Koti Brunssille (makeaa) Aamiaisjugurttikakku

Aamiaisjugurttikakku

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Nyt on valmistunut virallinen aamiaisjugurttikakku. Kakussa ei ole mitään, mitä ei normaalisti aamiaisestani löytyisi. Tehty täysin myslistä, hunajasta, jugurtista ja marjoista. Kerrankin kakku, jota voi todellakin hyvällä omatunnolla syödä 😉  Eikä edes lisättyä sokeria. Mitkä tahansa marjat sopisivat kakkuun, mutta vadelmapuskien pursutessa jo ylitse, en kauaa valintaani miettinyt.

vadelmapuska

Heti ensimmäistä täysin jugurtista tehtyä kakkua tehdessäni mietin, että tästä täytyy tehdä myös hyydytettävä versio. Samalla mieleeni tuli, että pitäisikin kokeilla valmistaa kakkupohja myslistä seuraavaksi. Pohjassa voit käyttää taateleita tai voita myslin joukossa saavuttaaksesi tasaisen massan. Tuumasta toimeen ja nimipäiväksi valmistuikin tämä kaunis, marjaisa kakku. Paistetusta jugurttikakusta ei heti ymmärtäisi, eikä selitysten jälkeenkään meinaa uskoa, että täyte on todella pelkästä jugurtista. Tässä kakussa jugurtin kuitenkin tosiaankin maistaa, mikä on ideakin. Kuitenkin jatkossa valmistaisin pohjan ihan tutusta keksimurskasta, varsinkin jos kakkua aikoo tarjota jälkiruokana eikä aamiaisena, ettei ihan liian terveelliseltä maistu 😉


Aamiaisjugurttikakku

vadelmakakku

Valmistin kakun 16 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Voit käyttää myös suurempaa vuokaa, jolloin kakusta vain tulee matalampi.

Tarvitset

Pohjaan

3 dl valitsemaasi muromysliä (käytin mysliä, jossa on seassa kuivattuja marjoja)
n. 10 taatelia tai 25 g voita
ripaus suolaa

Täytteeseen

8 dl turkkilaista jugurttia
3 liivatelehteä
haluamasi verran valitsemiasi tuoreita marjoja (käytin n. 5 dl vadelmia) + koristeluun lisää
5 rkl juoksevaa hunajaa
½ sitruunan tai limen mehu (käytin sitruunaa, mutta lime sopii aivan yhtä hyvin)

Ohjeet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Valmista pohja: Murskaa mysli tehosekoittimessa tai esimerkiksi kaulimella. Jos käytät taateleita niin lisää tehosekoittimeen taatelit joukkoon ja surauta tasaiseksi. Mikäli valitsit voin, niin sekoita se myslimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Sekoita keskenään jugurtti ja hunaja.
  4. Kiehauta pienessä kattilassa sitruunan/limen mehu. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan nesteeseen, kunnes ovat sulaneet joukkoon.
  5. Kaada sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  6. Kaada täytteestä 1/3 osa pohjan päälle ja levitä kerros marjoja. Kaada uudestaan 1/3 osa täytteestä marjojen päälle. Levitä uusi kerros marjoja. Kaada sitten loput täytteestä vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vuorokaudeksi.
  7. Koristele ennen tarjoilua hunajalla, rapealla muromyslillä ja tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Kuten yllä tulikin jo sanottua, niin jälkiruokamaisemman kakusta saa korvaamalla myslin n. 150 grammalla keksejä (esimerkiksi digestive).

vadelmakakku

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti