Koti Retkeily Retkiruokakirja ennakkotilattavissa

Retkiruokakirja ennakkotilattavissa

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Retkiruokakirja

Apuva! Mitä muuta tässä osaa sanoa, kun iltamyöhäsellä googlaili, että koska se minun Retkiruokakirja tulee oikeen ennakkotilaukseen. No mitä! Siellähän se olikin sitten jo ennakkotilattavissa Cozy Publishingin sivuilla!

Huhhuh, kirja on siis oikeasti tulossa, se voi oikeasti olla ihmisten käsissä ja luettavissa ihan kohta. Tähän asti se on ollut vielä abstrakti asia: kirjaimia ja kuvia omalla tietokoneellani. Ei sitä ole pystynyt kunnolla ajattelemaan, että kohta se kirja on ihan fyysisesti tässä. 

Nyt rupesi jännittämään. Haluaisin kirjoittaa jotakin itse kirjan tekemisestä, koko prosessista, mutta sen aika tulee myöhemmin, sillä nyt vain tärisen, enkä pysty laittamaan sanoja järkevästi peräkkäin.

Ja kyllä vain, kirjan nimeksi tuli loogisesti ja vähemmän kekseliäästi: Retkiruokakirja. Mikä nyt paremmin kuvaisi kirjan sisältöä? Sellaista ei vielä edes ollut ja olihan se hyvä jatkumo Brunssikirjalle :D.

   
Retkiruokakirja Retkiruokakirja

Päiväretkireseptejä: Gnocchit tomaatti-harissakastikeessa (helposti taipuu vaelluksellekin) sekä porkkanakakku retkikeittimellä

KIRJAN ENNAKKOTILAUS

Kirjan voi nyt ennakkotilata, mikä tarkoittaa, että saat sen käsiisi heti ensimmäisten joukossa.

Linkki ennakkotilaukseen!

KIRJA LÖYTYY MYÖS ENGLANNIKSI

Kirja käännettiin samalla myös englanniksi. Sille keksinkin hauskan nimen: Food in the Woods.

Myös se on nyt ennakkotilattavaissa täältä.

Retkiruokakirja

TAKAKANSI

Suomalaisen luonnon lumo. Voit tuntea pohjoisen tunturituulen kasvoillasi, kuulla keväisestä lehdosta kantautuvan lintujen soidinsinfonian, haistaa rämesuon pistävän makean tuoksun. Näetkö jo itsesi nauttimassa tattirisottoa erämaan laskevan auringon alla?

Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 mainiota ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta. Herkkuja on aina vaivattomasti valmistuvista eväsleivistä ja nuotiolounaista itse kuivattuihin, pitkille vaelluksille sopiviin aterioihin. Kokeile kimchi-hodareita tai intialaisia nuotioperunoita. Tai kasvispaellaa, linssiragua ja meksikolaista mustapapumolea!

Saat tarvittavat vinkit retkikokkauksesta, välineistä ja huomioitavista seikoista eri vuodenaikoina. Reseptien ohella myös tieto-osuuksissa on huomioitu eri kokemustason omaavat harrastajat. Valokuvineen ja retkitarinoineen opus sopii inspiraatioksi ja informaatioksi jokaiselle, niin satunnaiselle päiväretkeilijälle kuin tottuneelle taivaltajalle.

Retkiruokakirja

Nuotioresepteistä: Pinaattiletut-savutofutahnalla ja Nuotio-omenat kauramurulla ja kinuskilla

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

 • Kirja koostuu laajasta informaatio-osuudesta sekä neljästä eri reseptiosuudesta
  • Päiväretket (ja yhden yön retket) – 15 reseptiä
  • Nuotioretket – 17 reseptiä
  • Vaellusateriat – 24 reseptiä
  • Aamiaiset ja välipalat – 13 reseptiä
 • Informaatio-osuus on niin kattava, kuin vain suinkin osasin tehdä, jotta hänkin, joka vasta on löytänyt metsäretkiem riemun, oppii kuivaamaan omat vaellusateriat. Mukana on mm. testini eri riisilaatujen kypsymisajoista ruokatermarissa.
 • Reseptit ovat sellaisia, joita ihan oikeasti on helppo ja kätevä tehdä retkellä. Kaikki kirjan ruoat olenkin tehnyt ja kuvannut menneillä retkillä ja vaelluksilla. Retkellä en pidä monimutkaisuudesta, vaan jos saa helpommalla herkullista, sen parempi. Maussa ei silti ole tingitty tietenkään :). Siskoni halusi sanoa, että hän hankkii kirjan kotikokkailukäyttöön, koska reseptit ovat kuulemma nerokkaan helppoja ja samalla herkullisia. Maistuvat siis kotonakin.
 • Pääosin kaikki reseptit ovat vegaanisia, sillä luontevasti, varsinkin vaelluksilla, kasvisruoka on suoraan vegaanista, kun vähemmän maitotuotteita kulkee mukana. Kukin saa itse toki valita käyttääkö lehmänmaitopohjaista vai kasvispohjaista tuorejuustoa, tai vegefetaa vai fetafetaa.
  • Muutamassa reseptissä on juustoa. 
  • Parissa on jotakin helppoa kaupan valmista ei-vegaanista tuotetta, kuten lemon curdia ja vaahtokarkkeja (vaikea löytää vegaanisia)
  • Kirjassa on myös kaksi kalareseptiä (särki ja oma kalasaalis)

Mitä muuta haluaisit tietää? 🙂

   

Retkiruokakirja


Retkiruokakirja

Aamupuuro – päivän paras hetki

Retkiruokakirja Retkiruokakirja

Vaellukselle: kesäkurpitsa-kuskus pistaaseilla ja karpaloilla & Sitruunaruohocurry

Retkiruokakirja

Linkki ennakkotilaukseen!

Jäikö nälkä?

12 kommentit

Taru 14.04.2022 - 04:58

Ihan mahtawaa!! Todella harvoin tulee enää kirjoja ostettua, mutta tämä lähti heti tilaukseen! <3

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 14.04.2022 - 19:39

Oi mahtavaa =). Kiva kuulla, että tämä pääsi harvojen ja valittujen joukkoon :).

Vastaa
Johanna 14.04.2022 - 06:54

Mahtavaa! Onneksi olkoon! Taidanpa tehdä tilauksen!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 14.04.2022 - 19:35

Kiitos paljon! =)

Vastaa
Noora 20.04.2022 - 22:36

Onpa upeaa! Onnea jo nyt tulevasta kirjasta! Tilasin kirjan heti, sillä on ihan mahtavaa saada vihdoinkin kirja, jossa on nimenomaan kasvisretkiruokia. Toki reseptejä löytyy netistä ja muista kirjoista, mutta välillä on rasittavaa muokata reseptejä ja pohtia, miten ne saisi toimimaan ilman lihaa. Arvostan muutenkin sitä, että reseptit löytyvät yksien kansien välistä, eikä aina tarvitse käyttää tunteja googletteluun. En malta odottaa, että saan tämän käsiini!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 23.04.2022 - 08:44

Kiitos paljon! 🙂 Onpa kiva. Sitäpä juuri, reseptejä löytyy kyllä netistä kun vain etsii, mutta joskus on helpompi, että ne löytyvät yksien kansien välistä :).

Vastaa
Glotter-Bäckerin 21.04.2022 - 12:12

Mahtavaa, onnea isosta työstä, joka tulee varmasti hyödyttämääm meitä muita retkeilijöitä! Jännittävä hetki saada kirja käsiin.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 23.04.2022 - 08:45

Kiitos! =) Huh, kyllä se onkin jännittänyt ja jännitys vain kasvaa mitä lähemmäksi sen painosta tulo konkretisoituu 😮

Vastaa
Sanna 12.06.2022 - 13:53

Tilasin kirjan ja olen ehtinyt jo käyttääkin sitä. Se on kuvituksineen kaunis ja inspiroiva, ja tietoa on runsaasti. Myös kokeilemani reseptit olivat kaikki erinomaisia. Erityisesti tykkäsin maukkaasta ragusta (jota, toden totta, tuli tehtyä myös kotona syötäväksi!) ja risotosta. Innostuin kuivaamaan kokonaisten aterioiden lisäksi myös kaikenlaista muuta, ja voi, mitä luksusta olikaan neljän vuorokauden retkellä sivellä aamupalaleivän päälle omaa lempparihummusta. Tästähän aukeni itselleni ihan uusi maailma. Kirjalle tulee varmasti paljon käyttöä jatkossakin.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 27.06.2022 - 09:31

Kiitos, kun tulit kertomaan :). On todella kiva kuulla ja se, että olet sitä kautta innostunut kuivaamaan kaikenlaista muutakin =)

Vastaa
Mari 21.06.2022 - 22:25

Kirja on ihana, tosi hyvä setti aloittavalle retkeilijälle, hoka rakastaa hyvää (kasvis)ruokaa. Kiitos. Ainut mikä jää itselle pohdittavaksi on, miten säätää osa resepteistä maistuviksi myös lapsillemme (6v ja 4v). He kun ovat innokkaita retkeilijöitä, mutta maysteisemmat ruoat vielä usein tökkivät – samoin kuin kypsennetyt kasvikset ruoan seassa… Kaikesta totuttamisesta huolimatta 😀

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 27.06.2022 - 09:37

Kiitos :). Mausteisemmista resepteistä pudottaisin chilin pois ja lisäisi muitakin mausteita hieman vähemmän. Ehkä sitä kautta hiljalleen tottuukin, että mausteita lisää pikkuhiljaa vähäsen :).

Vastaa

Jätä kommentti