Koti Muut lisukkeet Karviais-porkkanahillo

Karviais-porkkanahillo

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Karviais-porkkanahillo

Karviais-porkkanahillo kutsutaan myös huijarin hillahilloksi. Eikun se olikin köyhän miehen lakkahillo :D. Kun ei edelleenkään ole ollut pohjaisessa hilla-aikaan, eikä etelässä edes myydä hilloja toreilla, niin olihan se kokeiltava, toimisiko huijarin hillahillo lainkaan hillahillon korvikkeena. 

Se valmistetaan, kuten otsikko kertoo, karviaisista ja porkkanoista. Lieneekö lakkahillo-viittaus tullut ulkonäöstä vai mausta? Meidän mökillä kasvaa vain punaisia karviaisia, joten ulkonäkö ei ainakaan muistuta hillahilloa. Vihreistä karviaisista tehtynä varmaan muistuttaisi. Maku on hyvä, ja rakenne tuntuu hillahillolta, mutta ei tätä hillahilloksi voisi erehtyä luulemaan :D. Hyvää se joka tapauksessa on! Ja kiva vaihtelu aamupuuron päälle tai jogurtin kanssa. Tietysti muuhunkin tarkoitukseen, mihin hilloa haluaisi käyttää: letut, pannarit..

Karviais-porkkanahillo

Lisää karviaisista:


Karviais-porkkanahillo -resepti

Tarvitset

500g porkkanoita
n. 1 litra karviaisia
2½-3 dl sokeria (käytä hillosokeria, jos haluat hyytelömäisempää hilloa)
2 dl vettä

Valmistusohjeet

  1. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Lisää kattilaan porkkanat, karvaiset, puolet sokerista ja vesi. Keitä hiljakseen, kunnes porkkanat ovat pehmenneet, n. 30 minuuttia. Lisää loppu sokerista maun mukaan ja sekoita tasaisesti.
  3. Voit soseuttaa halutessasi hillon sauvasekoittimella, mutta itse en tehnyt niin.
  4. Mitä sokeripitoisempi hillo, sen pidempään se säilyy. Oikein puhtaissa purkeissa olen säilyttänyt hilloa kolme kuukautta jääkaapissa, mutta en uskalla antaa sinulle niin pitkää säilyvyysaikaa, sillä purkin ja välineiden puhtaus vaikuttaa. Hilloa voi myös pakastaa pienemmissä erissä, jolloin sitä on helpompi käyttää.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti