Koti Ravintolat Erinomainen, erilainen ja rohkea Restaurant Wild – villillä illallisella

Erinomainen, erilainen ja rohkea Restaurant Wild – villillä illallisella

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

*Tämän illallisen tarjosi Restaurant Wild. Ja kiitos niiiin paljon!

Mäntyä, kuusta, pihlajaa, syreeniä, ja no mutta kuhnurintoukkapuuroa?

Listan viimeinen on pitävä osoitus ja todiste keittiömestari ja Michelin-kokki Jouni Toivasen luovasta hulluudesta, rohkeudesta ja edelläkävijyydestä. Kun hyönteisten syönnistä on tehty laillista, niin Toivanen tietysti tarjoaa toukkapuuroa vain kaksi päivää myöhemmin yhdessä Samuli Karjulan ja Edgar Remppasen kanssa perustamassaan villiruokaravintola Wildissa. Tosin he ovat ilmeisesti tarjonneet kuhnurintoukkasuklaata jo aiemmin ”kunnes sen joku meiltä kieltää”.

Kun toukat eivät riittäneet ainoaksi erikoisuudeksi, niin Toivanenhan oli päättänyt tarjota myös pikkelöityjä kärpässieniä – niille, jotka niitä uskalsivat maistaa.

Maa-artisokka-mesisieniannos. You know. Kun annos ei näytä miltään, niin sen on maistuttava vielä tavallistakin paremmalta tehdäkseen vaikutuksen!

Päivisin tuo Helsingin Mikonkadun design-liike TRE:n perältä löytyvä uusi ravintola tarjoaa pientä suolaista ja makeaa; kuulemma kaupungin parasta karjalanpiirakkaa ja sienipiiraakkaa nyt ainakin. Kerran kuussa tila kuitenkin muuntautuu pitkän kaavan illallisravintolaksi. Menu totta kai vaihtuu joka kerralle.

Sain kutsun testaamaan Wildin ihka ensimmäistä illallista. Tämän kerran teemana olivat villipuut. Miten sattuikaan! Rakastan metsäisiä makuja -erityisesti kuusta, jota oli menussa vallan valtoimenaan!

Etukäteiset epäilykseni siitä, voiko illallisravintolakonsepti onnistua design-liikkeessä, olivat turhia. Kerrankin erilaista. Yhtä aikaa rentoa, mutta hienoa. Samaten jokaisen lautaset, aterimet ja lasit olivat hieman eri paria. Illalliselle mahtuu kerrallaan 24 ihmistä, jotka on istutettu saman pitkän puupöydän ääreen. Toki voit syventyä keskusteluun vain pöytäseurasi kanssa, mutta mahtava oli huomata, miten toisilleen tuntemattomat suomalaiset rohkenevat alkaa tutustua myös vierustoveriinsa tällaisessa tilaisuudessa. Ja jos et tiedä, mistä puhua, niin ainakin ruoasta riittää keskuteltavaa!

Kun poistumme illalliselta, tuntuu, että jaamme tämän pöytäseurueen kanssa jotain ainutlaatuista ja ”salaista”. Ravintolan tunnelma muuttuu täysin, kun ovi ei koko ajan käy ihmisten saapuessa eri aikaa varattuihin kattauksiin. Illallispaikat myös varataan ja maksetaan jo etukäteen netin kautta, eli kaikelta turhalta liikehdinnältä vältytään. Ovet pysyvät visusti kiinni ja jokainen nauttii tämän lähes neljä tuntia kestäneen ruokailotuksen viineineen alusta loppuun.

Paljon puhuttu toukkapuuro!

Pöytään saapuessamme lukuisat aterimet lupasivat erittäin hyvää. Päästään maistelemaan todella montaa erilaista ruokaa! Illallinen olikin todellisen ruokaihmisen paratiisi. Täysin uusia, villejä makuja 13 erilaisen makupalan muodossa. Kolmeentoista pääsin, kun laskin jokaisen pienenkin amouche bouchen erikseen. Virallisesti kyseessä on seitsemän ruokalajin illallinen.

Palatte jo varmaan halusta tietää, mitä illalliseen kuului viiden viinilasin lisäksi?

Wild Trees-menu kokonaisuudessaan

  • Syreenituorejuustoa näkkileivällä, tammella ja omenalla maustettu graavitaimen, pihlajanmarjaliemi
  • Kuusenkerkkäfocacciaa ja pähkinävoita
  • Maa-artisokkaa ja mesisientä (+ halutessa pikkelöityjä kärpässieniä!!)
  • Kuhnurintoukkapuuro ja kuusivoi
  • Siikaa, katajaa, purjoa, giniä ja palsternakkaa
  • Mäntymehu, pihkamousse ja mäntygranita
  • Poronsydäntä, poronpotkaa, hollandaisea ja puikulamuusia
  • Kuusi uunijäätelö
  • Syreenimacaron, tammi-omenamarmeladi, suklaalla kuorrutettua pihlajanmarjaa

Ah, kun saisi noita makuja vielä uudestaan! Toukkapuuro oli ainoa, joka oli hieman liian villi makuuni. Tosin se voi johtua Indonesiassa (ja juuri alkaneesta oikeuslääketieteen kurssista) saamistani toukkatraumoista. Muut kyllä tyhjensivät puurolautasensa kehuen, että mikseipä kotonakin tekisi aamiaiseksi toukkapuuroa? Mutta kaikki muu. Se oli aivan ylettömän herkullista ♡.  Ravintola nousi todellakin Helsingin ravintoloiden kärkeen.

Toinen annos, joka ei näytä miltään, mutta kätki sisäänsä yhden maailman parhaimmista jälkiruoista, jota olen syönyt. Trust me, syön jälkiruokia päivittäin..

Petit fours.

Näin pari päivää illallisen jälkeen olen edelleen aikas hurmiossa kaikista niistä uusista, upeista mauista ja koko konseptista. Varoituksena, että monenkin kuuli puhuvan illallisella, että pakko tulla ensi kuussaa testaamaan uusi menu! Seuraava illallinen järjestetään 28.10 klo 19 ja teemana on the Baltic Sea. Saimme samalla käsiimme tämän ensi kerran merellisen menun ja sanotaanko, että sellaisia makuja et taatusti pääse muualla maistamaan!

Lisätietoa Restaurant Wild:n sivuilta.

Kiitos illasta Restaurant Wild! I’ll be back!

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Linda 28.09.2017 - 13:18

Wautsi! Toukkapuuro kyllä kammottaa vähän ajatuksena, mut oon mä paistettuja sirkkojakin jo syönyt ni ehkä toukatki menis 😀 Hassu vaan aatella että todennäköisesti parinkymmenen vuoden päästä on jo iha perus et ruokapöydästä löytyy hyönteisiä. Mut toi Restaurant Wild kuulostaa ihan huikeelta, olis upeeta osallistua niiden illalliselle joskus itekin 😀

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 28.09.2017 - 18:55

Niinpä! Se voi olla, nyt tuntuu hassulta ajatella, mutta todennäköistähän se olisi :). Nyt Wild näyttää olevan niin suosittu, että kaikki tän hetkiset suunnitellut kattaukset on täynnä, mutta pidä silmällä ;).

Vastaa

Jätä kommentti