Koti Aasialaista Minttu-korianterichutney (V, GF)

Minttu-korianterichutney (V, GF)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
Minttu-korianterichutney

Minttu-korianterichutney on todella raikas, sopivasti hieman hapan lisäke mille tahansa intialaiselle ruoalle. Intialainen ruokahan on tunnettu erilaisista lisukkeistaan ja moni intilaianen annos on erittäin hyvä vasta, kun se tarjotaan erilaisten chutneyden ja lisukkeiden kanssa.

Minttu-korianterichutney

Minttua kannattaa todellakin kasvattaa itse. Se rehottaa ja leviää aloittelijallakin. Minttu oli jälleen villiintynyt mökille ja nyt satoa korjatessa oli keksittävä tehokkaita tapoja käyttää paljon minttua. Minttuchutneyhin sitä tulee paljon ja chutneyta voisi myös pakastaa. 

Tämä chutney tällaisenaan on ihanan raikas. Chutneysta voi myös tehdä erilaisia versioita lisäämällä esimerkiksi valkosipulia tai vaikka kookoskermaa. Kookoskermapohjainen minttu-korianterchutney on erittäin yleinen lisuke dosien kanssa ja dippikastikkeena pakoroille.


Minttu-korianterichutney – resepti

Minttu-korianterichutney

n. 2 dl

Tarvitset

1½ dl tuoretta minttua (tiiviisti pakattuna, eli n. 2 ruukkua)
1½ dl tuoretta korianteria (tiiviisti pakattuna, eli n. 2 ruukkua)
2 vihreää chiliä
3 rkl sitruunanmehua
1 tl raastettua inkivääriä

0,75-1 dl vettä
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Surauta kaikki tasaiseksi sauvasekottimella. Lisää vettä haluamasi koostumuksen mukaan.
  2. Säilyy kannellisessa purkissa/rasiassa viikon jääkaapissa. Chutneyta voi myös pakastaa.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Hannele Lehto 19.09.2020 - 08:54

Kiitos taas tästä ja näistä monista aikaisemmista resepteistä. Jos en ihan päivittäin niin ainakin joka viikko teen jotain sun reseptipankista. Kasvisruoka perheessämme nykyinen normaali , ei ihan vegaaninen mutta lähellä sitä, välillä kalalla höystettynä. Kasviksia kun käsittelen Ja leipää leivon niin olen ruvennut miettimään yleiskoneen ostamista- kone mikä,raastaa , pilkkoo ym ja surauttaa smoothiet ja erilaiset chutneyt . Mitä itse käytät, Kitchen Aid, Magimix vai ….sauvasekoitin on mutta haluaisin koneen jossa on monta eri toimintoa ja samalla koko pöytä ei olis täynnä erilaisia vempaimia . Kaunista syksyä ja onnea tuleviin häihin ❤️

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 22.09.2020 - 08:37

Voi paljon kiitoksia sulle :). Hyvä kysymys :D. Mulla on erikseen sauvasekoitin, mutta se ei taas toimi, jos haluaa esim rouhetta pähkinöistä/kekseist/tai vaikka turkinpippureista. Ei myöskään kaikkia tahnoja tee niin hyvin. Raastamiseen taitaa monitoimikoneissa olla mahdollisuus.. Sauvasekoittimeen mulla on ne sen mukana tulevat kulhot, joissa on pilkkova terä, joka toimii kuin monitoimikone, mutta eivät ole oikean monitoimikoneen vertaisia tehokkuudessaan. Kitchen Aidilta mulla on ollut käytössä monitoimikone (esim tällainen https://www.verkkokauppa.com/fi/product/10599/kqrjv/KitchenAid-919EER-9-Cup-monitoimikone-punainen?list=OZCYkRMfVzthvmXzMfVf1h8IUb9Qsp0ZUSBnCdcMshvokgS), joka hoitaa hyvin kaikki nämä halutut asiat :).

Vastaa

Jätä kommentti