Koti Matkat Markus: Kaikki mitä haluat tietää telttailuvarusteista- video

Markus: Kaikki mitä haluat tietää telttailuvarusteista- video

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Markuksen toteuttamasta videosta löytyy tiivistetysti telttailun ja vaelluksen olennaisimmat varusteet ja mitä pitää mielessä pakatessa. Kuten, että pakkaa kaikki painava tavara naisen rinkkaan ja älä vain unohda retkikiveä kotiin. Retkikiven monikäyttöisyys selviää katsomalla video.

Lupaan, että saat tästä videosta päivääsi hauskaa piristystä :D. Humoristisemman puoleisesta otteesta huolimatta kyseisiä retkeilyvarusteita voimme kyllä oikeasti todella suositella. Markus käytti ainakin neljä kuukautta eri telttailuvarusteiden laatu-keveys-ominaisuus-lämpö-hinta-ristiarvioon ja päätyi näihin. Valitettavasti useimmat niistä ovat amerikkalaisesta REI-retkeilyliikkeestä (tyynyt ja makuualustat Suomesta). Niitä onneksi voi tilata Suomeenkin.

Olennaisintahan retkeilyvarusteissa – ainakin rinkan kanssa vaeltaessa – on nimenomaan varusteiden keveys, mutta myös laatu. Kysymyksiä voi esittää, lisäilen niitä tähän. Yhden ehdinkin juuri saada :).

Putki- vai kupoliteltta?

Kupoliteltta. Putki-tai tunneliteltta ei seiso itsestään, eli tarvitsee aina pehmeän maan, johon kiinnittää. Kupoliteltan voi laittaa vaikka kalliolle (mutta älä jätä sitä yksinään varsinkaan jos tuulee). Meillä on siis kolmen hengen kupoliteltta. Mahtuu hyvin rinkatkin sisään.

Jäikö nälkä?

6 kommentit

Wilhelmiina / Ruokakonttuuri 8.07.2018 - 19:58

Tämäpä hauska postaus! Miellään kuulisin enemmänkin teidän vaeltamisvinkkejä: tärppivinkit mukaan otettavista tavaroista ja mitä kokkailette luonnon helmassa jne. Eräjormailu on alkanut viime vuosina kiinnostaa, eikä teidän upeat reissukuvat ja -kertomukset ole kiinnostusta ainakaan vähentäneet. 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.07.2018 - 08:37

Kiitos :D. Joo täytyypi tehdä ihan perusteellinen postaus meidän vaellustavaroist. Erityisesti tietysti ruokapuoli varmaan muitakin kiinnostaa, mutta en ole kummoinenkaan kokki retkellä :D.

Vastaa
Glotter-Bäckerin 13.07.2018 - 14:30

Tästä blogista löytyy aika paljon vinkkejä sekä vaellukselle että päiväretkille: https://aloneinthewild.net/2016/08/06/ruokaa-viiden-viikon-vaellukselle/

Mun lempparit on dahl (punaiset linssit ja mausteet pussiin kotona) ja vaelluksella nyt maistuu kaikki mössöt, sienirisotot, soijarouhe/härkäpapurouheseos-makaronit (ketsuppi mukaan!) ja soijasuikalekastike + ohra. Ehkä jopa Hashew-mukaelmaa voisi tehdä? Riisit, linssi ja rusinat pussiin mausteiden ja sipulijauheiden kanssa, keitetään kaikki yhtäaikaa ja lopuksi päälle pähkinät.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.07.2018 - 10:02

Dalia ois kyllä helppo tehä ja jotain intialaista kikhernehässäkkää oonkin tehnyt :). Tuntuu vain että riisin kiehumiseen menee ikuisuus ja sillä välin se dal ehtii jo jäähtyä. Ehkä se pitäisi sitten vain uudestaan lämmittää.. Mutta hashew-mukaelma toimisi varmaan hyvin, missä kaiken voi keittää samalla :).

Vastaa
Glotter-Bäckerin 17.07.2018 - 16:15

Mä syön dalit kotona ja reissussa ihan sellaisenaan, ilman riisiä. Linsseissähän on just ihanteellisessa suhteessa hiilaria, prodea ja kuituja.
Ohrahelmistä on kait jotain pikaversiotakin?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 17.07.2018 - 21:04

Aa no totta! 😀 Mulla on liikaa mielessä se nepalilainen ajattelutapa, että riisi on pääateria ja dal siinä vieressä lisukkeena :D. Mutta sehän on vähän kuin linssikeitto sitten :). Tyhmä minä.

Vastaa

Jätä kommentti