Koti Aamiaiset Kauramaitokaakao (V)

Kauramaitokaakao (V)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Kauramaitokaakao. Vegaani.

Vihdoin jonkinlainen talvi on pureutunut eteläänkin! Viikonloppuna sitä sai nauttia vanhempien valmistujaislahjan, Finnjävelin illallisen, lisäksi piristävästä hiihtoretkestä Oittaalla, jonka jälkeen tuntui olevan juuri oikea hetki kunnon kupilliselle kaakaota.

Kauramaitokaakao. Vegaani. Gluteeniton

Kauramaitokaakao. Vegaani

Suunnittelimme Jennin kanssa tammikuussa tulevaa vuotta kahvila Blossomissa, jossa sitten samalla päätimme pitää tulevan Brunssikirjamme julkkarit. Blossomin all day breakfast- listalta valitsin juomaksi totta kai kaakaon. Oliko edellisestä kaakaosta kulunut liian pitkä aika vai miksi tuo kaakao maistui erityisen hyvältä? Kysyin, että mitä kaakaossa oikein on, kun se maistuu niin hyvältä? Se oli tehty (Kaslinkin) kaurajuomaan ja makeutettu kookossokerilla. Mitään kommervenkkejä se ei sisältänyt, eikä sitä ollut edes koristeltu kermavaahdolla tai vaahtokarkeilla, jotka monesti ovat herkkukaakaon tae.

Raaka-ainesuhteita ei kahvilan omistaja tietenkään paljastanut, joten se jäi itseni kokeiltavaksi. Koska rakastan paahdettuja vaahtokarkkeja, mutta kermavaahtoa en niinkään, niin tohottimella ruskistin muutamat vaahtokarkit kotona kaakaon päälle. Nautiskelin pari kuppia lämmintä kaakaota kotosalla ja kaadoin loput minitermariini ja läksin sen kanssa vielä lyhyelle iltapäiväkävelylle ihmettelemään harvinaista valoilmiötä nimeltä aurinko. Koska maistuuhan kaakao aina vielä paremmalta kylmässä ulkoilmassa sormia samalla lämmittäen.


Kauramaitokaakao – resepti

Kauramaitokaakao. Vegaani

 

2:lle

Tarvitset

5 dl kauramaitoa
2 rkl kookossokeria
3/4 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta

päälle halutessasi kermavaahtoa ja/tai vaahtokarkkeja (huom. käyttämäni vaahtokarkit eivät olleet vegaanisia, mutta vegaanisia vaahtokarkkeja kyllä löytyy useita vaihtoehtoja esim. Vegekaupasta).

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta kauramaito ja kookossokeri kattilassa.
  2. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita. Kiehauta vielä nopeasti.
  3. Nauti.

 

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

Kauramaitokaakao. Vegaani. Gluteeniton

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Glotter-Bäckerin 20.02.2018 - 10:22

Taas me on oltu ruokasielunsisaret! Meillä oli sunnuntaina retkieväänä termarillinen kaakaota – mihinkäs muuhun kuin kauramaitoon tehtynä! Kookossokerin sijasta oli kyllä hunajaa. Ja toisaalta senkin olisi voinut jättää, koska kauramaito on itsessään niiiin ihanan makeaa ja sakeaa.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 20.02.2018 - 10:26

No jopas! 🙂 Kauramaito on kyllä niin ihanaa kaakaossa ja kuten sanottu, niin eipä juuri tarvitse lisätä mitään makeutusta. Kookossokerista tulee vain kivan karamellimainen vivahde :).

Vastaa
Kanelitytön kakkuparatiisi 20.02.2018 - 17:15

Ihania kuvia! ♥

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 22.02.2018 - 20:12

Kiitos! :))

Vastaa

Jätä kommentti