Koti Brunssille (suolaista) Aprikoosicaprese (GF)

Aprikoosicaprese (GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Aprikoosicaprese

Insalata caprese on hienompi nimi tutulle italialaiselle tomaatti-mozzarella-basilikasalaatille, jonka aitoa italialaista versiota vielä odotan saavani.

Onneksi raahaan myös omaa trangiaa halki Italian, koska Italiahan on tunnettu huonosta ruoastaan ;).

Ah tätä kukkien tuoksua, kaskaiden siritystä, sypressipuita, hiostavaa kuumuutta (okei ei niin kiva, mutta kuuluu kuvaan). Tällä hetkellä olemme pikkuisen Todi-kylän lähellä vielä pienemmässä kukkularakennelmassa, joka oikeastaan muodostuu vain tästä Bed & Breakfast-paikastamme.

Aprikoosi

Vaikkei basilika-tomaatti-mozzarellaversiostakaan ehdi kesän aikana saada tarpeekseen, niin lautaselle on silti kiva raivata tilaa myös muille kesän raaka-aineille. Tänään vuorossa onkin aprikoosi! Tuo ihanan pullea ja makea hedelmä, jotka ovat yllättävän hyviä Suomenkin kaupoista ostettuna.

Korvasin tomaatin aprikoosilla ja lisäsin joukkoon vielä avokadoa, jos se vaikka lisäisi salaatin täyttävyyttä. Napattiin salaatti mukaamme Markuksen kanssa taas piknikille kroisanttien täytteeksi. Tuntuu, että kirjoituksieni mukaan käydään koko ajan piknikeillä, mutta kun omaa pihaa ei ole, niin ulkoilmaruokailusta nauttiminen tapahtukoon sitten kaupungin puistoissa :).

Buon appetito!


Aprikoosicaprese – resepti

Aprikoosi-caprese

4:lle lisukesalaatiksi.

Tarvitset

8 aprikoosia
1-2 palloa mozzarellaa
1 avokado
ruukullisen basilikaa
mustapippuria
ripaus suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1½ rkl balsamicokastiketta

Valmistusohjeet

  1. Halkaise aprikoosit ja poista kivi.
  2. Revi mozzarella.
  3. Siivuta avokado.
  4. Irrota basilikanlehdet.
  5. Kokoa salaattivadille. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Lorauta oliiviöljyä ja balsamicoa. Voilà! (hups, väärä kieli!)

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

Jäikö nälkä?

4 kommentit

Eve 24.07.2017 - 22:21

Hienoa, että pääsit matkaan ja terveisiä täältä Sarteanosta (noin 40km) Perugiasta. Aprikoosit ovat tosiaan nyt parhaimmillaan, itsekin niillä herkuttelen täällä koko ajan. Ollaan siskon perheen kanssa oltu täällä viikko ja huomenna palataan Roomaan. Ihanaa reissua teille ja uusia reseptejä odotellessa

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.07.2017 - 15:13

Hei! Melkein siis naapureina täällä :)) Kiitos Eve ja toivottavasti teilläkin on ollut tosi hyvä loma!

Vastaa
Sari Atula 7.08.2017 - 12:26

Toteutin tämän ihan Suomessa ostetuista aprikooseista, kun kerrankin halvalla saa. Jos tämä on lisukesalaattina, mielestäni yksi mozzarellapallero riittää, lisäsin mukaan myös rucolaa ja vähensin basilikan määrää. Jos on esim. alkupalana, niin sitten alkuperäinen ohje on varmaan parempi. Hauska idea vaihtaa tomaatit aprikoosiin!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.08.2017 - 23:08

Niin taitaa riittääkin siinä tapauksessa :). Rucola sopii tietysti tosi hyvin, jos tarjoat nimenomaan lisukkeena.

Vastaa

Jätä kommentti