Koti Aamiaiset Mustikkasmoothie – ja muistutus varmuuskopioinnin tärkeydestä

Mustikkasmoothie – ja muistutus varmuuskopioinnin tärkeydestä

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Hyvähän minun on teitä muistuttaa varmuuskopioinnin tärkeydestä, kun olen juuri itse onnistunut lopullisesti tuhouttamaan viimeisimpien kuukausien ruokakuvat. Matkakuvat onneksi tallella – tietää siis lisää matkapostauksia.

Oli hankittava uusi tietokone. Valitsin PC:n, koska samalla rahalla saa huomattavasti tehokkaamman PC:n kuin macin (vaikka se kultainen Applen kone niin kaunis onkin). Enkä ollut aiemmin tutustunut Windowsin mukana tulevaan pilvipalvelu One Driveen, johon tietokone automaattisesti tallensi kaikki tiedostoni. Minun koittaessa työskennellä ja One Driven jatkuvasti valittaessa olevansa täynnä, kyllästyin ja deletoin kuvat One Drivelta. Noniin. Ja sehän poisti ne saman tien koneeltakin kulkematta roskakorin kautta. Hädissäni siirsin ulkoiselta kovalevyltä koneelle sen, mitä sinne olin tallentanut (matkakuvat), mikä taas tuhosi viimeisetkin mahdollisuudet pelastaa nuo ruokakuvat bittiavaruudesta. Sen pituinen se.

Ihan vain muistutuksena, että päivittäkää sitä ulkoista kovalevyä tarpeeksi usein. Siihen ei tarvita kuin yksi klikki, että kaikki kuvien muodossa olevat muistonne häviäisivät.

Muistelin siinä sitten sitäki hetkeä, kun syventävä tutkielma oli lähes valmis, ja olin kaksi vuotta säilyttänyt sitä vain muistitikulla. Muistitikku sitten fyysisesti vain halkesi ja kirjallinen osa tutkimuksesta oli tehtävä lähes täysin alusta. Ihme, ettei muistitikku ollut sitä ennen hävinnyt.

Tuli siinä sitten sekin mieleen, kun erään Aasiassa tapaamani reissaajan kamera oli varastettu vain kahta viikkoa ennen vuoden mittaisen reissun päättymistä. Eikä hän ollut ladannut kuvia kamerasta koskaan pois. Ei tässä sentään näin pahasti käynyt!

Vietimme alkuviikon mökillä, kiitos konferenssin, jonka vuoksi opetus oli peruttu :). Iloiseksi yllätyksekseni mökiltä löytyi kuitenkin vielä mättäittäin hyviä mustikoita, joiden kerääminen on kuin meditointia ja saa unohtamaan muut murheensa. Yksi rasiallinen päätyi heti kotona perinteiseen mustikkasmoothieen, joka varmasti löytyy sinunkin repertuaarista? 🙂 Se perinteinen banaani-mustikkasmoothie. Pelastaa aamun kuin aamun. Parhaimmillaan se on pakastetuista mustikoista tai banaaneista, jotta smoothiesta tulee tarpeeksi viileää.


Mustikkasmoothie – resepti

n. 4 lasillista

Tarvitset

2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl maitoa
2 dl (pakaste)mustikoita
1 banaani (pakastettu tai tuore)

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa keskenään.

Vinkki: Välillä lisään joukkoon ripauksen kardemummaa.

Jäikö nälkä?

10 kommentit

Sari Atula 31.08.2017 - 10:37

Ihania mökkikuvia! Ja kiitos mustikkareseptistä, tulee tarpeeseen kun pakastimet ovat täynnä sekä viime- että tämänvuotisia marjoja…

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 31.08.2017 - 13:03

Kiitos! 🙂 Sieltä tuli aivan mielettömän kauniita kuvia!

Vastaa
Glotter-Bäckerin 1.09.2017 - 11:58

Voi rähmä mikä onnettomuus! Jotenkin sitä aina unohtaa ja uskoaa hyvään varmuuskopioinnin suhteen.
Mun suuri huoli on et kait me silti saadaan reseptejä?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 1.09.2017 - 13:37

Se oli tietysti munkin suurin huoli 😀 Että mitä mä nyt postaan tänne, kun on kiireinen syksy ja kaikki vähänkin etukäteen valmistellut reseptit joutu nyt hukkaan. Mutta saatte tietysti, onneksi joka päivä on laitettava kuitenkin ruokaa, niin eiköhän se reseptivarasto kerry pian uudestaan 🙂

Vastaa
Anni 3.09.2017 - 09:10

Moi! Moi! Blendereistä kysyisin Mulla hajos vanha ja käytän joka päivä erilaisiin smoothieihin yms. Onko suosituksia?
Itse siis haaveilen kitchenaid artisan power plus mallista mutta 799-899€ on aika paljon

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.09.2017 - 09:18

Voiei :/. Juuri blenderin osalta en valitettavasti ole paras henkilö auttamaan. Moni vannoo vitamixin nimeen, mutta se on ilmeisesti tuotakin mainitsemaasi kalliimpi :D. Kitchen Aid on totta kai todella kaunis ja ulkonäkö puoltaa sitä. Mä olen pärjännyt pitkään hyvin ihan jollain 70e:n OBH Nordic blenderillä, jonka myös valitsin ulkonäön takia. Mutta näiden hintaluokkien välistä suosittelisin kyllä Wilfaa merkkinä. Wilfa on ainakin tuttu, jota olen monesti käyttänyt. Todella hiljainen ja tehokas :). Sitä olen ainakin miettinyt tilalle, kun nykyinen joskus hajoaa. Tai sitten Electroluxin, jolta saa noin 100 eurolla monipuolisen ja tehokkaan blenderin (myös päässyt joskus testaamaan).

Vastaa
Anni 3.09.2017 - 09:23

Kiitos! 🙂 Näitä on nykyään niin paljon ja ei ite yhtään tiedä kannattaako ostaa 300-400e blenderiä vai kestääkö alle 100e blenderit kovaa käyttöä.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.09.2017 - 09:51

Ainakin tämä alle satasen blenderi on kestänyt nyt usean vuoden käyttöä :). Välillä sitä tulee päivittäin käytettyä, välillä kerran viikossa, mutta ei se tietenkään kovia jäisiä marjoja riko sellaisenaan – nesteen kanssa kylläkin. Toisaalta kun olen päässyt käyttämään 400euron blenderiä, niin ei sekään hajottanut jäisiä marjoja yhtään paremmin ja olen kaksikin tämän hintaluokan blenderiä onnistunut käräyttämään ihan vain hummusta tehdessäni. Eli sen puoleen mieluummin edullisempi, niin ei harmita sitten niin paljoa jos kärähtää :D.

Vastaa
Glotter-Bäckerin 4.09.2017 - 17:09

No huh hyvä! Me avitetaan sua lukijaporukalla 😉

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 5.09.2017 - 13:10

Hih ;)!

Vastaa

Jätä kommentti