Koti Aamiaiset Omenatuorepuuro (V, GF) ja Brunssikirjan vuosipäivä

Omenatuorepuuro (V, GF) ja Brunssikirjan vuosipäivä

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten


Vuosi sitten perhoset mahassa odottelimme päästäksemme hypistelemään uunituoretta omaa keittokirjaa. Oman ylpeyden, Jennin kanssa yhdessä tehdyn ruokakirjan, Brunssikirjan vuosipäivä koittaa ihan näin päivinä!

Brunssikirja on ihan itselläni ollut ahkerassa käytössä ja ihailtavan paljon se näyttää olleen myös teillä. Kiitos kaikista kommenteista ja jaoista kirjan suhteen. On ollut ihana kuulla, että sille on oikeasti ollut käyttöä ja on edelleen :).

Täytyy myöntää sellainen salaisuus, että päässäni on alkanut uusi kirjakärpänen surista yhä äänekkäämmin. Voin jopa raottaa mysteerien arkkua sen verran, että oli hyvin lähellä, että tälläkin hetkellä olisin kirjoittamassa uutta teosta. Viime hetkellä heräsin realiteetteihin, että palkkatyöni syö niin hyvin niitä viikon valoisia aikoja, että kaikki muutkin projektit mukaan luettuna siinä olisi jo parisuhde ja oma psyyke kriittisessä tilassa. Ehkä sitten tulevaisuudessa otan luovuustauon sorvin äärestä ;).

Kirjan reseptejä uudestaan tehdessä olen valitettavasti resepteistä löytänyt ainakin yhden isomman mokan. Tämän haluan teille nyt kertoa, jotta se tavoittaisi edes sinut ja pääsisit nauttimaan kakun todellisesta herkullisuudesta :). Granola-kakun suhteen suosittelen puolittamaan pohjan raaka-aineiden määrän ja tuplaamaan täytteen määrän, jotta et saa aikaiseksi kakkua, jossa on yli puolet kuivaa pohjaa. Tällaiset mokat tietysti kirjailijan mieltä kaihertavat, sillä kirjasta niitä ei noin vain korjatakaan. Vielä kun olin aiemmin suuresti ylistänyt juuri granolakakkua! Isäni sitä sitten ryhtyi leipomaan ja tämä erhe sitä kautta tuli opittua.

Kirjasta halusin jakaa yhden yksinkertaisen, mutta omassa arjessani usein läsnä olevan reseptin, joka monella tapaa myös helpottaa arkea. Sen voi sekoittaa illalla jääkaappiin aamua varten valmiiksi. Brunssia ajatellen voit valmistaa tästä pienemmät annokset valmiiksi laseihin. Tuorepuuro on totta kai myös kätevä eväs töihin mukaan otettavaksi tai aamiainen niille, jotka haluavat herätä viimeminuuteilla töihin, eivätkä ehdi kuin ehkä kahvin kiskaista huiviin ennen bussille ryntäämistä.

Niin, ja minulta hyvin usein kysytään, että paljonko Brunssikirja on myynyt? Vastaus on, että ei aavistustakaan. Yli kaksi vuotta sitten allekirjoitimme kustannussopimuksen ja sen jälkeen olemme saaneet pienen ennakkopalkkion, mutta muuten tileillemme ei ole kilahtanut myydyistä kirjoista toistaiseksi kolikkoakaan, mistä voisi edes saada jotain suuntaviivaa myytyjen kirjojen määrästä. Sen tiedän, että viime keväänä Brunssikirjasta otettiin toinen painos, mutta painoksen tarkka kappalemääräkin pysyy mysteerinä. No, ainakin parisataa kappaletta on varmasti myyty, sillä äitini on ostanut sitä itselleen jo jotakuinkin tuollaisen määrän antaen sitä sitten lahjaksi jokaiseen lähtöön :D.


Omenatuorepuuro – resepti

2 isoa annosta

Tarvitset

2 isohkoa omenaa
2 dl kaurahiutaleita (tarv. gluteenitonta)
2 dl mantelimaitoa
2 dl soijajogurttia
2 rkl chiansiemeniä
1 tl kardemummaa
3/4 tl kanelia
vaahterasiirappia oman makusi mukaan

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta toinen omenista. Säästä toinen siivuiksi päälle. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä maustumaan yön yli jääkaappiin.
  2. Pilko vielä toinen omena ja lisää omenalohkot joukkoon.

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Sari Atula 11.03.2019 - 11:16

Kiitos vinkistä-juurikin ihmettelin mitä tehdä koko jääkaapista löytyvällä mantelimaitolitralla-tätä taidan tehdä tänä iltana 🙂 Ja muistaakseni chiansiemenet voi korvata pellavansiemenillä?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 11.03.2019 - 14:12

Voi korvata, rakenne ja maku on vähän eri – eivät niin paljon sido nestettä, mutta periaatteessa ajaa kyllä samaa asiaa :). Taasko on tullut osteltua erilaisia kasvimaitoja eikä tiedä mitä niistä tehdä :D.

Vastaa
Carita 15.03.2019 - 13:53

Edelleen Brunssikirja köökissä paraatipaikalla ja monet reseptit ahkerassa käytössä sellaisenaan tai suuntaa antamassa

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.03.2019 - 18:36

Voi että, ihana <3

Vastaa

Jätä kommentti