Koti Italia/Ranska Suppilovahvero-arancinit ja tryffelimajoneesi

Suppilovahvero-arancinit ja tryffelimajoneesi

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Arancinit

Arancinit! Jos niitä näkyy ravintolan listalla, niin niitä on ehdottomasti tilattava. Jos ne paljastuvat erittäin herkullisiksi, niin niitä tilataan vielä pari kierrosta lisää ja joskus jälkiruoaksikin. Arancinit ovat aivan mielettömän herkullinen ruokakeksintö. Ne valmistetaan jäähtyneestä, edellispäivän risotosta.  Risotto muotoillaan palluraksi, jonka sisään tungetaan mozzarellaa tai muuta juustoa. Risottopallo leivitetään ja friteerataan.

Arancinit

Ah! Rouskahtava pinta, jonka sisältä tulee herkullista risottoa ja lämmintä, vähän venyvää juustoa. Aivan taivaallista! Aika monta huutomerkkiä käytetty todistaakseen tämä herkullisuus. Arancinit kuuluu vielä dipata johonkin hyvään kastikkeeseen – yleensä olen tehnyt majoneesipohjaisen dipin. 

Arancinit

Kotona olen useasti tarjonnut näitä vieraille alkupalana vihersalaatin (balsamicokastikkeella) ja majoneesidipin kera.Kaikki risotot sopivat arancineihin – ja arancinien vuoksi risottoa kannattaakin valmistaa tarkoituksella ylimäärin. Yleisimmin valmistan ylipäänsä sienirisottoa ja siksi myös yleisimmin valmistamani arancini on suppilovahveroarancini. Näiden arancinien kanssa parhaimmalta maistuu tryffelimajoneesi. Sen olen valmistanut ihan vain sekoittamalla majoneesia ja maun mukaan tryffeliöljyä.

Kokeilin ensi kertaa valmistaa vegaanisia arancineja. Juustona käytin Nurishh camembert-tyyppistä juustoa, joka toimi oikein kivasti ja on vegaanisista herkkujuustoista myös tämän hetkinen suosikkini.


Suppilovahvero-arancinit ja tryffelimajoneesi- resepti

Arancinit

Tähän tryffelimajoneesiin lisäsin vielä raastettua sitruunankuorta ja nokkosrouhetta päälle.

Tarvitset

Mitä tahansa ylijäänyttä risottoa – esim suppilovahverorisotto

mozzarellaa/vegaanista camembertia (kts. introtekstisuositus)

vehnäjauhoja
kaurajuomaa (tai haarukalla rikottua ja vatkattua kananmunaa, jos käytät)
korppujauhoja

rypsiöljyä friteeraamiseen

Tarkkoja määriä ei ole antaa, sillä se riippuu ihan risoton määrästä.

Tryffelimajoneesi

Majoneesia, vegaanista (n. 1 dl majoneesia)
tryffeliöljyä (n. 1 rkl tryffeliöljyä)

Tarjoile vihersalaatin kanssa. Kannattaa maustaa salaatti balsamico-kastikkeella.

Valmistus

  1. Muotoile risotosta palleroita, niin että muotoilet palleron sisään palasen juustoa.
  2. Kieritä risottopallero ensin vehnäjauhossa, sitten kasta se kaurajuomaan (tai kananmunaan), ja lopuksi kieritä korppujauhoissa.
  3. Kaada öljyä kattilaan sen verran, että risottopallerot eivät kosketa pohjaa, kun ne laitetaan öljyyn – eli n. 4-5 cm kerros. Kuumenna öljy valurautapadassa/teräskattilassa kuumaksi. Testaa sopiva öljylämpötila laittamalla yksi arancini öljyyn. Jos se sihahtaa, niin öljy on tarpeeksi kuumaa. Paista arancinit öljyssä molemmin puolin – n. 1-2 min per puoli. Voit paistaa useamman kerralla. Mikäli arancini pääsee liian nopeasti tummumaan, niin pienennä levyn lämpötilaa.
  4. Nosta arancinit, mieluiten reikäkauhalla, öljystä leivinpaperin päälle odottelemaan tarjoilua.
  5. Valmista tryffelimajoneesi sekoittamalla majoneesia ja tryffeliöljyä maun mukaan keskenään.
  6. Dippaa arancineja majoneesiin ja tarjoile vihersalaatin kera.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti