Koti Matkat Kokkauskurssilla Italian Umbriassa

Kokkauskurssilla Italian Umbriassa

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Kokkauskurssi kesäisessä Umbrian maakunnassa Italiassa auringon alla maaseudulla. Ajatus kuulosti niin vastustamattomalta Suomen pimeimmän keskitalven aikaan, että varasimme äitini kanssa viikon kokkausloman Italiaan.

Kaksi vuotta sitten osallistuimme Ranskan Provencessa Michelin-kokin aivan hurmaavalle kokkauskurssille. Siitä poiketen tällä kertaa oli luvassa täysin päinvastaista eli home cooking. Tavallinen italialainen perheenäiti, todella reipas ja hauska, joka taitaa kokkauksen salat on päättänyt järjestää omassa kodissaan kokkaus- ja kulttuurikursseja Italiasta kiinnostuneille.  Yövyimme maatilalla sivurakennuksessa, jossa on vieraille järjestetyt tilavat huoneet.

 

Kurssilla kaikki reseptit olviat sellaisia, joita voi helposti tehdä sitten koto-Suomessa. Mitä nyt muutamia juustoista ei tule olemaan helppo löytää, mutta ne voi korvata jollain toisella.

Osallistuimme viikon kurssille, jossa aamupäivisin valmistetaan neljän ruokalajin ateria, joka oli samalla lounaamme. Oli antipasto (alkupala, esim. yhtenä päivänä pitsaa), primi piatti (pastaa), secondi piatti (liharuoka, mutta kasvissyöjät otetaan myös huomioon) ja dolci (jälkiruoka).

Pienessä neljän hengen ryhmässämme kaikki pääsivät osallistumaan kivasti. Joinakin päivinä joukkoomme liittyi yksi tai kaksi, jotka halusivat vain pienen palan italialaisesta kokkauksesta. Sormionnettomuudesta huolimatta pystyin osallistumaan ainakin kauhalla sekoittamalla 😉

Pastaa tehtiin joka päivä (paitsi yhtenä päivänä gnoccheja), ja tutustuimme kaikkiin erilaisiin mahdollisiin pastataikinoihin; munaa, ei munaa, erilaisia jauhoja ja erilaisia konsistensseja. Tehtiin erilaisia muotoja pastasta – sellaisia, etten edes muista niiden kaikkien nimiä. Pastat olivat ihan ylettömän herkullisia simppelin kastikkeen ja itse tehdyn pastan vuoksi. Eikä täällä edes käytetty pastakonetta, vaan pasta kaulittiin käsin hyvin ohueksi ja joko veitsellä ja käsin tai erityisellä spagettikitaralla saavutettiin haluttu muoto. Tämän jälkeen saa nähdä, miten jo ylihuomenna pussipasta maistuu retkeillessä.

Lounaan jälkeen pieni lepo uima-altaalla ja iltapäiviksi oli suunniteltu ohjelmaa lähiympäristöön. Ohjelmaan pääsi itse vaikuttamaan toiveidensa mukaan. Oli kierroksia historiallisiin lähikyliin  ja etruskihaudoille oppaan kanssa, viinitilakierros maisteluineen,  keramiikkapajaa ja Baci-suklaatehdasvierailu. Illaksi kuljettaja jätti meidät viettämään iltaa, mihin nyt halusimme ja haki meidät myöhemmin takaisin maatilalle. Miten ylellistä 🙂

Kuten jo aiemmin kerroin, niin suosittelen Umbriaa noin muutenkin matkakohteena Toscanan sijaan. Huomattavasti rauhallisempaa, mutta samat maisemat ja pienet, piktoreskit varhaiskeskiaikaiset kaupungit. Erityisesti suosittelisin Perugian kaupunkia.

Täältä lisätietoa tästä kurssista!

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Minna - Ku ite tekee 30.07.2017 - 10:36

Olispa ihanaa päästä tälläiselle reissulle, mun ranskan kokkauskurssi peruuntui 🙁

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 2.08.2017 - 18:58

no niin! Ikävää kun se peruuntui 🙁 Näissä kursseissa kun on aina ihana tutustua muihin ruokaihmisiin ja saada reseptivinkkejä :).

Vastaa
Pian 15.08.2017 - 03:29

Mitä kautta löysit ja varasit paikan tälle tai muille osallistumillesi kokkauskursseille? 🙂 Itseänikin kiinnostaisi moinen!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 16.08.2017 - 09:42

Hei! Tämä kyseinen löytyi ihan vain googlaamalla ”cooking classes in Italy” tai jotain sinnepäin :). Oli kaikista edullisin löytämäni, ja onneksi edullinen oli myös erittäin hyvä. Ranskan kurssin taas löysi äitini, joka oli kuullut siitä suosituksia. Se oli sellaisen yrityksen kuin Pamplemousse kautta, joka järjestää erinäisiä kursseja Ranskassa.

Vastaa

Jätä kommentti