Koti Italia/Ranska Kahvijäätelö (GF)

Kahvijäätelö (GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Kahvijäätelö

Kahvi, kerma, makeus ja kylmä yhdessä. Mitä muuta tässä kesähelteessä oikeastaan kaipaisikaan? Taidanpa tietää, että suakin houkuttelee. Yksinkertainen jääkahvi on ollut oma elinehtoni, mutta niin myös näköjään teidän lukijoiden mieleen. Eipä ole pitkään aikaan saanut yksi postaus niin paljon lukukertoja.

Kahvijäätelö jatkaa samaa kylmää teemaa.

Kahvijäätelö

Aiemmin olen sentään jota kuinkin onnistunut välttämään jäätelön syönnin aamiaiseksi, mutta kahvijäätelön vallatessa pakkasen on siinä ollut pidättelemistä. Viikonloppuisin tosin hyvällä mielellä voisi valmistaa vielä astetta herkullisemman yhdistelmän ja sekoittaa pallo kahvijäätelöä jääkahviin! Näin syntyisi oikeastaa italialainen jälkiruoka affogato, mutta kylmänä.

Kahvijäätelön rakenteesta onnistui tulemaan ihan unelmaisen silkkistä. Se on liiankin hyvää sellaisenaan, mutta koskapa suklaa-fudgekastike olisi mitään pilannut.. 😉

Kahvina käytin ensiksi kylmäuutettua kahvia, seuraavalla kerralla ihan vain jäähdytettyä ja vahvaksi keitettyä suodatinkahvia. Makunystyräni eivät juuri kertoneet eroa.


 

Kahvijäätelö -resepti

Kahvijäätelö

n. ½ litraa jäätelöä

Tarvitset

1 dl vahvaksi keitettyä kahvia
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
4 keltuaista
1 dl sokeria

Lisäsin vielä pari teelusikallista espressojauhetta, jonka avulla on helpoin hienosäätää kahvijäätelön vahvuus.

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kahvi, kerma ja maito kattilaan. Kiehauta ja poista levyltä.
  2. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi (vispilää nostaessa kuviot pysyvät vaahdon pinnalla). Kaada ohuena vanana kerma-maitoseos keltuaisvaahdon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen. Kaada tämä seos takaisin kattilaan. Kuumenna hiljalleen 82 asteiseksi ja poista välittömästi levyltä.
  3. Sekoita tässä vaiheessa halutessasi espressojauhetta joukkoon.
  4. Jäähdytä jäätelömassa pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  5. Kaada jäätelökoneeseen ja aja jäätelöksi.
  6. Nauti heti tai pakasta.

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti