Koti Arkiruoka Savua salaattiin: Savustettu tomaatti-mozzarellasalaatti

Savua salaattiin: Savustettu tomaatti-mozzarellasalaatti

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti uuteen uskoon!

Kesä tulee ja grillikausi avattu. Nyt myös savustaminen on noussut uudeksi trendiksi. On sitä ennenkin ollut savukalaa, mutta nyt savustuspönttöön tungetaan sipuleita, rapuja, majoneesia, jugurttia, ihan mitä vain. Hauskaa se onkin, kun voi savun avulla luoda ihan uusia makuvivahteita ruokaan. Ensin tuli tungettua kokonainen broileri savustumaan. Rinnalle olin valmistamassa klassista italialaista tomaatti-mozzarella-basilikasalaattia, kun sitten jälkisavuissa kokeilinkin savustaa tomaattia ja mozzarellaa, ja kuusenkerkkiäkin tuli sinne ripoteltua. Kuusenkerkät ovat kuvissa nyt vain hämäykseksi, ne eivät lopulta päätyneetkään salaattiin. Normaalisti kovin mieto mozzarella sai upean säväyksen savusta. Meinasi hävitä koko mozzarella ennen salaattiin pääsyään.  Tomaatitkin olivat ihan uusia kavereita savukylvyn saatuaan. Kasvattamani valkosipulinversot toivat vielä mukavan terän salaattiin.

savustettu-mozzarellasalaatti

Mozzarella-basilikasalaatti

Savustettu tomaatti-mozzarellasalaatti

3 hengelle

Tarvitset

250 g mozzarellaa
250g (terttukirsikka)tomaatteja
4 valkosipulinversoa
½ punasipuli
½ sitruunan mehu ja raaste
loraus oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
kourallinen kalamataoliiveja
kourallinen basilikanlehtiä
kourallinen tuoreita kirsikkatomaatteja puolitettuna

leppälastuja savustamiseen

Ohjeet

  1. Savusta mozzarellaa ja terttukirsikkatomaatteja savustuspöntössä n. 10 minuutin ajan tai kunnes mozzarella näyttää alla olevan kuvan kaltaiselta, kananmunamaiselta. Älä huoli, ulkomuodostaan huolimatta mozzarella on edelleen kiinteää tavaraa. Jatka tomaattien savustamista vielä 5 minuuttia tai haluamasi ajan. Pilko mozzarella palasiksi.
  2. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja raaste, loraus oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Lisää joukkoon vielä oliivit, tuoreet kirsikkatomaatit, savustetut mozzarellapalaset ja tomaatit. Lisää lopuksi basilikanlehdet.

Vinkki: Ilman savustamista olet vieläkin nopeammin valmis. Sama salaatti toimii täydellisesti myös ilman savua. Valkosipulinversot voit myös korvata kahdella pilkotulla valkosipulinkynnellä ja kahdella kevätsipulinvarrella.

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti