Koti Brunssille (suolaista) Kokeile ainakin näitä reseptejä Brunssikirjasta

Kokeile ainakin näitä reseptejä Brunssikirjasta

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Ymmärrän, että Brunssikirjan yli sadasta reseptistä voi olla joskus vaikea valita, mitä sitä kokeilisi.

Omasta mielestäni kaikki on tietysti ollut todella hyvää, kun kerran reseptit ovat kirjaankin päätyneet. Totta kai matkan varrella on kuitenkin tullut muutamia ehdottomia lemppareita, joita olen useasti valmistanut viimeisen vuoden aikana. Ihan itselleni, meille kahdelle, mutta kaikista mieluiten juuri kavereille, jotta hekin pääsevät maistamaan.

Sijalle yksi on tainnut kiivetä thaimaalainen katkarapupannukakku, jossa kookosmaitoon tehty pannukakkupohja paistetaan erikseen kohokkaan kaltaiseksi ilmavaksi letuksi ja päällystetään runsailla tuoreilla Vietnamista tutuilla raaka-aineilla.

Vietnamlainen katkarapupannukakku

Tai no.. Vaikeahan näitä on sijoittaa mihinkään järjestykseen. Tässä kuitenkin seuraava mieleeni tuleva lemppari eli Lähi-Idän galette. Filotaikinan sisälle pistetään hummusta ja paistettuja vihanneksia. Koukuttavan hyvää! Tätä tarjosin myös sukulaisille valmistujaisissani.

Brunssikirja

Lähi-Idän galette

Näköjään mieleeni tulevat ruoat ovat kaikki vähän ruokaisampia.. 😀 Mutta brunssilla taidankin ennemmin valita lounastyyppisiä vaihtoehtoja enemmän kuin aamiaisruokia.. Seuraava suosikkini on pirteät lohi-inkiväärihampurilaiset.

Brunssikirja

Lohi-inkiväärihampurilaiset

Onhan tässä mainittava myös Markuksen suosikki eli lohi-pinaatti Croque Madamet. Kinkun ja juuston tilalla on siis käytetty kylmäsavulohta ja pinaatilla höystettyä bechamelia.

Lohi-pinaatti croque madame.

Myös kaikki pikkelöinti-kappaleen erilaisilla pikapikkelöidyillä vihanneksilla ja hedelmillä höystetyt leivät upposivat nopeasti suuhun. Tämä toimi itsellenikin muistutuksena, että näitä tulen todellakin tarjoamaan tässä joku kerta pienenä naposteltavana ystävilleni.

Lisuke-ja tahnakappaleen suosikkini olivat kenties nuo erilaiset Lähi-Idän lisukkeet ja niistä erityisesti za’atarporkkanat!

Za’atar-porkkanat

Salaattikappaleesta ikisuosikki on kvinoasalaatti, josta löytyy runsaasti erilaisia kuivattuja pähkinöitä ja hedelmiä sekä yrttejä.

Kvinoatabbouleh

Pitsoista on mainittava ainakin tuore pizza margarita sekä nektariini-vuohenjuustopitsa.

Nektariini-vuohenjuustopitsa

Jälkiruokasuosikkini kaikista oli granolakakku! Siitä ei kirjassa oikein ole kunnollista kuvaa, jossa näkisi kakun sisään. Kakun pohja, reunat ja päällinen on siis granolaa ja sisälle tulee ikään kuin paistettu juustokakku, mutta turkkilaisesta jogurtista. Meidän versiossa siihen tulee aprikooseja ja vadelmia, mutta näitä voi tietysti sesongin mukaan vaihdella.

Granolakakku

 

 

 Brunssikirjaan pääset helpoimmin käsiksi tilaamalla sen Adlibriksestä ilman toimituskuluja :)! Pidä Brunssikirja mielessä, vaikka valmistujaislahjaksi?

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti