Koti Cocktail-tilaisuuksiin Kuusenkerkkäcrostinit

Kuusenkerkkäcrostinit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Kuusenkerkkäpastasta ylijääneen ihanan kuusenkerkkäpeston käytin näiden superhelppojen, nopeiden ja herkullisten crostineiden valmistamiseen, johon upposi samalla kuivahtanut oliiviciabatta. Tarjoa näitä vaikka kesäisenä alkupalana.

kuusenkerkkäpesto

Niinkin hienostuneelta kuulostava sana kuin crostini tarkoittaa yksinkertaisesti vain leipäpalaa, joka sivellään öljyllä ja maustetaan mahdollisesti vielä pippurilla ja suolalla ja paahdetaan uunissa rapeanmeheväksi. Crostineiden valmistukseen sopii täydellisesti kuivahtanut vaaleahko leipä. Ja miksei näiden kanssa sopisi täydellisesti myös tummempikin leipä. Tällä kertaa tosin vain yksinkertaisesti paahdoin viipaloidut palat paahtimessa. Itse pesto sisältää kuitenkin jo halutun oliiviöljyn.

Kuusenkerkkäpesto sisältää lisäksi vuohenputkia. Näiden villiyrttien keräämisestä ja tunnistamisesta löydät lisää tietoa kuusenkerkkäpestopastan reseptistä.

Kuusenkerkkäcrostinit

kuusenkerkkäcrostinit

Tarvitset

Kuusenkerkkäpesto

n. 2dl

1 dl kuusenkerkkiä
2 dl vuohenputkia
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl parmesania
0,5 dl (auringonkukan)siemeniä (itse käytin siemensekoitusta)
pari rouhaisua pippuria myllystä
n. 1,5 dl oliiviöljyä (lisää haluamasi sakeuden verran)

Crostinit

tuoretta tai kuivahtanutta leipää

 

Ohjeet

  1. Valmista crostinit: Viipaloi leivästä halutun paksuisia siivuja. Kuivahtanutta leipää käyttäessäsi riittää että paahdat palat pikaisesti. Tuoreen leivän kanssa voit paahtaa paloja 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai paahtaa paahtimessa hieman kuivaa leipää pidemään.
  2. Valmista pesto: Mittaa ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita. Lisää öljyä niin paljon, että saavutat halutun sakeuden. Mitä enemmän öljyä, sen juoksevampaa.

Vinkki: Käytä mahdollisesti ylijäänyt pesto esimerkiksi juurikin mainittuun kuusenkerkkäpastaan.

Jäikö nälkä?

1 kommentti

Kuusenkerkkäpestopasta – Viimeistä murua myöten 2.06.2016 - 22:18

[…] Vinkki: Kuusenkerkkiä voi myös pakastaa. Ylijääneen kuusenkerkkäpeston voit käyttää esimerkiksi näihin kuusenkerkkäcrostineihin. […]

Vastaa

Jätä kommentti