Koti Ravintolat Taste of Helsinki 2017 suosikkiannokset

Taste of Helsinki 2017 suosikkiannokset

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Taste of Helsinki on ollut joka kesän odotetuin ruokatapahtuma. On pitänyt suunnitella muut menot sen mukaan, että ollaan varmasti Helsingissä tuona kyseisenä viikonloppuna. Etukäteen on kirjoitettu menut ylös ja pohdiskeltu, mitä ainakin pitää maistaa. Parin viime vuoden +10 vesisateessa värjöttelyn jälkeen saatiin vihdoin ihan täydellisen nautinnollinen sää tapahtumalle!

Taste of Helsinki kerää siis Suomen – ja onpa mukaan päätynyt nyt virolainenkin – parhaimpia ravintoloita yhteen Kansalaistorille. Pääsymaksun maksettuaan saa pikkurahalla ostaa näistä keittiöistä maisteluannoksia. Annokset maksavat 5-6 Koska muulloinkaan on tilaisuus saada Savoysta jälkiruoka viidellä eurolla?! Annokset ovat kuitenkin (ainakin pääosin) ihan niitä samoja, mitä ravintola virallisella listallaankin tarjoaa.

Mukana on myös erilaisia viinejä maisteltavaksi, mutta itselleni tapahtuman paras anti on nimenomaan se ruoka.

Aiempina vuosina olemme käyneet Taste of Helsingissä tarkoituksella aina viimeisenä aukiolopäivänä, jotta olen saanut rauhassa syynätä läpi kaikki mahdolliset blogipostaukset aiheesta ja lukea arvosteluja annoksista, jotta varmasti osattaisiin valita sitten oikein :D.

Nyt pöydät ovat kääntyneet, ja olenkin itse se bloggaaja, joka kävi paikalla heti ensimmäisenä päivänä saatuaan kutsun avajaisiin, ja jouduin valitsemaan maistettavat annokset ihan vain annoksen nimen ja kuvailun perusteella.

Paikalla on myös Electroluxin kokkikoulu, jossa pääsee pareittain Suomen kokkimaajoukkueen resepteillä ja ohjauksessa kokkaamaan eri annoksia aina alkuruoasta jälkiruokaan. Aiempina vuosina olen yrittänyt päästä kokkaamaan niin alku-, pää- kuin jälkiruoan, jotta tapahtumasta on saanut imettyä kaiken mahdollisen ruokaan liittyvän irti. Ja hei se ruoka siellä kokkikoulussa on vielä ihan ilmasta! Ja ainakin aiemmin ollut ihan yhtä hyvää – ellei osaksi jopa parempaa – kuin ravintoloiden tarjoamat annokset. Tästä vuodesta en osaa sanoa, sillä nyt jäi kokkailut väliin, jotta ehdin kotiin vielä kirjoittamaan tätä postausta :D.

Grönin kuusenkerkkä-jätskisandwich. Ihania nuo sokeroidut tuoreet kerkät!

Pastorin mustekala-annos toi mieleen – hassua kyllä- makkaraperunat hyvällä tapaa. Se taisi olla se suolan määrä ja tuo perunamuusi mustekalan alla. Mustekala itsessään oli supertäydellisen kypsyistä.

Savoyn grillattu vuohenjuustomousse, rosmecokastike ja hunajamantelit. Oma annokseni oli todella hyvä, mutta kaverini annoksessa maistui pelkkä romesco. Laatuvaihtelua?

Tuntui, että syötiin Markuksen kanssa tosi monta annosta ja kaikki, mitä ehdottomasti haluttiin maistaa. Tai no, Markusta taisi jäädä vähän harmittamaan, kun ei saanutkaan ranskalaisia. Hän onnistui tietysti ensimmäisenä kaikkien 40 annoksen joukosta bongaamaan koko tapahtuman kalleimman Noan fish&chips-annoksen. ”RANSKALAISIA! Ihan pakko saada!”.

Mitään kaiken kattavaa vertailua en voi tietenkään tehdä, koska kaikkea en ole maistanut ja valintani kohdistuivat tietysti niihin, jotka nimen perusteella kuulostivat juuri minulle maistuvilta annoksilta. Maistamistamme annoksista osaan kuitenkin valita suosikkini. Sellaiset, joita varta vasten tilaisin uudestaankin.

Top 6 suolaiset annokset:

Huom. suolaiset annokset olivat nimensä veroisia. Aika monta lasillista vettä sai kotiin tultua juoda. Mutta sitähän se ravintolaruoka on. Piti valita top 5, mutta en pystynyt. Järjestys ei välttämättä ole juuri tämä, koska en pääsisi koskaan nukkumaan, jos koittaisin saada nämä johonkin lopulliseen järjestykseen.

1. Shelterin nimikkoannos: sokerisuolattu villisiika. Jostain syystä siika maistui ihan kylmäsavustetulta, vaikkei kuulemma ollut. Mutta se hauska savuaromi nosti annoksen perinteisen makuisesta ihan supersuperhyväksi!

2. Shelterin 24h haudutettu karitsa, pikkelöityä keltavahveroa ja savustettua jugurttia. Ilmeisesti annosta oli muutettu sitten ensimmäisen pressitilaisuuden, mutta hyvä niin! Olen aina halunnut maistaa savustettua jugurttia, ja ah se oli ihanaa! Karitsa oli niin mureaa kun sen vain voisi toivoa olevan ja ne ihanat pikkelöidyt sienet..! Toinen annos tätä kiitos.

3. Passion gazpachosorbet. Gazpacho sorbetin muodossa ja mukana vihanneksia. Kiva idea ja ihanan raikas annos – varsinkin lähes polttavassa auringonpaisteessa.

4. Grönin paahdettu tattarileipä, suolaheinällä maustettu perunasalaatti, suolaheinävoi ja villiyrtit. Leipä vain poimittiin käteen ja syötiin siitä suoraan. Oltiin aiemmin syöty Grönissä vastaava tattarileipä sienillä ja vakuututtiin siitä niin kovasti, että tämäkin oli pakko maistaa. Vaikkakin vähän hävisi sieniversiolle, niin oli kuitenkin todella ihanaa! Ah, ne villiyrtit!

5. Tuohin tofuannos. Odotin saavani käristettyjä tofupalasia, mutta saatiinkin tofua aivan uudella, fantastisella tavalla! Tofusta oli tehty vaahto, joka oli sitten savustettu ja varmasti jotain muutakin tehty, että siitä oli saatu melkein parmesanin makuinen mousse. Oltiin ihan ällikällä lyötyjä, että syötiinkö muka juuri tofua?

6. Grönin nimikkotartar (sinappista lehtikaalia, lipstikkaa ja savustettua luuydinrasvaa). Edellisellä reissulla Grönissä tilasin nautatartarin tilalle vegeversion, mikä oli iso virhe. Se Markuksen saama nautatartar oli jotain niin taivaallista, että vihersin annoskateudesta. Niinpä se oli otettava tänään. Ja onneksi otin.

Paras jälkiruoka

Ludun valkosuklaa cremeux, mallascrumble, koivunmahlavaahto ja suolaheinäjäätelö. 

Annos, jota ainakin on itse kotona vaikeampi toteuttaa. Rakastan villiyrttien käyttöä ylipäänsä – ja varsinkin jäätelössä. Voi kun suolaheinäjäätelöä voisi tilata oikein ison tötteröllisen! Koivuvaahto ja suolaheinäjäätelö olivat ihanan raikkaita lämpimänä päivänä. Mallascrumble oli tosi kiva rukiinen lisä ja valkosuklaa cremeux (valkosuklaatahna) toi annokseen makeutta. Sitä oli ehkä hieman liikaa muihin osiin nähden, mutta kaikkea ei tietenkään tarvitse syödä :).

Mikä tai mitkä oli sun annossuosikit? 🙂

 

Mukana olevat ravintolat:

Bistro O Mat

Grön 

Ludu

Noa

Passio

Pastor

Savoy

Shelter

Toca

Pop-up ravintola TuOHi (mm. Chef & Sommelierin keittiömestarin aluille pistämä pop up-ravintola)

Ravintoloiden koko menut löytyvät Taste of Helsingin nettisivuilta.

Mukana myös mm. Kyrö Distillery.

Taste of Helsingin jäljellä olevat kattaukset ovat:
Pe 16.6 lounas klo 11-15
Pe 16.6 illallinen klo 17-23
La 17.6 lounas klo 11-15
La 17.6 illallinen klo 17-23
Su 18.6 lounas klo 11-16

Liput tarjosi Taste of Helsinki.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti