Koti Häät Hienoimmat hääkakut ja parhaimpia hääkuvaajia – lukijoiden suositukset

Hienoimmat hääkakut ja parhaimpia hääkuvaajia – lukijoiden suositukset

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Markus polvistui kesäkuisena lauantai-sunnuntai välisenä yönä. Sunnuntaina päivällä hän lähti töihin ja yöllä kahdentoista aikaan hänen töistä palatessaan hihkuin, että ensimmäiset tarjouspyynnöt cateringeistä ja kakusta oli jo lähtenyt matkaan.

Etukäteen ajattelin, etten ole mikään suurikaan hääintoilija. Ennen kosintaa kaverit saattoivat silloin tällöin kysellä muuten vaan, että olenkohan koskaan ajatellut, minkälaisen häämekon- tai sormuksen haluaisin. No en. Pitäisikö sitä ajatella? Toiset vissiin tietävät jo kauan ennen kosintaa, mitä häiltään toivovat.

Itse toivon hyvää ja rentoa meininkiä, naurua ja iloa. Ulkoisista seikoista avittamaan hyvää tunnelmaa tärkeimpinä näen hyvän ruoan ja tunnelmallisen, mutta mielellään häitä ajatellen valoisan, tilan. Myös näin valokuvaajana itsekin olen oppinut, että kyllä vain se paras tapa ikuistaa tärkeät ja hienot hetket on valokuvien kautta. Valokuvaaja ei ehkä tuo itse häihin tunnelmaa, mutta auttaa muistamaan sen jälkikäteen.

Vielä pari vuotta sitten suunnittelin kyllä sen verran, että tekisin itse ruoat sekä kakun mahdollisiin häihin tulevaisuudessa. Se idea onneksi kuopattiin kavereiden toimesta. Ei morsiamen sovi hääriä keittiössä hääpäivänään.

Ruokiin emme pääse juurikaan itse vaikuttamaan tulevissa häissä, sillä ne tulevat tilan puolesta. Oli yllättävän vaikea löytää kaunis ja riittävän iso tila, johon saisi tuoda omat ruoat.

Kakun sen sijaan saa tilata paikan puolesta tai tuoda/tilata itse. Jos joskus on siis mahdollisuus teettää unelmiensa kakku, niin se on sitten varmasti häihin. Suosin mielellään jotakuta yksityisyrittäjää niin valokuvaajaa kuin kakun tekijää valitessa.

Sormi oli aika lailla suussa, kun näitä asioita sitten lähti pohtimaan. Tiesin ennestään pari taitavaa hääkuvaajaa, mutta heidän hintansa olivat paljon budjettimme yläpuolella, joten lähdin kyselemään Instagramin kautta vinkkejä teiltä lukijoilta niin hääkuvaajista kuin kakuntekijöistä.

Joku osasi toivoa, että kertoisin sitten nämä suositukset yleisemminkin, joten tässäpä listaa, jos pohdit samojen asioiden kanssa. Kerro toki vielä, mikäli sulla tulee suosituksia jommasta kummasta mieleen – varsinkin kakuntekijöistä.

Hääkuvaajat

Hääkuvaajan valinta oli erityisen haastavaa, sillä suosituksia tuli varmaan 50 kappaletta – toinen toistaan taitavampia. Kahlasin vielä kymmeniä ja kymmeniä lisää portfolioita läpi näiden lisäksi, ja lopulta oli vain valittava joku, joka vaikutti mukavalta, tuntui omalta, ja joka ei ollut kalleimmasta päästä, ja jolla oli tietysti todella kauniita kuvia :). Niin ja mitä päivän hääkuvaus maksaa? Hinnat liikkuvat 2000 euron molemmilla puolilla, toisilla reippaasti ylikin. Hääkuvaaja siis on jo prosentuaalisesti hyvin iso panostus häiden kokonaisbudjetista, joten siksikin kuvaajan valitseminen voi viedä aikaa. Kun kuitenkin kerran jotain päivää vuoden ajan suunnittelee, niin haluaa sen myös itselleen ikuistaa muistoksi valokuvien kautta. Hääkuvaus on myös suuri taiteenlaji, jota ei voi kuin ihailla. Itse kun en todella osaa ottaa ainuttakaan potrettikuvaa – ruoka ja maisemat on mun juttu :D.

Hääkuvaajan kanssa kannattaa myös olla ajoissa liikkeellä, sillä vaikka kuvaajaa vuoden päähän kyseli, niin osa oli silti jo buukattuja – toisilla oli jo koko kesä 2020 buukattu. Meidän tulevaksi hääkuvaajaksi lopulta valikoitui, ja saatiin, Minttu Saarni.

Listasin tähän lukijoiden suosituksia, sekä omia ”löytöjäni” 🙂 – aakkosjärjestyksessä.

Eikä näköjään tästä tullut kovin lyhyt lista. Taitavia kuvaajia on varmasti vielä vaikka kuinka paljon, mutta listasta ei ole mitään apua, jos siinä on aivan liikaa nimiä. Tässä kuitenkin sellaisia, joiden portfolioita kävin useamman kerran kurkkimassa.

Häävideokuvaajia

Näitäkin suosituksia tuli muutama:

Hääkakut

Emme ole itse valinneet vielä hääkakkua, joten siksi kuulen mielelläni suosituksia tekijöistä :). Kakun valinnan kanssa on myös se vaikeus, että mistäs sen tietää, miltä kakku maistuu? Ulkonäön perusteella on helpompi kategorioida ja tehdä valintoja, mutta kuitenkin maku on se tärkein.

Kakkujen suhteen listaan kaikki suositukset tekijöistä, jotka teiltä lukijoilta tuli, sillä lista on huomattavasti maltillisempi. Mitä hääkakku sitten taas maksaa? Parilta olen kysellyt hääkakkujen hintoja, ja hinnat vaikuttavat sen perusteella olevan n. 6-8e/hlö. Huom. Kyseiset kakuntekijät ovat tietääkseen kaikki pääkaupunkiseudulta.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Glotter-Bäckerin 2.03.2022 - 13:40

Saisiko listaa laajentaa vielä? Meidän kuvaaja Samuli Salo oli aivan loistava! Täytyy olla hyvä kuvaaja, kun meistä hyvin epävalokuvauksellisista ja pönötyskammoisista tyypeistä saa oivia potretteja. Hänen kanssaan oli todella hauskat parin tunnin valokuvaussessiot ja paljon innovatiivisia ideoita, jotka poikivat myös hauskoja, aitoja tunteita ja tunnelmaa välittäviä kuvia. Kaikki aikataulut myös pitivät ja toimita oli kaikinpuolin helppoa ja johdonmukaista hänen kanssaan. Suositus!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 3.03.2022 - 07:10

Kiitos suosituksesta :). Totta kai saa suositella! Se on hyvän potrettikuvaajan merkki kun tulee sellanen olo, et oho saiko meistä tollasia kuvia :D.

Vastaa

Jätä kommentti