Koti Retkeily Korouoma – rotkolaakso Posiolla

Korouoma – rotkolaakso Posiolla

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Korouoma

Korouoma on tunnettu, joskaan ei kansanpaljoudesta kärsivä, upeista jääputouksistaan. Jääputouksia on talvisin kolme suurempaa, ja kaikilla on varsin hassunhauskat nimet. Yksi niistä hohkaa turkoosinsinisenä. Talvireitti on noin viisi kilometriä pitkä kierros, jonka olimme jo kahdesti kulkeneet. Reitti laskeutuu Korouoman rotkolaakson pohjalle, josta molemmille puolille kohoaa jylhät kallioseinämät. Vaikuttavaa. 

Video Korouoman syksyisestä retkestä. On se luonto kaunis myös näin karun kauniina, ruskan loppumetreillä. Tai loppusenteillä.

Hääpäivämme viikonloppuna, lokakuun ensimmäisenä, teimme viikonloppuretken Korouomalle sulan maan aikaan. Kun jääputoukset eivät olleet vangitsemassa katsetta, niin itse kallioseinämät näyttivät kenties vielä vaikuttavimmilta ja jylhemmiltä. Todella vaikuttavaa. Sulan maan aikaan pääsee kulkemaan myös vastapuolenkin jyrkänteen harjalle, josta rotkolaakson maisemat avautuvat vielä massiivisemmin. 

Korouoma

Korouomassa voi kulkea n. 30 km pitkän patikkareitin laakson päästä päähän tai tehdä jonkinlaisen ympyräreitin, jossa kuljetaan osittain samoja polkuja. Korouomassa saa yöpyä vain laavuilla tai niiden tulipaikkojen vieressä. Yksi autiotupakin löytyy. Teimme itse hieman rauhallisemman, kunnon nautiskelu-tulisteluretken Korouomalle. Lyhyemmät päivämatkat, luonnon ihailua ja tulilla kokkailua. Sekä videokuvauksen harjoittelua. Kapusimme vastapuolen jyrkänteelle perjantai-illan pimeydessä näkemättä eteemme muuta kuin mitä otsalamppu näytti. Julmakallion laavulta, rotkon reunalta olikin melkoinen herätys, kun pääsi valoisan tullen ihastelemaan, minne onkaan saapunut.

Korouoma

Aamumaisemat Julmakallion laavulta

Tässä vielä talvisia jääputouskuvia Korouomalta:

Korouoma

Korouoma Korouoma

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Sirpa Pikka 17.01.2022 - 20:15

Kiitos videosta. Hyvä mieli jäi teidän reissusta
Olen tehnytkin ruokia ”viimeist murua myöten” sivuilta ja hyviä vinkkejä on tullut! Kuvat on kauniita.
Hyviä vaellusretkiä ja kaikkia mukavia asioita teille.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 19.01.2022 - 09:17

Kiitos paljon, kiva jos siitä jäi hyvä mieli :). Kiva kuulla myös että resepteistäkin on voinut saada vinkkiä. Kaikkea hyvää myös sinulle!

Vastaa

Jätä kommentti