Koti Matkat Rooman paras pizza

Rooman paras pizza

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Uskallamme vihdoin poistua ilmastoidusta hotellihuoneesta. Lucifer-helteen häntä on pitänyt meidät visusti sisätiloissa poistuen vain pakollisia ruoanhakureissuja varten.

Auringonlaskun jälkeen on kuitenkin kohtuullisen siedettävä lähteä tarpomaan Rooman keskustaan. Tosin tarvottuamme yli tunnin mekon selkämys kosteassa hiessä alan epäillä koko ideaa. Jos nyt vain luovuttaisimme sen pitsan suhteen. Nälkä on kova, mitä jos ei löydetä sitä paikkaa, mitä jos se on kiinni, mitä jos pitsa ei loppujen lopuksi ole edes niin hyvää? Eihän me edes tiedetä, minkälaista se on? Jos sun kaveri suositteli sitä ja onkin itse superjuustoisen ja rasvaa tihkuvan pitsan ystävä?

Markuksen kaveri oli antanut meille yhden vinkin viime kesän Italian matkaamme varten. Menkää Pizzariumiin. Sieltä saatte taatusti Rooman tai jopa Italian parasta pitsaa. Ja nimen ei saa antaa hämätä. Konsepti on samanlainen fast food kuin Suomen Pizzariumissa, mutta laatu ja maku on ihan eri luokkaa.

Lopulta kehuttu pizzeria löytyi, vaikka usko meinasi loppua kävellessämme hieman pelottavienkin, pimeiden grafiteilla sotkettujen täysin autioiden kujien halki. Periltä löytyi paikallisten suosima ja vilkas peltipitsaa kilohinnalla myyvä pizzeria, jonka ystävällinen henkilökunta pahoitteli sulkevansa viiden minuutin päästä. Hotkaisimme vitriinistä viimeiset pitsapalat ja taivas jotakuinkin aukeni. Seitsemän kilometrin kävely oli kannattanut. Tosin aivan vierestä löytyi metroasemakin, jota hyödynsimme paluumatkaan sekä seuraavan keskipäivän helteen aikaan palataksemme nauttimaan todella edullisesti äärettömän täydellisestä pitsasta.

Pohja on rapea, ilmava, sopivasti sitkas, mutta pehmeä. Päälliset on valittu huolella, mitään ei ole upotettu juustoon. Löytyi jopa juustottomia vegaanivaihtoehtoja pari. Makuja oli päivittäin tarjolla parisenkymmentä, mutta esillä olevat vaihtoehdot hieman vaihtuvat koko ajan ja siksi paikalle oli palattava, kunnes kaikki oli maistettu.

Siispä. Kun vierailet Roomassa, niin et voi jättää käymättä Pizzarium Boncissa! (Löytyy googlettamalla esimerkiksi Pizzarium Rooma tai pizzarium Bonci Rooma).

Ajatellen tulevia kesälomia, uskon, että täältä löytyy edes yksi tai kaksi, jotka ovat käväisemässä Roomassa. Kirjoitin tämän juuri sinulle!

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Glotter-Bäckerin 22.05.2018 - 09:30

Toi saattaa hyvinkin olla Rooman parasta pitsaa, etenkin tuo Ricotta-juustolla(?) ja kesäkurpitsalla päällystetty pala rapealla rustiikkisella pohjalla näyttää lupaavalle!

Mutta Italian paras pitseria on Milanossa! Sinne löytää sattumalta Mamma Italiaanojen imussa, pitsat on sellaisia, että reunapaloista taistellaan ja aamulla syödään kylmät jämäpalatkin tippa linssissä.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 23.05.2018 - 18:23

Milanossa en ole käynytkään, joten nyt on paha alkaa kiistelemään ;). Kuvauksen perusteella Italian (eli maailman paras?) pitsa saattaisi siis hyvinkin löytyä Milanosta 😀 Siitä kyllä tunnistaa hyvän pitsan, kun reunapalat ovat melkeinpä parasta :).

Vastaa

Jätä kommentti