Koti Cocktail-tilaisuuksiin Uunikuivatut tomaattibruschetat

Uunikuivatut tomaattibruschetat

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Uunikuivattu tomaattibrushcetat

Montakohan kertaa minun tulisi toistaa, että ”tee näitä!” jotta saisin sinut tekemään. Uunikuivatut tomaatit toimivat monessa salaisena ainesosana – niin näiden herkullisuuden takana :).

Sanot todennäköisesti vain, että äh aika tavallisia; tomaattia, basilikaa ja mozzarellaa. Niinkuin onkin, mutta simppeliydessään juurikin taivaallista. Ja suurin juju on uunikuivatuissa tomaateissa. Mozzarellan voisi jättää poiskin, mutta ainakin ulkonäköön se tuo jotakin lisää – ja toki pientä kermaista suutuntumaakin.

Uunikuivattu tomaattibrushcetat

Uunikuivaus saa tomaattien umamisen täyteläisyyden esiin, ja yhtäaikaa niiden makeuskin korostuu. Tekniikka pelastaa myös huonommatkin tomaatit. Niistä tulee rakenteeltaan ihanan nahkeita, mutta mehukkaita. Niistä olenkin tehnyt reseptin jo ihan erikseen aiemmin.

Tarjoa näitä suolaisina naposteltavina, alkupalatarjottavina, tai vaikka kevyenä illallisena salaatin kera. Näitä tullaa tarjoilemaan myös häissämme!


Uunikuivattu tomaattibruschetat

Uunikuivattu tomaattibrushcetat

10 kpl

Tarvitset

valitsemasi leipä (mieluiten hapanjuurileipä)
tuoreita basilikanlehtiä
mozzarellaa (voit jättää poiskin – vegaaniseksi vaihtoehdoksi sopii Violifen vegaanifeta)

Uunikuivatut tomaatit
250g kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
rouhittua suolaa ja mustapippuria
n. 2 tl Herbs de Provence-maustesekoitusta (tai tee itse sekoitus kuivatusta rosmariinista, timjamista ja oreganosta – kaikkia samassa suhteessa)

viimeistelyyn oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Halkaise tomaatit ja pistä ne leikkuupinta ylöspäin uunpellille leivinpaperin päälle. Lisää loraus oliiviöljyä, sokeri, suola, mustapippuri ja mausteseos, ja kuivata 125 asteisessa kiertoilmauunissa n. 1½ tuntia tai pidempäänkin mitä kuivatetumpia haluat. Myös n. tunti 150 asteisessa uunissa sopii, jos tarvitse nopeamman kuivatuksen.
  2. Leikkaa leivästä siivuja. Paista niitä oliiviöljyssä keskilämmöllä pannussa molemmin puolin, kunnes molemmat pinnat saavat hieman väriläiskiä ja rapsakoituvat päältä – sisältä leipäpalan kuuluu jäädä pehmeähköksi.
  3. Nostele leipien päälle tomaatteja. Lisää basilikaa, mozzarellaa ja viimeistele vielä oliiviöljyllä.

Uunikuivattu tomaattibrushcetat

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Maaria 6.09.2020 - 23:11

Herkullisen kuuloinen ohje, tämä menee kokeiluun 🙂 Pitääkö uunin luukun olla kuivattaessa kiinni vai pitääkö olla raollaan, kuten joskus ohjeissa sanotaan? 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 9.09.2020 - 09:13

Mulla on tässä ollut luukku kiinni :). Raollaan pidän, jos oikeasti haluan ihan kuivaa eli kuten retkiruokaa kuivatessa.

Vastaa

Jätä kommentti