Koti Jäätelöt Raparperi-mansikkajäätelö ilman jäätelökonetta

Raparperi-mansikkajäätelö ilman jäätelökonetta

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Tässä tämän kesän the jäätelö! U-lalaa, ja nuolen astian puhtaaksi. Kirjoitan tämän nopeasti ja sitten on kyllä lähdettävä kauppaan hankkimaan uusia raaka-aineita tätä varten. Jos kaipaat raikasta, mutta sopivan makeaa jäätelöä, joka on helppo valmistaa ilman jäätelökonetta, niin tätä olet etsinyt.

Raparperi-mansikkajäätelö ilman jäätelökonetta.

Ajattelin jo, etten voi näin pian lisätä toista raparperi-mansikkareseptiä, mutta minkäs sille mahtaa, kun tuli niin hyvää!

Olen aiemmin valmistanut raparperi-mansikkajäätelöä perinteisellä menetelmällä, mutta oikeastaan jäätelökoneeton versio sekä toimi että maistui paremmalta. Yllättävää! Erityisen yllättävää, koska olen pitänyt kondensoituun maitoon tehtyä jäätelöä överimakeana ajatuksena, enkä ole uskaltanut kokeilla.

Ajattelin raparperin olevan hyvä makeuden taittaja, mitä se olikin. Satuimme myös juuri löytämään kaupasta uutta, valmista raparperi-mansikkajäätelöä, joka oli niin hyvää, että halusin toteuttaa saman itse.


Raparperi-mansikkajäätelö – resepti

Yhdestä satsista syntyy iso määrä jäätelöä (lähes 2 litraa), mutta kondensoitu maito-pohja on helppo jakaa kahteen astiaan ja valmistaa samalla kaksi eri makuista jäätelöä. Rasia vain nostetaan pakkaseen ja unohdetaan se vuorokaudeksi. Paras rakenne jäätelöllä on 12-24 tunnin kuluttua, jolloin jäätelö on täydellisen pehmeää ja muotoutuvaa. Pidempään pakastaessa jäätelö kovettuu enemmän, jolloin se vain pitää nostaa huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua.

Tarvitset

1 tlk eli 400g keittämätöntä kondensoitua maitoa
3-4 dl kuohukermaa (ihan minkä kokoisia purkkeja nyt sattuu löytymään)

400-500g pakastemansikoita
n. 300g raparperia
1 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Pilko raparperi palasiksi.
  2. Lisää kattilaan raparperi ja sitruunanmehu. Lämmitä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää.
  3. Lisää joukkoon mansikat, ja lämmitä, kunnes mansikat ovat sulia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään.
  4. Huom. Varsinkin lämpimällä säällä kannattaa ensin normaalisti vatkata kerma vaahdoksi, sen jälkeen kaataa kondensoitu maito mukaan ja jatkaa vatkaamista, kunnes kokonaisuus on kuohkeaa. Tai voit mitata kondensoidun maidon ja kerman samaan kulhoon samaan aikaan, mutta varsinkaan lämpimällä ei välttämättä vatkaudu niin hyvin. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa.
  5. Sekoita mansikka-raparperiseos vatkattuun kermaan.
  6. Kaada seos vuokaan tai rasiaan ja pistä pakkaseen vähintään 12 tunniksi.

Seuraathan blogiani jo:

Facebookissa

Instagramissa

Pinterestissä

Jäikö nälkä?

6 kommentit

Minna - Ku ite tekee 6.06.2017 - 11:18

Näyttääpä herkulliselta! Mä tein kerran kondensoidulla maidolla jätskiä ja se oli kyllä aika makeaa. Tässä varmaan toi raparperi kivasti tasoittaa makeutta. Täytyy kokeilla 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 6.06.2017 - 11:36

Kiitos! Se on varmaan just se raparperi, joka pelastaa 🙂 Tein tosin myös jo vadelmaversiota, eikä sekään ollu liian makeaa -edes Markuksen mielestä.. Siinäki tosin oli yhtä paljon vadelmia kuin muita aineksia yhteensä.

Vastaa
Siiri / Pilkettä-blogi 23.05.2018 - 15:53

Tähän vielä tarkistus että mansikoiden maku/rakenne ei kärsi vaikka ne pakastetaan uudestaan?

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 23.05.2018 - 18:21

Moi! ei ole kyllä kärsinyt yhtään :). Toki voi käyttä tuoreitakin, mutta tähän aikaan vuodesta vielä vaikea löytää kovin maukkaita sellaisia 😀

Vastaa
Annukka Puro-Tahvanainen 5.08.2020 - 17:57

Kokelin tehdä jäätelöä tällä ohjeella, mutta kerma-kondensoitu maito seos ei millään vatkaantunut vashdoksi, vaan lopulta juoksettui. Mikä meni pieleen – pitääkö molempien olla jääkaappikylmiä? Jossain toisessa ohjeessa vatkattiin vaan kerma ja lisätään siihen kondensoitu maito.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 10.08.2020 - 12:21

Hei! Voi kurjuus! Lisäsin nyt reseptiinkin huomion, että tosiaan syynä on todennäköisesti lämpimät kelit ja ilmakosteus on korkea, jolloin kerma ei välttämättä vatkaannukaan niin hyvin, varsinkaan jos joukossa on jo kondensoitu maito. Ne ovat itselläni aina vatkaantuneet hyvin kun olen samaan aikaan laittanut, mutta varmempi keino tosiaan (mitä kirjoitin nyt reseptiin) niin on juurikin, että ensin kerma ja sen jälkeen vasta kondensoitu maito.

Vastaa

Jätä kommentti