Koti Brunssille (suolaista) Avokadotoast tomaatilla, mozzarellalla ja paksulla balsamikastikkeella

Avokadotoast tomaatilla, mozzarellalla ja paksulla balsamikastikkeella

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Tuoretta suomalaista makeaa tomaattia, rakastan kesää! Torit ja kaupat pursuavat väriä, tuoreutta ja suomalaisuutta. Mukaan tarttui kasa noita punaisia pyöreitä kaunokaisia. Sitten vain tomaateista kokkailemaan.

Tarkoitus oli tehdä näitä tomaattileipiä vain pikaiseksi välipalaksi töiden jälkeen avokadon ja mozzarellan kanssa. Kävikin niin, että näistä syntyi oikea tähti. Eikä riittänyt enää pelkäksi välipalaksi. Oli saatava lisää!  Koko makupaletin kruunaa ja yhdistää balsamireduktio eli balsamic reduction, kokoonkeitettyä balsamiviinietikkaa. Nimittäin suurin osa kaupan balsamiviinietikoista ei ole lähellekään sitä aitoa oikeaa italialaista paksua ja makeaa balsamicoa. Kokoonkeittämällä saat valmistettua omaa paksua balsamietikkaasi. Plussana päälle, voit maustaa sen samalla haluamillasi mausteilla. Itse lisäsin tällä kertaa vain sokeria, mutta ensi kerralla aion kokeilla valkosipulilla ja timjamilla maustamista.

Avokado-tomaatti-mozzarellatoastit balsamireduktiolla

 

avokadotoast

4:lle leivälle

Tarvitset

haluamaasi leipää
1 avokado
2 tomaattia
125g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Balsamireduktioon

1 dl balsamiviinietikkaa
1 kukkurallinen rkl sokeria

Ohjeet

  1. Mittaa kattilaan balsamiviinietikka ja sokeri. Keitä kasaan kuumalla levyllä n. 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen. Mitä pidempään keität, sen paksumpaa saat. Muista, että jäähtyessään kastike paksuuntuu entisestään.
  2. Siivuta tomaatit, avokado ja mozzarella. Asettele leipäsiivulle.
  3. Ripottele päälle hiukan suolaa ja rouhi mustapippuria. Valuta päälle RUNSAASTI balsamicokastiketta! Mmmm!

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti