Koti Suomi-matkat Örö – Upea linnakesaari Saaristomeren kansallispuistossa

Örö – Upea linnakesaari Saaristomeren kansallispuistossa

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Örö saari

Jos mietit, mikä olisi sellainen ihana Suomen saariston paikka, jonne voisi tehdä päiväretken taikka yön yli retken, niin tässä sinulle yksi suositus: Örö.

Örön maasto ja luonto on niin vaihtelevaa, ettei meinaisia uskoa näin pieneltä ja käveltävältä saarelta löytyvän niin ulkosaariston kallioluotoa, valkoista hiekkarantaa, värikästä rantakasvillisuutta, käppyrämäntyjä, lehtoja, rämettä ja kosteikkoa. On hyvin sinistä, kirkasta vettä ja pitkälle jatkuvaa matalaa rantaa. Täältä löytyi myös elämämme leipäkivi, jolla Markus heitti kahdeksan leipää!

Örö saari

Örö saari

Eläimiäkin löytyy monenlaisia.

Eläinhavainnot

  • 1 kpl Saukko
  • 1 kpl Hylje
  • 1 kpl Kyykäärme
  • 1 kpl Punkki (huom vain 1 kpl!)
  • Paljon laiduntavaa ylämaankarjaa, joita saa mennä silittämään 🙂
  • Monta kurkea

Örö saari

Örö on linnakesaari ulkosaaristossa, Saaristomeren kansallispuistossa, joka on suosittu veneilijöiden kesken, mutta sinne pääsee myös 50 minuutissa lautalla Kasnäsistä. Huom! Muista varata lautta etukäteen – paikkoja on rajoitetusti (mikä tarkoittaa, että vierailijoitakaan ei koskaan ole liikaa). Ainakin Turusta kulkee busseja niin, että pystyy tekemään päiväretken julkisilla.

Se on juuri sopivan kokoinen paikka käveltäväksi kauttaaltaan päivässä tai kahdessa. Siellä kulkee kaksi erillistä, n. 5km merkattua luontopolkua, jotka yhdessä kattavat koko saaren. 

Örö saari

Örö saari

Örö saari

Saarelta löytyy kaksi ravintolaa, jotka tarjoavat herkullista ruokaa, majoitusta, telttailualue sekä vuokrattavissa oleva rantasauna (jossa oli aivan todella kauniit laudepuut, sekä laituri, josta pääsi uimaan mereen).

Aivan ihana ja helposti saavutettavissa oleva viikonloppuretkikohde :). Itse lähdimme matkaan Turusta lauantaina aamulla, pakkasimme mukaamme trangialla tehtävät lounas- ja illallisruoat sekä aamiaisen seuraavalle aamulle. Yövyimme teltassa. Pysähtelimme useille kauniille näköalapaikoille loikoilemaan bongaillen hylkeitä ja syöden karkkia. Sunnuntaina söimme täyttävän buffet-lounaan saaren ravintolassa, ja iltapäivän lautalla suuntasimme takaisin. 

Tarkempaa tietoa löytyy mm. Luontoon.fi-sivustolta.

Örö saari Viikonloppuretkien klassikko: soijarouhetortillat. Viikonlopuksi jaksaa kantaa limeä, sipulia ja tomaattia vielä mukana. Tortillat valmistuvat joka kerta nopeammin kuin voisi uskoakaan.

Örö saari
Jälleen yksi Markuksen kameleonttiyritys

Örö saari

Vuokrattavan rantasaunan laituri

Örö saari

Onnenhetkiä retkellä

Örö saari

Örö saari

Mitä värejä!

Örö saariKurkia kosteikolta bongaamassa

Örö saari

Ulkosaariston upeaa kalliomaisemaa

Örö saari

Örö saari

Örö saari

Saaren kaksi luontopolkua on hyvin merkkattu ja kuljettavat läpi hyvin vaihtelevan luonnon

Örö saari

Örö saari

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Glotter-Bäckerin 22.07.2020 - 09:26

Taas upeaa ja inspiroivaa lähimatkailua teillä!

Mekin käytiin viikonloppuna ”lomalla” ihan Tampereella asti 😀 Kun meni junalla tuon 20 min matkan ja köpötteli turistivauhtia Tammelan torilta Nässyn rantaa myöten Pispalaan ja sieltä uittotunnelin kautta toiselle rannalle, eli Pyhäjärvelle, niin kyllä tunsi olonsa aivan lomalaiseiseksi. Kiireetön meno, kahvilassa istuskelua ja autenttisen tunnelman takasivat aivan yhtä uupuneet jalat kuin normaalin kaupunkilomapäivän jälkeen.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 28.07.2020 - 12:52

Todellakin! 🙂 Siis lähimatkailu on ihanan kätevää ja huoletonta. Lomafiilikseen pääsee helposti jossakin ihan lähelläkin.

Vastaa

Jätä kommentti