ripottele punakaaliraasteen joukkoon kaneli.
  2. Irrota granaattiomenan siemenet.
  3. Siivuta munakoiso ohuiksi siivuiksi. Suolaa ne kevyesti ja paista pannulla reilussa määrässä öljyä kypsiksi.
  4. Kypsennä kananmunat. Jos keität ne: Keitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Uppokeittämiseen riittää noin 1-2 minuuttia. Tai valmista yksinkertainen sunny side up- muna, eli riko muna pannulle ja paista se vain toiselta puolelta, niin että keltuainen jää ehjäksi.
  5. Kokoa salaatti. Sekoita punakaaliraasteen joukkoon munakoisoviipaleet ja granaattiomenansiemenet. Lisää päälle fetajuustoa ja saksanpähkinöitä. Lorauta vielä oliiviöljyä. Nosta kananmuna annoksen päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja suolaa kevyesti.

 

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Alexander Trivedi 30.11.2016 - 21:11

Hyvältä näyttää, ehkä muutaman tipan jotain happoa laittaisin kaalille jotta se hiukan kypsyisi 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 30.11.2016 - 21:28

Kiitos 🙂 Sekin olisi varmasti hyvä, mutta tykkään, kun se kaali on tosi rapeaa! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti