Koti Matkat Ensilumi yllätti elokuisessa Sveitsissä

Ensilumi yllätti elokuisessa Sveitsissä

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Pitäähän sitä nyt joka kesä vähän lunta saada.

Oli elokuun alku. Matkasimme hirvittävistä Lucifer-helteistä Sveitsin puolelle mukanamme kesäteltta, Indonesian olosuhteisiin suunnitellut makuupussit, kevyet kesälenkkarit ja hellehatut.  Eihän sinne elokuiseen Eurooppaan nyt mitään Islannin ja Norjan kaltaisia varusteita tarvitset. Kuumahan siellä on. Ja mitä me nyt vaelluskenkenkiä raahaamaan – hiostavat vain.

Lauterbrunnen kylmän viiman iskiessä vasten kasvojamme katsahdimme toisiamme epäuskoisena. Ensimmäinen yö meni vielä mukavan tietämättömänä lumitilanteesta. Vasta aamun valjetessa katsahdimme ylös laaksoon tarkoituksena vain ihailla illalla sumun peittämiä lukemattomia vesiputouksia huomasimme samalla lumen peittävän kaikki ylemmät rinteet.

Ensimmäinen väläys lumisista vuorista.

Yhden vuoristojunamatkan ja yhden gondolin jälkeen tarvoimme jo kengät märkinä lumessa ja tajusimme, että ensi yön suunniteltu leiriytymispaikka olisi korkealla lumirajan yläpuolella.

”Ehkäpä Sveitsiin on satanut ensilumi nyt jo elokuussa” -vitsailin.

Markus kuitenkin järkeili, että ehkä täällä vain on vuoden ympäri lunta. Myöhemmin sveitsiläiset selvittivät meille, että se todellakin oli ensilumi, joka oli nyt vain poikkeuksellisen ajoissa laskeutunut maahan. Toki korkeimmat huiput ovat aina jäätikön peitossa.

Päivän maisemat olivat kerta kaikkiaan mielettömät. Ne toivat mieleeni Himalajan vuoriston. Ei siinä voinut olla liikuttumatta luonnon kauneudesta.

Luminen tarina jatkuu ensi viikolla..

 

Lounas voidaan syödä vasta, kun on hyvät maisemat.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Hanna 12.09.2017 - 09:43

Hei!
Miten ihana blogi ja ihania ohjeita! Olet minulle ihan uusi tuttavuus, löysin luoksesi yhden suosikkini eli Liemessä-blogin kautta. Sulla on niin herkullisen kuuloisia ruokia, että tiedänpä mistä haen reseptejä tuleviin perjantai-iltoihin 🙂 Kiitos jo etukäteen!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 14.09.2017 - 09:16

Hei Hanna, miten ihana kuulla 🙂 Jenni on munkin suosikkibloggaaja! Toivottavasti löytyy sulle sopivia reseptejä <3

Vastaa

Jätä kommentti