Koti Ravintolat Rovaniemen parhaat ruokapaikat

Rovaniemen parhaat ruokapaikat

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Rovaniemen ravintolat. Gustav

Rovaniemen kokoisesta kaupungista löytyy kokoonsa nähden aivan todella laadukas ja hyvä ravintolavalikoima. Oikeasti ihan tosi hyviä paikkoja. Melkein kaikki löytyvät vierivieritysten keskustasta – joka on muuten hyvin käveltävän kokoinen. Ei siis kannata Lapin reissulla noin vain ajaa Rovaniemen ohi tai läpi.

Rovaniemellä nyt useamman kuukauden asuneena ollaan ehditty aika monessa paikassa käydä – lähes jokaisessa listan paikassa vähintään kaksi kertaa. Monta on vielä omallakin kokeilulistalla, mutta eiköhän nyt ole aika jakaa jo joitakin vinkkejä.

Ilmianna toki, jos jokin paikka tulee vielä mieleen! Lopusta löytyy lukijoiden vinkkilista.

Katso tästä myös muut reissuvinkit Rovaniemelle ja Rovaniemen lähikohteisiin.

Aamiaiset

Rovaniemen ravintolat. HostelCafeKoti

Hostel Cafe Koti

Väsyneenä yöjunasta ja kaipaat aamiaista? No tänne! Hostel Cafe Kodin aamiainen maksaa 8-9 euroa ja sillä saa buffetaamiaisen. Aamiaiselta löytyy kaikki tarpeellinen, normaali aamiaisruoka; jogurttia, puuroa, leipää, leivänpäällisiä, mehua, kahvia, hedelmiä. Tuohon hintaan nyt ei sovi odottaakaan mitään spesiaaliekstraa, mutta just hyvä ja saa vatsan täyteen. Vitriinistä löytyy myös mm. vegaanisia leivonnaisia.

Rovaniemen ravintolat. Arctic Light hotel

Arctic Light Hotel

Kun haluat oikean hemmotteluaamiaisen. Arctic Light lienee Rovaniemen hienoimpia ravintoloita, jonka hulppean kauniin aamiaisbuffetin on kehitellyt kokki Sara LaFountain. Aamiainen maksaa lähemmäs 30euroa ja sisältää kuohuvaa. Ruokaa on ties kuinka monenlaista graavilohista kroissantteihin ja erilaisiin viherjuomiin, mutta valikoima pysyy kuitenkin aamiaisruoissa. Itse olisin ehkä toivonut jotakin brunssimaisempaa tuolla hinnalla, eli esimerkiksi ruokaisia salaatteja tai jotakin lämmintä ruokaa.

 

Kahvilat

Rovaniemen ravintolat. CafeBar21

Cafe Bar21

Tällä hetkellä ainoa Rovaniemen kahvila, joka on tätä nykyä enää olemassa, jossa olen käynyt. Ja monta kertaa käynytkin. Cafe Bar21 on valoisa ja suosittu paikka. Löytyy leivoksia, itse tehtyjä jäätelöitä (aivan superhyviä!), kahvivalikoimaa ja drinkkivalikoimaakin. Useimmiten olemme kuitenkin menneet ihan syömäänsyömään tänne ja jälkkäriksi aina vähän jätskiä (joidenka makuvalikoima tuntuu vaihtuvan usein). Paikka tunnetaan parhaiten kenties täytetyistä vohveleistaan. Lisää seuraavassa.

Lounalle / rennolle illalliselle

Rovaniemen ravintolat. CafeBar21

Cafe Bar21

Ei siis pelkästään kahvila, vaan myös oikein hyvä lounaspaikka. Paikka tarjoaa ruokaisia salaatteja, joita voi tilata listalta tai rakentaa itse. Vohveleistaan paikka kuitenkin tunnetaan! Rapean belgialaisen vohvelin päälle voi tilata suolaiset tai makeat täytteet. Varsinkin suolaiset vohvelit ovat ihanan erilaista tarjontaa. Makeista hilla-vohveli on aivan ihana. Cafe Bar21 on meksikolaisen Yucan yhteydessä ja kahvilan puolelle voikin tilata myös Yucan valikoimasta ruokaa.

Rovaniemen ravintolat. Yuca

Rovaniemen ravintolat. Yuca

Yuca

Aivan superhyvä meksikolainen ravintola! Paikka on pieni, ja istumapaikka löytyykin yleensä Cafe Bar21 puolelta. Yucassa ollaan käyty useita, useita kertoja. Koskaan se ei petä. Yucan maut ei häviä, ei yhtään, Helsingin hyville meksikolaisille. Löytyy kunnolla makua, poltetta, paahdetta, hiillosta, tulisuutta, raikkautta – nam, kaikkea hyvää mehikolaista. Erikoissuositus alkuruokalistan grillatuille maisseille sekä sienitacolle ja vege”chorizo”tacolle. Jos päädyt ottamaan burriton, niin varo – tulinen on ihan oikeasti itkettävän hikoiluttavan tulinen tällaiselle chilinsyöjällekin. Keskitulinen on omaan makuuni.

Rovaniemen ravintolat. Saigon Noodle bar Rovaniemen ravintolat. Saigon Noodle bar

Saigon Noodle Bar

Sympaattinen vietnamlainen pikkuravintola! Omistajaperhe on muuttanut Vietnamista joitakin vuosia sitten ja tarjoilevat paikassa muutamia lempiherkkujaan nuudeliannoksista pho-keittoon ja kesärulliin.

Korundin lounas

En ole käynyt, mutta pakko oli lisätä listalle, kun tätä on niin kehuttu! Valitettavasti paikka tarjoaa ilmeisesti vain arkilounasta, jolloin en koskaan pääse paikalle. Paikan kerrotaan tarjoavan vähän Sandro-tyylistä buffet-lounasta.

Himo

Aasialaisten omistajien pitämä aasialainen, jossa nuudeleita, sushia ja dumplingseja. Tämän hauskempaa palvelua et ole kohdannut missään! 😀 Hulvattoman hauskan palvelun lisäksi ruoat ovat aivan superherkullisia. Kokeile ainakin teriyaki-tofunuudeleita.

Hanki

Rovaniemen korealainen, josta saa bibimbap-kulhoja sekä Korean vastinetta sushille eli gimbapeja. Eräs lukija kertoo lisäksi: Kaiken lisäksi hyvällä tuurilla paikan omistava oopperalaulaja (kansallisoopperassa, korealainen) pitää ilmaiskonsertin ohikulkijoidenkin riemuksi.”

Gustav

Lounaalla tarjotaan pöytiin tarjottu pääruoka, josta löytyy aina myös vegaaninen vaihtoehto. Laadukkaan pääruoan lisäksi lounaaseen kuuluu alkupalasalaattipöytä, josta löytyy yleensä mitä mielenkiintoisimpia salaatteja – ihan muuta kuin perusjäävuorisalaattia.

Parempaa pikaruokaa

Rovaniemen ravintolat. Pure Burger

Kauppayhtiön Pure Burger

Rovaniemen hampurilaispaikoista paras. Kauppayhtiö on hyvin ainutlaatuisesti sisustettu ja laitettu. Huhun mukaan kaikki, mitä ruokasalissa näet, on myytävänä myös. Burgeritäytteet ovat melko klassisia, mutta toimivia. Vegepihvin saa tilata mihin tahansa burgeriin. Itse vegaaniburgeriin olin pettynyt – melko kuivahko kokonaisuus. Mutta mikäli juustoa syö, niin itse vegepihvi taas on oikein hyvä ja sen kun vaihtaa muiden burgerien väliin, niin saa kyllä oikein hyvän hampparin. Sinihomejuustohamppari vegepihvillä on ihan parhautta.

Rovaniemen ravintolat. PurePizza

Kauppayhtiön Pure Pizza

Rovaniemen ehkä ainoa paikka, josta saa oikeassa pitsauunissa valmistettua pitsaa? Pohja on oikein hyvä; päältä rapea, sisältä löytyy pilvimäisyyttä ja sitkoa, mutta häviää silti Helsingin parhaille pizzerioille. Vegevalikoima voisi olla kattavampi ja testailujen perusteella perus-margaritapizza vie voiton. Tänne kuitenkin suunnataan, kun tekee mieli hyvää artesaanipizzaa!

Tunnelmallista illallista

Rovaniemen ravintolat. Gustav

Rovaniemen ravintolat. Gustav

Gustav

Gustav on Rovaniemen uusin tulokas. Ravintola tarjoilee modernilla ja rennolla otteella annoksia, maailman eri makuja luovastikin yhdistellen. Se avattiin syksyllä 2020 ja ravintola keräsi heti suuren suosion. Kun muihin ravintoloihin ei syksyn aikana juuri paikkavarausta tarvinnut, niin Gustaviin tuli pöytä varata hyvissä ajoin. Olemme nyt kahdesti käyneet illallisella ja valinneet menusta kaikki vege- ja kalavaihtoehdot. Menu ei ole kovin pitkä ja hyvä niin. Näin kokit pääsevät keskittymään hiomaan nämä annokset parhaaksi mahdolliseksi. Laatu on molemmilla kerroilla ollut taattua laatua, eli erittäin hyvää. Paikkaan sisälle astuessa voisi ajatella astuneen yhtä hyvin johonkin Helsingin Kallion hipsteriravintolaan. Myös menun tarjonta ja ruoan laatu toi mieleen hyvien, trendikkäiden helsinkiläisten ravintoloiden tarjonnan. Mitään Gustavia vastaavaa näin viihtysein rentoa illallispaikkaa, johonka voi tulla vaikka vain drinkeille ja tilaamaan yhden alkuruoan sen kanssa, ei taas Rovaniemeltä toista löydy. Gustavissa on ihan unelmaista juurileipää ja drinkit aivan erityisen laadukkaita. Ravintolasta löytyykin rennompi baarin puoli (jossa voi myös syödä) sekä hämyisempi illallispuoli. Menu vaihtuu kolmen kuukauden välein, joten en voi suositella mitään tiettyä annosta :). Paitsi leipää.

Rovaniemen ravintolat. Nabo Rovaniemen ravintolat. Nabo

Nabossa osataan kasvisruoka taidolla ja laadulla

Nabo

Vau. Nabossa nyt kahdesti illallista syöneenä. Vau. On upeaa, että Rovaniemellä sijaitseva fine dining-ravintola Nabo on rohkeasti ottanut sen linjan, että kasvisruoka on heidän ykkösjuttu. Fine dining-ravintoloiden tapaan on tilattava koko menu – joka kolmella tai viidellä ruokalajilla. Menuja on kaksi ja nekin vaihtuvat aina aika ajoin: Flora ja Fauna. Flora on kokonaan vegaaninen menu ja se löytyy ravintolan listalta ensimmäisenä. Fauna-menusta löytyy myös kalaa ja vähän lihaa. Vegaanisen menun annokset ovat lyöneet ihan ällikällä. Niistä on löytynyt sellaista monitahoisuutta ja yllättävyyttäkin, että kotiin on lähtenyt tosi leveä hymy naamalla. Kunpa vaan ihmiset uskaltaisivat tilata sen vegaanisen menun! Kokemuksen perusteella laatu tosin vaihteli sen verran, että loppukesästä syöty menu oli oikein hyvä, mutta marraskuussa syömämme menu oli taas aivan ikimuistoisen hyvä. Fauna-menusta olen Markukselta maistellut kala-annoksia ja vegeannoksia, ja kyllä kokit taitavat muutakin kuin kasviksia! Kala-annoksista yksi on jäänyt mielen syövereihin kesästä saakka. Suosittelen silti voittamaan ennakkoluulot ja tilaamaan Flora-menun. 

Rovaniemen ravintolat. Yuca

Yucassa on muuten tiistaisin taco-tuesday, jolloin tacot ovat tavallista edullisempia

Yuca

Yuca on auki myös ilta-aikaan ja jos Yucan puolelle mahtuu syömään, niin paikka on hyvin tunnelmallinen. Lainaus lounaskohdasta, johon jo kirjoitin paikasta: ”Aivan superhyvä meksikolainen ravintola! Paikka on pieni, ja istumapaikka löytyykin yleensä Cafe Bar21 puolelta. Yucassa ollaan käyty useita, useita kertoja. Koskaan se ei petä. Yucan maut ei häviä, ei yhtään, Helsingin hyville meksikolaisille. Löytyy kunnolla makua, poltetta, paahdetta, hiillosta, tulisuutta, raikkautta – nam, kaikkea hyvää mehikolaista. Erikoissuositus alkuruokalistan grillatuille maisseille sekä sienitacolle ja vege”chorizo”tacolle. Jos päädyt ottamaan burriton, niin varo – tulinen on ihan oikeasti itkettävän hikoiluttavan tulinen tällaiselle chilinsyöjällekin. Keskitulinen on omaan makuuni.”

Rovaniemen ravintolat. Roka Rovaniemen ravintolat. Roka

Roka Kitchen & Winebar

Roka-ravintoloita on kaksi. Niistä olen vieraillut siinä fiinimmässä. Roka tarjoaa niin lounasta kuin illallista vähän rennommin joko menu-kokonaisuutena tai listalta valittavina annoksina. Meidän kerralla vegeruoat olivat ainakin oikein hyviä ja onnistuneita :)! Myös Street Bistron rennommasta puolesta olen kuullut hyvää.

Muut

Kesärafla Sauna

Kesällä Ounasvaaran kupeessa Kemijoen rannalla toimii julkinen, maksuton sauna, josta saa pulahtaa veteen. Saunan yhteydessä toimii terassiravintola ja baari, josta voi ostaa maukkaita burgereita saunanraikkaana.

Lukijoiden suositukset – osa on ollut jo pitkään omallakin listalla

  • Minimanin Sushit (japanilainen sushimestari kokkaa)
  • Cafe Restaurant Rovaniemen lounas
  • Hostel Cafe Kodin lounas
  • Mandragora – teehen erikoistunut kahvila
  • Kahvila Konditoria Antinkaapo (herkullisia leivonnaisia)
  • Chocodeli- kahvila (itse tehdyt konvehdit ja jäätelöt)
  • Ounasvaaran Sky-hotellin illallinen
  • Wingston (kuulemma hyvät kukkakaaliwingsit ja vegaaniburgeri!)

Jäikö nälkä?

9 kommentit

Emmastiina 24.02.2021 - 19:44

Yucassa käyneenä ja ihastuneena – mitä ne yhtä hyvät meksikolaiset Helsingissä ovat?? 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 24.02.2021 - 20:39

Mun mielestä Yuca on melkeen parempi kuin moni Helsingin paikka – tai ainakin laatu on koko ajan varmaa :). Helsingissä El Rey on oikein hyvä sekä Lopez y Lopez.

Vastaa
Meri 15.03.2021 - 13:47

Aamiaispaikoista suosittelen myös Rautatieaseman kahvilaa. Olimme iloisesti yllättyneitä, varsin passeli ja kattava aamiaispuffet graavilohineen ja marjoinee, kohtuuhintainen. Kauramaitoa ja gluteenitonta tosin piti pyytää tiskiltä erikseen mutta ehkä kauramaitoa alkaa löytyä tiskiltä kaikkien vaihtoehdoksi, kun riittävän moni sitä pyytää. Terassipöydillä on leppoisa syödä aamiaista ja samalla pitää silmässä lähteviä busseja, ettei oma livahda ohi. Myös koirat olivat tervetulleita tänne, mistä lisäpisteet!

Suosittelen kaikille Saariselän/Ivalon suuntaan matkaaville tekemään yöjunasta hypättyä aamiaisen mittaisen pysähdyksen ja sitten vasta 9:30 Eskelisen kyydissä kohti pohjoista. Antaa kiireisten ahtautua Onnibussiin ja itse voi nauttia ensin aamiaisesta ja sitten bussissa tilasta ja erinomaisen hyvästä palvelusta (jättivät meidät aivan vaelluspolun alkuun) ja pääsee tukemaan paikallisia bussiyrittäjiä.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.03.2021 - 18:09

Mahtava vinkki! En tosiaan tiennytkään, että siellä on noin kattava aamiainen. Sehän on hienoa! Ja muutenkin mahtava vinkki bussien suhteen 🙂

Vastaa
Juhana 27.07.2022 - 12:04

Oletteko kokeilleet Chico Delin omistajien uutta Napolilaista Pizzeriaa?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 28.07.2022 - 07:41

Kiitos vinkistä,tämä ei kuulosta tutulta 😮

Vastaa
Heikki 18.04.2022 - 23:30

Hanki loistaa palvelullaan ja aterioilla, jotka vievät kielen mennessään. Kaiken lisäksi hyvällä tuurilla paikan omistava oopperalaulaja (kansallisoopperassa, korealainen) pitää ilmaiskonsertin ohikulkijoidenkin riemuksi.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 19.04.2022 - 07:34

Kiitos! Luulin jo lisänneeni Hanki:n listalle, mutta olin näköjään unohtanut laittaa. Olenkin tosiaan jo käynyt siellä. Oho, ai ihan konsertteja saattaa pitää! Tuota en kyllä tiennytkään.

Vastaa
Miia 5.08.2022 - 19:09

Pure Pizza oli todella huono kokemus. Otin mozzarellapizzan, pizzasta puuttui juusto kokonaan paria pientä mozzarella palaa lukuunottamatta. Pohja ja tomaattikastike olivat mauttomia ja lisäksi valkosipuli puuttui pizzasta vaikka oli mainittu selosteessa. Valitettavasti jäi huono kuva pizzoista ja paikasta, palvelussakin olisi ollut parantamisen varaa.

Vastaa

Jätä kommentti