Koti Matkat Sataako Skotlannissa aina?

Sataako Skotlannissa aina?

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Ei suinkaan, vain silloin kun ei ole sumuista. Totta muuten, mutta kyllä sateellakin on sumuista :D.

Kävin yhdeksännen luokan Skotlannissa perheemme asuessa yhdessä Glasgowssa. Vuoden kokemuksen jälkeen osaan jo vastata tähän lähes kaikkien ensimmäisenä suusta pääsevään kysymykseen Skotlannista puhuttaessa. Voin kertoa, että Iso-Britanniaa koskevat sadevitsit eivät ole ihan tuulesta temmattuja.

Marraskuusta helmikuun loppuun ei ollut ainuttakaan sateetonta päivää. Enkä muista muutoinkaan kovin montaa peräkkäistä sateetonta päivää. Tosin Skotlannin länsirannikko on tilastollisesti huomattavasti itärannikkoa sateisempi.

Skotlannin vuoden aikana säätä uhmaten matkustimme maassa aina tilaisuuden tullen. Viikonloppuisin ja koulun lukuisilla pidennetyillä viikonloppulomilla. Rakastuimme maahan. Tämän jälkeen olemme palanneet Skotlantiin kahdesti (nyt kolmannen kerran) kesämatkalle. Viime reissusta jäi hieman paha maku suuhun juuri sateen vuoksi. Se kun lähes järjestäen vaihtoi patikointisuunnitelmat museoreissuihin. Nyt uskaltauduimme palata takaisin muutoin niin pitämäämme maahan.

Huomaan tulleeni jo aikuisikään. Nykyään sitä jo maksaa enemmänkin omasta pussistaan päästäkseen vanhempien mukana matkalle :D.

Olemme tällä hetkellä matkanneet viikon Glasgowsta Highland-alueille kiertäen vanhoja suosikkipaikkoja, mutta huolellisenkin Skotlannin matkailun jälkeen onnistumme edelleen löytämään uusia kohteita. Joskus sitkeä paluu samoihin paikkoihin kannattaa. Kolmas kerta toden sanoo, sillä vihdoin näimme Isle of Skyella metriä pidemmälle!

Kaikkien aikojen paras seafood-ravintola. Tobermoryn Cafe Fish. Kannattaa matkustaa jo kauempaankin; Glasgowsta muutaman tunnin ajo Obaniin, lautalla yli ja yksikaistaista mutkatietä pari tuntia. Myös bussilla pääsee Glasgowsta!

Before

After. Puoli tuntia myöhemmin täysi rankkasade ja vihlova tuuli.

Vain yksi patikointipäivistämmekin jäi puolitiehen jatkuvan sateen ja sumun vuoksi. Muuten sääolosuhteista ei kannata liikaa välittää. Sade ei yleensä ole jatkuvaa, vaan alle tunninkin sisällä voit kokea kaikki neljä vuodenaikaa monta kertaa päivän aikana. Pääasiassa tällä kertaa säät ovat hyvin suosineet ja kaikille ulkoiluhenkisille suosittelen ehdottomasti Skotlantia matkakohteena; upeaa luontoa, lukemattomia patikointimahdollisuuksia, historiaa jopa liiaksikin asti (asuinvuotemme aikana kiersimme valehtelematta lähes kaksisataa linnaa/rauniota/luostaria/museota..), tuhansia suloisia lampaita, mahtavaa seafoodia ja sitäkin enemmän Skotlanti on erikoistunut maailman parhaisiin leivonnaisiin.

”Don’t like the weather? No worries, wait ten minutes and it will change.”

PS. Skotlanti-tietouteni ei rajoitu vain säähän. Haluaisitko tietää jotain erityisiä matkavinkkejä Skotlantia ajatellen?

PPS. Nettiyhteydet Skotlannissa ovat uskomattoman huonot. Tunnin yrityksen jälkeen sain postaukseen muutaman kuvan ladattua. Yritän myöhemmin jakaa enemmän kuvia tästä upeasta maasta. Toistaiseksi jaan niitä reissupainotteiselle instagram-tililleni @saaratula.

Jäikö nälkä?

8 kommentit

Suvi 26.08.2018 - 12:30

Uskomatonta, että kirjoitit tästä just nyt. Tulin juuri toissapäivänä Skotlannista Suomeen ja ihan samoissa maisemissa tuli pyörittyä. Ihana maa! Ja löydettiin myös tuo Cafe Fish. Meidän perhe suorastaan harrastaa kalaravintoloita ja tämä oli kyllä ehkä parhain mitä on tähän mennessä maailmasta löydetty. Ihan mieletön tosiaan.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 26.08.2018 - 20:44

Oho! No jopas oli sattuma! Toivottavasti mahdollisimman vähäsateinen reissu ;). Uskomatonta, että satuitte vielä Cafe Fishiin! Hain sinne kerran jopa kesätöihin (en päässyt). Ihanaa, että tekin olitte sitä mieltä, itsekin voisin sanoa, että paras kalaravintola, jossa olen ollut koskaan :).

Vastaa
Elmi 26.08.2018 - 16:45

Ihania kuvia. <3 Pakko kysyä viimeisestä kuvasta: mikä kaupunki ja mikä ravintola tuo, jossa värikkäät tuolit? Näyttää tosi paljon yhdeltä raflalta Invernessissä, ja ruoka oli mun mielestä tosi hyvää! Käynnistä jo muutama vuosi, mutta edelleen mielessä.. 😀

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 26.08.2018 - 20:45

Kiitos! 🙂 oi niinkö! Tämä oli kuitenkin Glasgowssa, jokin pubi, jonka nimeä on mitenkään muista. Hassua, että ihan samat tuolit sielläkin :D.

Vastaa
Airi K. 27.08.2018 - 11:09

Mahtavat maisemat! Suorastaan huimaavat.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 30.08.2018 - 10:15

Kiitos <3 - kiitos siis oikeastaan Skotlannin 🙂

Vastaa
Taina 19.07.2022 - 13:01

Kiinnostaa, että minkälaisella vaatevarustuksella siellä pärjää? Joku kunnon goretex-takki?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 21.07.2022 - 17:53

Nimenomaan, kaikkea hyvin sateen- ja vedenpitävää 🙂

Vastaa

Jätä kommentti