Koti Salaatit Grillattu päärynä-halloumisalaatti

Grillattu päärynä-halloumisalaatti

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Päärynä-halloumisalaatti

Säiden puolesta kesä on alkanut etelässä, ja yhtäkkinen monta kuukautta poissaolollaan loistanut salaattihimo palannut! Mutta monet kesän satokauden marjat ja hedelmät eivät ole vielä kypsyneet tai päätyneet kauppoihin. Elämme vielä välikautta, varsinkin hedelmien suhteen. Talvisesongin hedelmät ovat poistuneet, mutta kesäiset, varsinkin grilliin sopivat luumarjat (eli tutummin stone fruits; nektariinit, persikat, aprikoosit, kirsikat, luumut) eivät ole vielä kypsyneet. Silti teki mieli jo grillattuja hedelmiä salaatissa, joten hedelmäosastolla ihmettelin, mitä sinne laittaisin. Päärynää!

Lisäksi grillattavaksi päätyivät sipulit ja halloumit. Halloumista tulee kyllä heti kesäfiilis :). Mikäli ei halloumia syö, niin grillaisin tilalle tofusiivuja tai vegaanista halloumia.

Tehdäkseen salaatista aterian, kannattaa sen kanssa tarjota tietysti leipää ja myös jotakin proteiinia, kuten tofua taikka boltsi-pyöryköitä (meidän ihan vakkarikaveri salaatin kanssa).

Hedelmien ja juustojen kombo salaateissa on aina pettämätön :). Paahdetut seesaminsiemenet antavat salaatille vähän jotakin erikoista – siitä ihan tavallisimmasta salaatista poikkeavaa.


Grillattu päärynä-halloumisalaatti – resepti

Päärynä-halloumisalaatti

4:lle

Grillin sijasta voit tietysti valmistaa grillattavat ainekset vaikka uunissa tai pannulla. 

Tarvitset

2 pkt halloumia (tai tofua)
3 päärynää
2 pussia salaattisekoitusta
n. 400g mansikoita
2 punasipulia
tummaa balsamicokastiketta
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
paahdettuja seesaminsiemeniä

Lisäksi leipää, tofua/boltseja salaatin kanssa, jotta siitä tulee täyttävämpi

Valmistusohjeet

  1. Siivuta halloumi. Lohko päärynä sektoreiksi. Halkaise punasipulit puoliksi.
  2. Aloita sipulin grillaamisesta. Sivele sipulin leikkuupintaa oliiviöljyllä ja grillaa leikkuupuoli alaspäin. Anna kypsyä 30-40 minuuttia grillissä. Grillaa loppupuolella halloumisiivut ja päärynäsiivut. 
  3. Paahda joku grillin kestävällä pannulla tai liedellä seesaminsiemeniä, kunnes se ruskistuvat.
  4. Halkaise mansikat.
  5. Kokoa salaattiin kaikki ainekset ja lisää kastikkeeksi tummaa balsamicokastiketta, oliiviöljyä, sormisuolaa ja pippuria.

 

Päärynä-halloumisalaatti

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti