Kaupallinen yhteistyö Fallero

Mitenkäs muuten sitä olisi oman Retkiruokakirjan julkkareita juhlistanut kuin lähtenyt suoraan julkkareista pakkaamaan rinkkaa ja kaupan kautta telttailemaan. Skumpan avaamisen sijaan kaipasin oikeastaan vain rauhoittumista. Juuri sitä yhden yön telttaretki tarjoaisi.

Yhden yön retket ovat ihan suosikkejani, sillä niitä on helppo toteuttaa pienellä kynnyksellä. Ei tarvitse kuivata ruokaa, ei suunnitella reittejä. Ruoaksi voi valmistaa suunnilleen sitä mitä kotonakin ilman uunia. Päiväretkistä ne taas erottuvat siinä, että saa jäädä nukkumaan luonnon helmaan, eikä ole kiire kotiin. Saa jäädä ihmettelemään illan hämärtymistä ja herätä raikkaasta ulkoilmasta.

Ystäväni Oona hyppäsi matkaan mukaan ja eikun kaupan kautta kohti Teijoa.

Fallero-paella

Kotimaisista härkäpavuista valmistettu Fallero-pussi on näppärä napata mukaan retkellekin

Lyhyiden retkien ruokaonni piileekin vähissä, nopeasti kokattavissa, mutta hyvissä raaka-aineissa, jotka yhdistämällä tulee jotakin paljon parempaa kuin olisi voinut arvatakaan. Tällä kertaa kultaisen värikäs kulho rouskuvia varsiparsakaaleja, sahramia, mehukkaita nektariineja ja rapeita Fallero-palleroita eli kotimaisia falafeleja. Naam! Miksen osaa kotonakin kokata jotain näin simppeliä, nopeaa ja hyvää :D.

Varasin ateriaa varten lisukkeeksi maustamatonta gurttia ja sitruunaakin, mutta ruoassa olikin jo tosi hyvä makutasapaino ja mehukkuus, joten niitä ei edes tarvittu ja parempi niin. Mitä vähemmistä raaka-aineista saa hyvää, sen parempi.

Fallero-paella Fallero-paella

Suomalaisen menestysresepti-kilpailun 2021 voittanut Fallero, eli kotimainen falafel, on löytynyt kauppojen kylmähyllyiltä kohta vuoden ajan. Falleroita on tarjottu alun perin kasvisruoasta ylistetyssä Kuori-ravintolassa Turussa (miksen koskaan onnistu saamaan sinne pöytää?), ja niiden suuren suosion vuoksi Kuoren perustajat, kaksi nuorta naista, innostuivat lähtemään kehittämään Falleroita myös kauppoihin myyntiin. Meidän onneksi onnistuen.

Fallero-paella

Kotimainen härkäpapu on yksi ekologisimmista proteiininlähteistä, joka ei tarvitse paljoa lannoitetta, sillä se sitoo tarvitsemansa typen suoraan ilmasta. Sen viljely itse asiassa parantaa maaperää. Falleroissa käytetty härkäpapu on viljelty vieläkin ekologisemmalla tavalla, josta voi lukea lisää täältä.

Fallero-pallerot ovat kaikin puolin vain hyviä:

  • Maukkaita ja meheviä – maistuvat myös paistamattakin naposteltuna
  • Valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista
  • Terveellisiä, lisäaineettomia
  • Helppoja ja nopeita käyttää
  • Vegaanisia & Gluteenittomia

 

Tiesitkö muuten, että alkuperäinen egyptiläinen falafelkin on nimenomaan valmistettu härkäpavuista, eikä kikherneistä?

Fallero-paella

Vasta syödessämme Oona huudahti, että maistuupa muuten ihan paellalta! Vaikkei tarkoitukseni ollut alun perin tehdä varsinaisesti paellaa, olin silti vahingossa tullut tehneeksi Fallero-paellaa. Mikäpä siinä, ei siihen makumaailmaan tarvita näköjään riisiäkään. 

Vaikket retkelle olisi lähdössäkään, niin värikäs Fallero-paella kesän vihanneksista maistuu kotonakin 😊. Miksi osaan juuri retkelle miettiä hyvin simppeleitä ja samalla maistuvia ruokia, kun kotona reseptit lähtevät helposti paisumaan monimutkaisemmiksi kuin mitä hyvään ruokaan aina tarvittaisiinkaan 😊.

 


Fallero-paella – resepti

Fallero-paella

Paistoin vihreitä herne-lehtikaali-falleroita, jotka ovat oma lempparifalleroni, mutta jos suosikkisi onkin punaiset paahdettu punajuuri-fallerot, sopivat nekin yhtälailla.

Kahdelle

Tarvitset

1 ps (210 g) Falleroita (herne-lehtikaali)
2 dl bulguria
1 kasvisliemikuutio
1 ps (0,5 g) sahramia
2 tl savupaprikajauhetta
150g varsiparsakaalia
3 nektariinia tai tomaattia
3 rkl pinjansiemeniä tai kurpitsansiemeniä

oliiviöljyä

Valmistus

Keitä bulgur ja kasvisliemikuutio n. 4 dl:ssa vettä. Sekoita joukkoon sahrami, savupaprika ja loraus öljyä.

Paista varsiparsakaaleja öljyssä pannulla. Jos Fallerot mahtuvat vielä mukaan, voit paistaa ne samalla pannulla. Siivuta nektariinista siivuja ja lisää ne sekä pinjansiemenet parsakaalien ja Falleroiden mukaan pannulle minuutiksi pariksi. Jos Fallerosi eivät mahtuneet samalle retkipannulle, paista ne vasta viimeiseksi. Tarjoa Fallerot lämpimänä, muut ainekset saavat olla hieman jäähtyneitäkin.

 

Fallero-paella

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti