Koti Retkeily Aamu-usva Vaattunkikönkäällä- video

Aamu-usva Vaattunkikönkäällä- video

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

”Saara, Saara, herää, täällä on ihan tosi hieno usva!” Markus neljältä aamuyöllä elokuisena aamuna.

Hieron silmiäni ja käperryn makuupussiin syvemmälle. Jaksaisiko sitä kömpiä pussista, pukeutua ja avata teltan oven, kun voisi jatkaa voin lokoisasti unia. Muista, olet täällä vain nyt, kotona sitten harmittaa, jos et viitsinyt käyttää tilaisuutta ja nousta teltasta (siis herranjesta ei ole iso juttu). 

Nousen siis teltasta. Ulkona on pari astetta lämmintä, hieman hyistä, ilmassa tuoksuu aamuöinen kaste. Päivällä lämmennyt Rovaniemen Vaattunkikönkään suoalue on yöllä jäähtyessään saanut aivan satumaisen usvavaipan päälleen. Pohjoisen leveysasteiden hitaasti horisontista kipuavan auringon säteet värjäävät usvaan upeita pastellivärejä. Yksi upeimmista näyistä, mitä olen nähnyt. 

Aamu-usva

Lennätämme dronen puiden yläpuolelle ja satumaisuus sen kuin jatkuu. Auringonvalo siivilöityy puiden välistä hajoten useiksi säteiksi. Vietämme kaksi tuntia pitkospuilla tätä maagisuutta ihaillen.

Kuudelta aamulla käyn uudestaan nukkumaan hymy huulilla. Aivan mieletöntä.

Tätä rakastan valokuvauksessa ja videoinnissa; taltioida niitä kauneimpia hetkiä, jotta voin palata niihin jälkikäteen.

Tuosta hetkestä innostus heräsi valokuvauksen lisäksi myös videokuvaamiseen. En malttanut odottaa, että voisin koostaa suokokemuksesta videon. Latasin DaVinci Resolve-videoeditointiohjelman, enkä saanut sillä sitten mitään aikaiseksi. Ei ollutkaan niin helppoa. Videoita ei tehtykään ihan tuosta noin vaan. Yhdeksän kuukautta se veikin saada tämä video ulos. Lopulta siinä kävi sitä paitsi niin, että Markus sai itse videon tehtyä ja minä vain hienosäädin värimaailmaa (Youtube näköjään latisti sekä värejä että kontrasteja). Videoiden tekeminen vaati melkoisen määrän opettelua, ja edelleen vaatii. Tietokonekin käy äärirajoillaan videoita editoidessa. Tekniikkakierre; kuvaat parempilaatuisia kuvia, tarvitset paremman tietokoneen. Alat kuvata videoita, tehokas läppäri ei enää riitä, vaan tarvitaan pöytäköne.. 😀

Videointi jäi hetkeksi tauolle, kunnes talven hiihtovaelluksillamme löydettiin oiva työnjako Markuksen kanssa. Molemmat tykkäävät jostain osasta videoiden tekemistä. Molemmat tykkäävät kuvata videoita. Markus kuitenkin minua enemmän. Markus tykkää miettiä musiikkeja, leikata ja editoida itse videota; miettiä videoklippien vaihdoksia ja järjestystä sekä äänimaailmaa. Itse saan tehdä siis sitä, mistä pidän eniten eli värimäärittelystä.

Nyt suunnitelmamme on tehdä yhdessä videoita luonnosta ja retkeilystä. Kannattaa siis käydä katsastamassa Youtubesta meidän tili, joka kulkee ainakin toistaiseksi omalla nimelläni ”Saara Atula”. Kannattaa tilatakin, mikäli haluat Youtuben nostavan meidän videoita Youtuben etusivulle, kun niitä ilmestyy.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Tiina 15.05.2021 - 08:53

Olipa upea video. En yleensä katso videoita, edes reseptivideoita, mutta jo usvakuva niin hieno, että piti vilkaista. Musiikkikin sopi hyvin videoon.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 17.05.2021 - 14:57

Voi kiitos =). Hih tiedän, mäkään en yleensä oo videoihminen :D.

Vastaa

Jätä kommentti