Koti Aamiaiset Karviaishillo (V, GF)

Karviaishillo (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Karviaishillo

Karviaishillo on kivan eksoottista tarjottavaa vaikka brunssipöydässä verrattuna tavallisempiin hilloihin.

Karviaista saisi mielestäni käyttää enemmänkin resepteissä! Se hapokkaan makeana sopii niin suolaiseen kuin makeaan. Moni on vannonut karviaishillon olevan parasta hilloa ikinä taikka parasta, mitä karviaisista saa aikaan. Niinpä karviaishilloa oli valmistettava 😊. Se sopii niin vohveleille, letuille (suolaisille ja makeille), puuron päälle kuin jogurtin joukkoon. Paahtoleivälle, ja no minnekä nyt sitten hilloa käyttäisikään. 

Karviaishillo

Karviaishillo

Karviaishillo

Karviaisista olen tehnyt myös esimerkiksi tämän karviaispiirakan.

Karviaishilloreseptissä ei niinkään ole mitään kovin ihmeellistä. Lähinnä tämä toimii muistutuksena, että käytä karviaisia, ne on niin hyviä!

Seuraavaksi olen ajatellut karviais-chutneyta, karviais-clafoutista ja karviais-porkkanahilloa! 


Karviaishillo – resepti

Karviaishillo

Tuunausvinkit: Sekoita joukkoon mustaherukoita, mausta inkiväärillä tai kardemummalla – tai miksei vaikka lakritsajauheella! 

5 dl

Tarvitset

1 litra karviaisia
n. 1 dl sokeria
½ dl vettä 
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Itseäni ei haitta karviaisten kannat, mutta ne voi myös leikata veitsellä pois etukäteen. Sattumat on vaan hyvä juttu :).
  2. Hillo säilyy n. viikon, mutta sitä voi myös pakastaa. Tietysti lisäämällä enemmän sokeria ja säilömällä steriloituihin purkkeihin saadaan pitkään säilyvää hilloa, mutta itse tykkään mieluummin valmistaa hillon vain lyhyttä käyttöä varten, pienempiä annoksia kerralla. Pakastaa sitten itse hillon tai karviaismarjat.

Karviaishillo

Karviaishillo

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti