Koti Ravintolat Helsingin ravintola- ja kahvilavinkit

Helsingin ravintola- ja kahvilavinkit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Magu

Helsingin ravintolat ovat jatkuva toivepostausaihe. Olenhan asunut Helsingissä kuitenkin koko aikuisikäni, miinus kaksi viimeistä vuotta Rovaniemellä. Harrastanut ruokaa myös koko aikuisiän. Helsinki on vain A. hyvin täynnä ruokapaikkoja, etten ole käynyt kuin murto-osassa ja B. ravintola X saattaa olla nyt olemassa, mutta vuoden päästä ei enää olekaan, jolloin näitä listoja pitäisi olla päivittelemässä jatkuvasti. Myös laatu voi hyvinkin muuttua ajasta ja päivästä riippuen. Aion silläkin uhalla nyt lopulta kirjoittaa postauksen tämän hetkisistä suosikkipaikoistani, jotka tätä kirjoittaessa ovat tuoreena mielessä tai jotka ovat yhä olemassa – montaa entistä suosikkia ei ole enää edes olemassa.

Basbas

BasBas

Selvennettäköön vielä, että olen käynyt jokaisessa postauksen ravintolassa/kahvilassa omakustanteisesti, eli minkäänlaisia sidonnaisuuksia mainita tiettyä paikkaa, ei ole. Tähän postaukseen olen valinnut vain hyviä paikkoja. Pettymyksiäkin on mahtunut matkan varrelle useita, mutta en ole ravintolakriitikko, joten jätän mieluummin vain mainitsematta ne, jotka eivät ole tehneet niin suurta vaikutusta.

Ravintolat ja ruoka ovat sellainen harrastus, johon mielelläni satsaan ja tuen alaa. Jo opiskeluaikoina halusin säästää kovasti rahaa, jotta pääsisi pari kertaa vuodessa ravintolaan. Vanhemmiltani toivoin aina syntymäpäivälahjaksi ravintolaillallista. Ihailen suuresti kokkeja ja keittiömestareita. Että he jaksavat pitkiä työpäiviä ja vielä silloin, kun muut ovat vapaalla ja täten tarjota muille todellisia (maku)elämyksiä.

Goose Pastabar

Goosen tunnelmallinen, jopa vähän salakapakkamainen, yläkerta

TOP3 tällä hetkellä, eli kesällä 2022

 

Goose Pastabar

Käsin tehtyä pastaa! Hyvää pastaravintolaa ei Helsingissä aiemmin ollutkaan. Kenties syyn arvannee jokainen, joka on tehnyt itse pastaa. On varsin vaivalloista saada edes parin hengen pasta-annos valmistettua itse. Se sitten moninkymmenkertaistettuna. Goose on siinä onnistunut! Söimme Goosessa kolme eri pastaa, joista jokainen hurmasi. Eniten jäi mieleen maa-artisokkapasta, jota oli tilattava vielä toinen annos edellisen perään. Myös simppelit alkupalat ja jälkiruoka olivat todella laadukkaita. Ravintola ei ota pöytävarauksia, vaan pöytää saa jonottaa kadulla. Vaikka jono luikerteli kauas ulos asti, niin itse ravintolassa ei ollut tietoakaan kiireestä. Ensin arvelin, että ruokaillessa olisi hopun tunne, että seuraavat pääsevät sisään, mutta mitä vielä. Olimme ajatelleet syövämme vain pastat, mutta tarjoilijat olivat niin mukavia ja rentoja, että tilasimme koko menun. Ravintolan tilat ovat myös hyvin viihtyisät: alakerrassa ja yläkerrassa hyvin erilaiset tunnelmat keskenään.

Goose Pastabar

Goosen nokkospasta

Goose Pastabar

Goosen maa-artisokkapasta oli niin hyvä, että sitä oli tilattava toinen annos esijälkiruoaksi

 

Big Bowl

Käsintehtyjä nuudeleita upean makuisine ja täydellisessä tasapainossa olevina aasialaisine kastikkeineen. Näin hyviä nuudeleita et ole ehkä koskaan syönyt! Lounaslistalla on kolmisen eri nuudelivaihtoehtoa, jotka ovat kaikki olleet todella hyviä ja mieleenpainuvia (ja kaikki saa vegenä) – osasinpa tuollaisia kastikkeita itsekin! (Kuulemma ramen ei ollut niin hyvä). Iso kulho nuudeleita vie taatusti nälän ja maksaa vain kympin.

Big Bowl

Big Bowl – käsin tehdyt erikoisen hyvät nuudelit erityislaatuisen hyvällä kastikkeella

Baskeri& Basso eli tuttavallisemmin BasBas

Klassikko. Mutta silti BasBasissa tuli käytyä vasta tänä vuonna ensimmäisen kerran. Odotukset olivat varsin korkealla, sillä ravintola on todella kehuttu ja todella vaikea saada pöytää. Odotukset täyttyivät. Menu oli alusta loppuun priimaa, yhtään notkahdusta ei ollut. Kaikista annoksista löytyi upea tasapainoa raikkautta ja umamia. Menun hinta oli myös varsin maltillinen. Näin kermaista risottoa en ole syönyt missään.

Basbas

BasBasissa jokainen annos oli iloa makunystyröille

Basbas

BasBasin jälkiruoat. Ravintolakäynnin mielestäni kruunaa onnistunut jälkiruoka. Siitä jää se viimeinen maku ja muisto.

 

Kaukomaiden ruokaa

 • Noodle Master – käsintehtyjä nuudeleita kuten Big Bowlissakin, mutta omalla kokemuksellani Big Bowl vei vielä pidemmän korren juuri ja juuri.
 • Hills Dumplings – vihdoinkin hyviä dumplingseja! Usein itse dumplingsit eivät juuri maistu miltään (ainakaan veget), vaan salaisuus on ollut kastikkeissa. Hills Dumplingsissa myös itse dumplingsit ovat todella hyviä soossien lisäksi. Listalta löytyy useita vegaanisia vaihtoehtoja.
 • Taqueria El Rey – todella hyvää meksikolaista! El Reyssa olemme käyneet jopa kahdesti illallisella. Sen verran hyvää ja hyvä tunnelma on ollut.
 • Bali Brunch – tästä on muodostunut nykyään jo ketjuravintola. Bali Brunchin suhteen arviokykyni ei ole ehkä täysin objektiivinen, sillä indonesialaiseen ruokaan minulla liittyy niin vahvoja tunnesiteitä siellä asutun ajan vuoksi. Tai toisaalta ehkä juuri siksi olen hyvä sanomaan, että Bali Brunchista saa hyvää indonesialaista ruokaa.
 • Paisano ja Pobre – filippiiniläistä ruokaa. Laatu on vaihdellut, mutta on silti listattava tämä. En ole itse käynyt Filippiineillä, mutta lukenut moneen kertaan, että Filippiinit eivät ole ainakaan ruoastaan tunnettuja. Tuohon lähtökohtaan nähden näistä saa molemmista hyvää ruokaa 😊.
 • LieMi – no ne Shanghai tacot! Niiden lisäksi olen syönyt täällä vain kesärullia, jotka harmillisesti olivat melko mauttomia. LieMestäkin on tullut nykyään ketju. Alkuperäisestä Kallion LieMestä on aina saanut hyvät Shanghai tacot, mutta eräässä toisessa LieMessä syömäni Shanghai tacot sen sijaan eivät olleet kovin onnistuneet. Paikka siis saattaa vaikuttaa tai sitten se oli vain huonompi kerta. Shanghai tacot ovat nousseet jonkinlaiseen kulttiasemaan, ja syynsä sille tietysti on.

 

Pitsaa!

Helsingistä saa todella laadukasta pitsaa ja tälle on oma postauksensa.

Luca pitää edelleen omasta mielestäni johtopaikkaa. Parhaiden listalle voisi nostaa nyt myös uuden ravintola Forzan, jonka pitsa pääsee aina näiden muiden tasolle ja ehkä top 2 sijalle. Forzassa oli vain melko vähän mitään vegevaihtoehtoja.

Forza

Forzasta pitsat mukaan ja Etelä-Helsingin rantakallioille niistä nauttimaan. Totta kai arancinit myös – niitä on aina tilattava, kun listalta löytyy.

Kahvilat ja aamiaiset

 • Relove – Second hand liike ja kahvila samassa. Relovessa on monta erilaista brunssimenua, jotka vaihtelivat 15-20 euron välillä. Niihin kuuluu suolaista ja makeaa. Ja vaikkakin aamiaisruokia, niin niin leivät, smoothiekulhot kuin jälkkärit olivat kaikki jollakin twistillä ja ainakin meidän valitsemat ruoat todella hyviä. Olenpa ollut myös aamiaispaikoissa, jossa 20 eurolla saa juuri ja juuri kahvin, perusvoileivän ja jogurttikulhon.
 • WAY Bakery – Wayn leivästä on taatusti moni kuullut ja syönytkin. Wayn hapanjuurileipä on the juttu. Itse vegeaamiaisesta en ollut niin vaikuttunut – kallista ja tuntui, että juuri saanut mitään :D. Leipä, mantelikroissantit ja muut leivokset täällä sen sijaan <3.
 • Flät no 14 – Valitse menusta oma brunssikokonaisuutesi. Täällä alun alkajaan söin ensimmäistä kertaa kauraryynipuuroa ja ihastuin ikihyvyksi, niin että tuo puuro on jäänyt siitä asti suosikki lämpimäksi puurokseni.
 • Sandwich Club – Kun haluat oikeasti hyvän, yllättävän ja täyttävän täytetyn leivän. Täälläkin olen käynyt kahdesti. Facon & avocado sekä vegaaninen ”lohi”bagel ovat olleet suosikkini, joita voisin syödä kerta toisensa jälkeen.
 • Yestie Boi – Bagelia ja olutta (saa täältä muutakin kuin olutta) ! Todella hyviä täytettyjä bageleita. Bagel jo itsessään on ah niin hyvä, että ei edes ihmeellisiä täytteitä tarvitsisi, mutta ihmeellisiä ja kekseliäitä täytteitä on siltikin tarjolla =).
 • Cafe Pequeno – empandoja ja kahvia! Kahvilan sisustus on hauska ja konsepti niin kekseliäs, että senkin vuoksi ääni tälle Sörnäisten söpölle paikalle. Vege-empanada ei tosin ollut aivan lempparini, mutta johtunee siitä, etten pidä kypsästä kaalista. Menisin silti uudestaan nauttimaan tunnelmasta.
 • Gran Delicato – ihan jo siksi pakko mainita tämä, että kyseessä on kahvila, jossa olen käynyt ehdottomasti eniten vuosien aikana. Kreikkalainen kahvila, josta saa ihania täytettyjä leipiä. Tässä suosituksessa voi olla jo vähän nostalgiaa ja kaikkien niiden vuosien varrella täällä kavereiden kanssa vaihdettujen ilonsanomien, arkisten kuulumisten ja huolien sekä opiskelutovereiden kesken käytyjen suunnittelukokousten värittymää.
 • Kahvila Rakastan – uusi vegaaninen kahvila. Lounaaseen kuului kaksi erilaista karjalanpiirakkaa erilaisin vegehöystein. Riisipuuron sijasta piirakat oli täytetty ohrapuurolla. Täysin vegaaninen paikka oli tietysti heti testattava. Hyvä, mutta sanoisin, että melko tyyris, kun kahden hengen karjalanpiirakat juomien kanssa ja yhdellä jaetulla korvapuustilla maksoivat päälle 40e.
 • Sandron legendaarinen, Lähi-itä-henkinen brunssi buffet-pöydästä ei jätä nälkäiseksi. Suurin osa on myös vegaanista.

Way bakery

Wayn hapanjuurileipä ja mantelikroisantti

Cafe Pequeno Cafe Pequeno

 Cafe Pequeno

Kahvila Rakastan

Kahvila Rakastan – kaikki on vegaanista. 

Relove

Reloven värikäs aamiaiskattaus

Bistrot ja illallisravintolat

BasBas ja Goose Pastabar mainittu jo top3 – listauksessa, jossa myös tarkemmat kuvaukset näistä.

 • La Boheme – letturavintola – en tiedä mihin kategoriaan letturavintola kuuluisi. Pistäisin sen kuitenkin rentoon ajanviettokategoriaan. Vanhojen Helsingin keskustan talojen sisäpihan varjossa tarjoillut pitsireunaiset, todella maukkaat krepit ihanine laadukkaine täytteineen (suolaista ja makeaa) rose-lasillisen kera kuljettavat yhtäkkiä Ranskan maalle.
 • MaguVegaanista fine diningia! 10 ruokalajin menun sai reilu 50 euron hintaan. Varsin hyvä diili siis. Itse ruoat olivat myös onnistuneita. Kaksi ruokalajia eivät tosin maistuneet meistä juuri kummallekaan, mutta se johtui annosten erikoisesta japanilaisesta makumaailmasta, jonka tiesin jo etukäteen, ettei kuulu suosikkimakuihimme – ei johtunut siis itse annoksista. 8/10 olivat taas erinomaisia, suosittelen 😊.
 • Albinatulee vähän mieleen BasBas. Ravintola, jossa mennään melko klassisilla mauilla ja tekniikoilla ja tehdään ne todella hyvin. Täälläkin risotto oli yksi elämäni parhaita. Syömässämme menussa oli kuitenkin pari notkahdusta sen suhteen, että annoksesta ei löytynyt makua juurikaan. Mutta sitten osa taas olivat niin hyviä, että saivat vain huokailemaan ihastuksesta.
 • Grön – klassikko. En edes muista, monestiko olen ollut Grönissä. Täällä todella osataan vege-illallisruoka.
 • Ragu – Ragussa olen käynyt aiemmin ainakin kolmesti, eikä se koskaan pettänyt. Laadukasta ja hyvää. Nyt en ole taas vuosiin käynyt (sillä Helsingissä riittää aina uutta), joten tämän hetkisestä laadusta en tiedä. Mainittakoon se kuitenkin tässä listassa, koska on kuulunut lempiravintoloihini.

Letturafla La Boheme

La Boheme letturavintolan krepit hurmaavat

Magu

Magusta sai ainakin kirjoitushetkellä 10 ruokalajin menuun hintaan 59e.

 

Suorastaan pyydän ja vaadin sinua kertomaan myös omat suosikkisi! =)

 

Jäikö nälkä?

6 kommentit

mimanu 21.07.2022 - 21:44

goose on kyl mainio. ystävän sisko on siellä töissä joten käytiin tuossa talvella. joo se maa-artisokkapasta ! ja kaks muutakin oli erinomaisia — lisäks pitää sanoa, että en oo missään syönyt niin hyvää focacciaa kuin siellä. jotain poltettua oliiviöljyä oli vielä sen kanssa. kuinka voi leipä olla niin hyvää ?! huhhuh. en unohda sitä koskaan. ja joo shanghai-tacot truly :D! jossain ois kiva päästä syömään hyvää udon-nuudeliannosta, tosin soppa365 udonit misovoilla ja kurkkusalaatti on niin ylivoimanen ohje että ihan to die for. parempi ehkä siis duunaa ne kotona, jos sattuu löytämään hyviä udoneita – ite löysin tamperevierailulla tullintorin east asian marketista. siellä muuten (tampereen ratinassa) sandron brunssi oli iso pettymys, ehkä tottunu saamaan linjoilla niin hyvää.

harvoin tulee helsingissä käytyä niin kiva lukea näitä suosituksia ! yes yes yesiä kehuttiin mutta käytiin joskus syömässä maistelumenut ja aivan täysi floppi. ihan perusasiat kuten suola ja happo jääneet :/
reloven aamiainen oli tosiaankin mainio ☝

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.07.2022 - 18:26

Kiitos, kiva kuulla sun mielipiteitä kans =) ! Noita soppa365 udon-nuudeleita tarvinnee siis todella näillä puheilla kokeilla. Yesyesista mulle ei kans oo jääny niin hyvää kuvaa: tosi kallis eikä ruoka sitten edes niin vakuuttanut.
Sandrossa on varmaan kans vaihtelua riippuen missä tietyssä ravintolassa käy, mikä on tietty harmi.

Vastaa
MIMANU 21.07.2022 - 21:54

niin ja piti vielä suosituskin laittaa; tossa taannoin etsittiin ennen klubikeikkaa jotain syötävää torikortteleista, ajatuksena että nyt ei istuta lautasannoksia liian kauan ootellessa mut jotain kivaa tartteis olla. kuin tilauksesta sandwichclub ! keittiö oli menossa kiinni n. 10 minuutin päästä mutta ystävällinen palvelu, saatiin ruuat ja istua rauhassa suositellut oluet kyytipoikina. herra mun varjele otin jonkun hapankaalireubenin ja sii oli kyl sänkkärien ferrari. leipä oli jotai ihanaa juurileivän tapaista, paahdettu ja sellanen rasvanen. suosittelen jos on illalla keskustassa ja haluaa jotai ennen muita menoja. tai menossa vaikka johki rantsuun tms niin evääksi. leivät on isoja eli ähkyn saa yhestä ! pieni paikka mutta kiva sisustus !

Vastaa
Mirina 3.08.2022 - 19:51

Hei!
Osaatko sano mistä saisi hyviä kesärulli Helsingissä

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 7.08.2022 - 10:20

En ole itse valitettavasti saanut mitään tosia hyviä :/. Liemessä oli musta aivan kelpohyviä, vähän olisi kaivannut lisää makua 🙂

Vastaa
Risto 13.01.2023 - 01:54

Mukava yhteenveto!
Kävimme tänään Bali Brunchissa Redissä syömässä Bebek Goreng Balado annokset (16,80 €). Hyvää oli, että annoksessa oli makua. Huonoa, että ankkaa oli kovin vähän. Riisiä oli runsaasti, mutta se oli halpaa rikottua riisiä. Jamu oli ihan kivan oloinen kurkumajuoma.

Vastaa

Jätä kommentti