Koti Ravintolat Taste of Helsinki 2018 – parhaat palat

Taste of Helsinki 2018 – parhaat palat

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Liput ja ruoat tarjosi Taste of Helsinki

Tätä on odotettu! Tänä vuonna pääsin vieläpä Taste of Helsinkiin osana ambassador-ohjelmaa, josta tosin missasin Amerikan matkani vuoksi kaiken muun ohjelmaosuuden :D.

Jo perinteeksi muodostuneet jokakesäiset ruokafestarit, Taste of Helsinki, starttasi jo torstaina, mutta itse kiisin paikalle vasta tänään – lähestulkoon suoraan San Franciscosta.

 

Vanhan Porvoon jäätelöitä; mansikka-kuohuviini ja basilika. Kuulemma ruskistettu voi-jäätelö on todella hyvää, mutta tänään sitä ei ollut saatavilla.

Niinpä pääsen kertomaan vasta nyt omat parhaat palani. Taste of Helsinki jatkuu vielä huomenna Töölönlahden puistossa ja palaan itsekin paikalle syömään vielä vähän lisää tänään illalla 😉.

Ruokatarjontaa saatiin tänä vuonna ihan uusilta ravintoloilta. Yhteensä yhdeksältä eri ravintolalta. Osasta en ollut edes kuullut aikaisemmin. Ruoka oli mielestäni kaiken kaikkiaan tasaisesti erittäin hyvää – taso siis korkealla. Ruoka oli vieläpä erittäin freesiä näin kesälämpöön sopien. Tämän vuoden juttu näyttää olevan cevichetyyliset kalat ja härkätartar. Jälkiruoissa raparperi oli eniten esillä, kun viime vuonna se juttu oli kuusenkerkkä.

Täytyypä todeta, että kyllä nämä hinnat ovat sitten päätähuimaavan edullisia (yksi annos 5-6e ja nimikkoannokset hieman enemmän) :o. Näin San Franciscossa kun tottui maksamaan saman verran puolikkaasta palasta voilla voideltua leipää.

Omat suosikit

Lähes kaikki on näköjään jälkiruokia :D. Yhteensä maistoin yli 20 ruokaa (35 ruoasta). Koko ruokalistan näkee Taste of Helsingin-sivuilta.

Suosikkini

  • Ehkä ihan helmi eli paras annos oli Olo Gardenin jälkiruoka; ryppylimettiä ja kuusta, joka olikin jäätelöpuikko!
  • Ragun vohveli maa-artisokkavaahdolla, savustetulla mädillä ja pikkelöidyllä omenalla
  • Ragun viiriäisannos, polentalla ja raparperilla
  • Nollan raparperijäätelö olutmäskillä ja karamellilla, joka oli kuin puolikas jäätelösandwich (ilman toista keksiä) – ehkä sittenkin paras jälkiruoka..
  • Latvan peruna-merilevävaahto, grillattu purjo, karhunlaukka, kermaviili ja rapeaa viljaa
  • Latvan jälkiruoka; hiillostettu tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa (se raparperi tässä!! niin ihanan kirpsakkaa)
  • Ruotsalaisen Michelin ravintola Esperanton purjo-taco oli nam!
  • Chapterin jälkiruoka; pihlajanlehtiä ja raparperia oli taas niin raikasta

Nämä olivat suosikkini, niissä oli makua, rakennetta ja ennen kaikkea raikkautta :).

Seuraavat kaksi tryffeliruokaa olivat myös tosi hyviä, vaikka raikkauden puutteen vuoksi eivät ihan päässeet top-listaan:

  • Nollan rapea sienivohveli mouhijärven tryffelijuustolla ja sipulirelissillä
  • Fabrikin italialainen tryffelillä maustettu risottopallo (eli arancini)

Vielä siis ehtii paikalle herkuttelemaan :)!

Raikastamon sitruuna- ja verigreippijuomat olivat ihanan raikkaita ja kirpeitä!

 

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Glotter-Bäckerin 26.06.2018 - 15:27

Risottopallo…? Risoton ei kyllä kuulu pysyä pallon muodossa!

Aika huikaisevaa makujen kakofoniaa olet kokenut ja ihanan mahtavan innovatiivista ruokaa. Sanompahan vain, että Suomessa taso on todella korkea! Fine dinign on meillä todellakin fine ja inspiring.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 26.06.2018 - 23:21

Haha, arancinin taas kuuluu pysyä kasassa, risottopallo oli mielestäni hassusti nimetty, mutta ehkä arancini olisi pelottanut ihmisiä pois? Vaikka tuskin :D. Aika hienoa, miten paljon uusia fine dining ravintoloita Suomeen koko ajan tulee, eikä pelkkiä fine dining, vaan ravintolakulttuuri ylipäänsä kehittyy :).

Vastaa

Jätä kommentti