Koti Kokemuksia Päiväni pullaihmemaassa

Päiväni pullaihmemaassa

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Kaupallinen yhteistyö; Presso-ketju

Jokainen on varmaan pienenä haaveillut pääsevänsä Vili Vonkan suklaatehtaaseen, jossa kaikki ympärillä oleva on syötävää herkkua, lattia on vaaleanpunaista hattaraa, penkit jättimäisiä tattikarkkeja, puut korkeita polkakaramelleja ja sadekin muodostuu strösseleistä. Saatte varmaan muodostettua kuvan?

Kumpi saa näyttävämmän kuvan pullapinosta? 😉

Mitä aikuisemmaksi kasvoi, sen enemmän ymmärsi, että tuollaiset paikat ovat vain saduissa. Sääli.

Mutta niinhän siinä käy, että juuri, kun unelmasta on päässyt irti, niin se pääseekin yllättämään. Yhtenä päivänä olikin nimittäin olemassa herkkuparatiisi; pullaihmemaa.

Kultainen pääsylippu ei löytynyt tällä kertaa suklaalevystä, vaan ihan tuikitavallisesta sähköpostista. ”Tervetuloa mukaan etsimään Suomen parasta pullanpaistajaa Presso Paakari 2017-kisaan.” Voi pojat, pullakisat!

Ei todellakaan päivä sokerin tai gluteiinin välttelijöille, mutta aika täydellinen päivä mulle, pienelle suurelle herkuttelijalle.

Pullakisaan osallistui esikarsintojen jälkeen kahdeksan taitavinta Pressojen kahvilatyöntekijää ympäri Suomen. Hetken ihmettelin itse, että mikä Presso? Mutta tuttuhan se on kaikilta pitkien automatkojen pysähdyskohteista esimerkiksi Prismojen tai kauppakeskusten yhteydestä. Pressoja on Suomessa 26 kappaletta, eli ei varmaan ole voinut jäädä keltään huomaamatta? Kilpailijat käyttivät leipomoyritys Lantmännen Unibaken viineri- tai pullapohjaa, ja tarkoitus oli tuunata se – no maukkaimmalla mahdollisella tavalla. Kilpailun tarkoituksena oli nostattaa Presson työntekijöiden työn sisällön hauskuutta, mutta totta kai myös kehitellä meille kuluttajille entistä parempia pullia!

Meitä kultaisen pääsylipun saaneita oli neljä bloggaajaa (Annin Uunissa, Sokerivaltakunta ja Minäkö keski-ikäinen?), jotka saimme seurailla pullien valmistumista, ja tietysti maistella syödä lopputuloksia. Paikan päällä jokainen mahdollinen vapaa alue ja taso oli melkoisten pullavyöryjen alla. Oli viinereitä, kroisantteja, pitkoja, donitseja, munkkeja, pullia – ja kaikki ihan vain syötäväksi tarkoitettu. Siis kirjaimellisesti pullaihmemaa.

Kilpailun tuloksia odotellessamme saimme vielä tuunata omat laskiaspullamme. Meira oli järjestänyt tätä varten paikalle lukemattomia määriä erilaisia koristelu ja maustamisvaihtoehtoja. Niinpä kannatti valita iso tarjotin, jotta sille mahtui monta erilaista pullaa ja donitsia tuunattavaksi ;). Näistä tuunauksistani paras oli ihanaisen ihana vaniljapitko lemon curdilla, mantelimassalla ja sitruunarahkalla.

Oman pullan tuunausta.

Onneksi en kuulunut tuomaristoon, sillä voittajapullan valinta ei ollut helppo. Mielessäni sain kuitenkin muodostettua kolmen kärjen, ja kyllä minulla onkin sitten hyvä maku, sillä juuri nuo kolme pullaa sijoittuvat palkintokorokkeille ;).

Odotin eniten salmiakki-valkosuklaaviinerin maistamista, mutta se olisi tarvinnut hitusen happoa ja raikkautta päästäkseen kuitenkaan kärkisijoille. Sen sijaan erityisesti jäivät mieleen inkivääri-ananaspulla, suklaacreme-viineri ja puolukka-kinuskiviineri. Hyviä ehdokkaita olivat myös nutella-appelsiinipulla, sitruunarahkapulla, daimkakkupulla ja pikkuinen mansikka-murupulla. Voittajaksi valikoituikin oma suosikkikomboni puolukka-kinuski! Huomasinkin, että se oli se pulla, josta kävi aina vaan leikkaamassa uuden siivun… Kilpailupullat otetaan kunkin osallistujan paikkakunnan Pressojen tarjontaan, ja lisäksi voittajapulla otetaan kaikkien Pressojen valikoimiin, eli jos Pressoon eksyy, niin silmät auki ;).

Viimeisenä ohjelmanumerona oli ruokakuvaaja Kristiina Hemmingin mini ruokakuvauskoulu, josta oppi yllättävästi vielä monta uutta kuvausniksiä.

Oma versioni öh laskiaispullasta? = Mustikka-vaniljadonitsi

Pullavuoret eivät näyttäneet vielä päivän jälkeen juurikaan huvenneen, joten loput sitten pakattiin pussukoihin mukaan. Siinä kohdassa iski jo ennestään tuttu hätä. Nämä kaikki menee roskiin, jos en ota niitä mukaan! Niinpä kotiin lähti muutama pussillinen pullia, viinereitä ja kroisantteja. Eipä ole tämä tyttö muuttunut sitten yhtään konditoriassa työskentelyaikojen. Aika, jolloin vanhempieni oli hankittava uusi arkkupakastin.

Päivän jälkeen itsekin melkoisena pullana jo matka jatkuikin erääseen toiseen runsasruokaiseen tapahtumaan :D. Ja pakko paljastaa, että tästä tapahtumasta kotiin tullessa oli vielä saatava pari pullaa iltapalaksi… Niin, ja seuraavan päivän aamupalaksi.. Kerranhan sitä vaan pullaihmemaahan pääsee.

Finalistien kilpailupullat.

Jäikö nälkä?

7 kommentit

Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi 19.02.2017 - 17:27

Miten sitä tällaisista kuvista oikein haistaa tuoreen pullan tuoksun. Huh!
Onneksi pian on laskiainen.

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 19.02.2017 - 18:00

Kiitos 😀 Mun osalta varmaan laskiaispullat on jo syöty 😀

Vastaa
Peggy 19.02.2017 - 21:16

Mikä ihana pullaöveri-postaus. Huomenna hiivan ostoon 😀 Alkoi pullattamaan.

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 20.02.2017 - 07:48

Haha, vähemmästäkin varmasti alkaa 😀

Vastaa
Minttu / Haarukkavatkain 20.02.2017 - 11:40

Jopas on ollut jos jonkinlaista pullaa 🙂 Puolukka-kinuski -yhdistelmästä olisin varmasti itsekin pitänyt.

Vastaa
Pullahiiri/Taru 20.02.2017 - 13:15

Oi, miten ihanan päivän saittekaan viettää – tiedän kokemuksesta 🙂 Ihania tuunattuja herkkuja ja mukava kuvauskoulu siihen päälle!! Hyvältä näyttää!

Vastaa
Mari 24.02.2017 - 18:07

Aikamoinen satupäivä, pullaoverdoset!

Vastaa

Jätä kommentti