Koti Ajatuksia #meollaanfoodlover – haaste

#meollaanfoodlover – haaste

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Varmaan olettekin jo osaksi huomanneet, että Viimeistä Murua Myöten on liittynyt osaksi suurempaa blogiportaalia: Foodloveria. Jo itse nimi on musta ihan nappivalinta. Se kuvaa ainakin täydellisesti just mua. Foodlover on kerännyt yhteen yksiä Suomen parhaimpia ja inspiroivimpia ruoka- ja leivontablogeja, ja onkin ilo olla osa yhteisöä 🙂 Tätähän mä bloggaamisella hain; että pääsisi tutustumaan toisiin superhyperruokaintoilijoihin, jotka ei koskaan kyllästy puhumaan ruoasta! Ja tietysti jakamaan omia inspiraatioitani.

Foodlover-sivustolta löytää kätevästi näiden noin 50 blogin uusimmat päivitykset yhdestä feedistä. Lisäksi löytyy käteviä alakategorioita, joista löytää kyseisen kategorian uusimmat postaukset: kasvisruoka, nopeat ja helpot, kalaruoka, liharuoka ja leivonta. Elikkä siis, kun et tiedä, mitä tänään tekisi ruoaksi (ja munkaan blogista ei juuri nyt löydy sitä oikeaa), niin suunta kohti Foodlover-sivustoa!

vispipuuro

Kokit ja Potit– blogin Hannele haastoi Foodlover-bloggaajia jakamaan ja kertomaan viisi suosikkiaan Foodlover-blogeista. Apua, en osaa valita vain viittä! Tämähän on hyvin haastavaa. Eikö saa valita teitä kaikkia?

Noh, entten tentten, top viiteen päätyy:

 • Andalusian Auringossa
  • Erjalla on todellakin ihanan aurinkoinen blogi, ihan oma ote ja suuntautuminen blogissaan. Andalusian Auringossa kokkaillaan pääasiassa Välimeren ympäriltä löytyviä makuja ja joskus vähän kauempaakin. Mukana myös runsaasti ihania matka- ja ravintolavinkkejä. Voin vilpittömästi sanoa, että ennen omia blogiaikojani tuli testattua varmaan puolet koko blogista löytyvistä resepteistä, ja kaikki ovat olleet pettämättömiä! Erjalta on tulossa myös keittokirja ensi keväänä. Mieleenpainuvin resepti Erjalta on aivan taivaalliset naan-leivät! Aloita vaikkapa niistä. Samalla paljastui, mikä onkaan se ihana makea siemen naan-leivissä, ja nigellansiemenet ovat päätyneet sen jälkeen omaan vakiokäyttöön.
 • Hannan Soppa
  • Kenellepä blogi ei olisi tuttu? Pitkän linjan bloggaaja, taitava ja kokenut ammattikokki Hanna ja hänen bloginsa ovat ihan ensiluokkaisia! Hannan Soppa oli pakko valita tähän top vitoseen mukaan, koska tämä blogi on ollut mulle tärkeä, tärkeä inspiraation lähde kokkausurani alkumetreiltä lähtien. Hannan Sopasta löytyy ihania kuvia ja reseptejä, joista myös on tullut kokattua ainakin puolet kaikista. On ihanaa, kun joku blogi voi toimia sellaisena inspiraationa, jonka avulla alkaa lopulta itsekin kehitellä täysin omia reseptejään. Mainittakoon vaikkapa hänen lyömätön ja autenttisen makuinen Pho-keittonsa.
 • Kokit ja Potit
  • En valinnut Kokkipottilaa siksi, että Hannele nimesi minut hänen top viiteensä, vaan siksi, että ihastuin saman tien blogiin, kun sinne ensi kertaa päädyin. Olin viime keväänä seuraamassa What’s Cooking tapahtumaa, jossa Hannele kokkasi erittäin herkullista thaimaalaista possu-nuudelisalaattia ja olihan se mentävä katsomaan, mitä muuta herkullista sieltä mahtaakaan löytyä. Erityisen paljon pidän Hannelen tavasta kirjoittaa, siinä on jotain koukuttavaa. Blogista löytyy herkullisten ruokakuvien lisäksi vinkkejä oman ruoan kasvattamiseen (jotka mun olis varmaan pitänyt löytää ja lukea ennen kuin lähdin kylmiltään kokeilemaan tomaattien kasvattamista). Erityismaininta vielä Suupaloja-keittokirjalle! Kirjasta löytyy todella oivaltavia ja uusia ideoita sormisyötäviin maailman eri kolkista.
 • Köökistä Kajahtaa
  • Köökistä Kajahtaa blogissa välittyy Maijan rento ja tomera asenne, mitä ihailen. Ja miten kauan hän on ehtinyt pitääkään blogiaan ikäisekseen (siis itseni ikäiseksi. Mä täällä oon vasta aloitellut, kun Maija on pitänyt blogia ties kuinka pitkään). Maija pääsi useiden hakijoiden joukosta lisäksi tuomariksi taannoiseen Haasta Hans- tv-ohjelmaan, eli siis erittäin sanavalmis tyttö! Maijalta syntyy aina erittäin maittavia, helppoja ja nopeita ruokia, jotka ovat sitä aitoa ja hyvää ruokaa, ilman liiallista hifistelyä. Tai no, kyllä ne tortillaletut pitää tietysti tehä itse! Ja kyllä se kannattikin, nämä barbequemaiset kanatortillat olivat aivan ihania, kiitos Maija!
 • Annin Uunissa
  • Jokaisella on hyvä olla yksi luotto leivontablogi, jonka leivontareseptit varmasti toimivat. Annin Uunissa on itselleni ihan uusi blogi, johon tutustuin vasta aloitettuani itse bloggaamisen. Annilta tulee kuitenkin hyvin vakuuttavaa ja herkullista jälkeä! Löytyy myös oma nettikauppa leivontavälineille. Viimeistään tämä taivaallisen kuuloinen ja näköinen sitruuna-mustikkatäytekakku onnistui vakuuttamaan mut! Valitsin sen saman tien tulevaisuuden hääkakukseni.

 

Samalla haastan teidät #meollaanfoodlover – haasteeseen ja kertomaan teidän omat suosikit 🙂

Valinta oli tosi vaikea, kun joukosta löytyy paljon hyviä blogeja, jotka ovat antaneet itselleni inspiraatiota! Ainakin Tiskivuoren Emäntä ja Sweet Food O’Mine– blogeja olen seuraillut jo pidempään.

Jäikö nälkä?

5 kommentit

Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 3.11.2016 - 13:39

nyt vähän nyyhkin ja niiskin täällä 🙂 Kiitos, gracias, thank youuuuuuuuuuuuu xxx

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 3.11.2016 - 14:41

Olet kaikki sanat ansainnut ja enemmänkin 🙂 <3

Vastaa
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi 4.11.2016 - 09:00

Kiitos, Saara <3 Aivan erityisesti arvostan kommenttiasi kirjoittamisestani. Se on asia, josta ruokabloggaajana saa todella vähän palautetta (enkä tarkoita vaan hyvää vaan ylipäätään mitään palautetta, kun reseptit ja kuvat ovat tietenkin keskiössä).

Valinta oli ihan mahdottoman vaikea, todellakin. Huh.

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 5.11.2016 - 08:43

Sulla todellakin on omalaatuinen ja todella hyvä kirjoitustyyli! 🙂 Se todella tuntuu ihan erityiseltä, kun kirjoituksestaan saa palautetta.

Vastaa
Annin Uunissa 9.11.2016 - 07:13

Kiitos ihana Saara! 🙂 Oli mukava tavata viikonloppuna, joskin nopeasti. Illalla en sinua enää löytänyt 🙂 Mukavaa lumista viikkoa!

Vastaa

Jätä kommentti