Koti Retkiruoka Jännittäviä uutisia: kustannussopimus retkiruokakirjaan!

Jännittäviä uutisia: kustannussopimus retkiruokakirjaan!

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
18 kommentit

Vihdoin! Vihdoin voin kertoa julkisesti tästä kirjaprojektista, jonka kanssa olen viimeiset kuukaudet työskennellyt. Ja vielä muutama kuukausi lisää työskentelyä.

retkiruokakirja

Mielessä on kytenyt montakin eri ajatusta omasta keittokirjasta. Vaan olen odotellut sitä ideaa, jossa tiivistyisi selkeästi jokin ruoka-aihe (”Saaran parhaat reseptit” tuskin kiinnostaa nimittäin ketään kustantajaa ja harvaa ostajaakaan). Ja sellainen ruoka-aihe, joka saisi itseni – sekä kustantajan – isosti innostumaan. Olen miettinyt vegaanista leivontakirjaa ja Aasian makuja, mutta sellaisia ruokakirjoja on tuntunut olevan jo tarpeeksi. En tiedä, ehkä tällainenkin vielä tulee.

Ihan omalta tuntuvaksi, rakkaaksi aiheeksi on kuitenkin viimeisimmän vuoden aikana tullut retkiruoka. Tästä ideasta silmäni kirkastuivat ja kiitos kustannusyhtiö Cozy Publishing:lle, joka on ollut ideasta yhtälailla innoissaan :).

Pussiruokien jäädessä kaupan hyllyyn on avautunut aivan uusi maailma, jossa yhdistyy kaksi itselleni mieluisinta asiaa: ruoka ja retkeily. Mitä enemmän on retkellä kokannut, sitä enemmän on ideoitakin syntynyt.

retkiruokakirja

retkiruokakirja

Voi sitä autuasta hetkeä, kun saa vaelluksella pitkän päivän jälkeen lämmintä, mausteista intialaista currykastiketta. Nykyään lähden mielelläni laavuretkelle ihan vain kokkailemaan, sillä ulkona ajanvietto rauhoittaa mieltä. Hyvä ruoka saa vieläkin paremmalle mielelle. Niin päiväretkillä kuin vaelluksilla on saanut niin hyviä ruokia, että ovat maistamaan päässeet kaverit sanoneet, että eihän sitä syö näin hyvää ruokaa edes kotona :D. Hyvä ruoka saa helpommin lähtemään retkelle. Kun itse tekee, saa syödä sitä mitä haluaa. Pelkästään makkaran grillailut tai pussiruoat alkavat pian tympimään. Varsinkin kun pussiruoissa on vain vähän kasvisvaihtoehtoja.

Kirjaan tulee niin vaellusreseptiikkaa kuin päivä- ja nuotioretkireseptejä. Jälkkäreitä, aamiaisia ja välipaloja unohtamatta :). Tietenkin myös oleellista tietoa mm. kokkailuvälineistä ja mitä pitää ottaa huomioon kussakin vuodenajassa. Kuinka pidempää vaellusta varten kuivata, valmistella, pakata ja sitten entisöidä ruoat. 

Kirjan on tarkoitus ilmestyä ensi keväänä. Vielä on tosiaan pari kuukautta aikaa kirjoittaa kirjaa, ja siksi kerronkin projektista jo tässä vaiheessa. Jotta voin kysyä sinulta, että mitä tietoa tai minkälaisia reseptejä sinä toivoisit retkiruokakirjalta?

retkiruokakirja

retkiruokakirja

Jäikö nälkä?

18 kommentit

Christel Kujala 11.10.2021 - 19:51

Kuivaaminen ja niistä maittavien ruokien valmistus vaelluksella.
Myös parin päivän retkille kevyttä (siis ei painavaa ruokaa) ja säilyvää ruokaa.
Esivalmisyelut kotona ja mitä kannattaa raahata mukaan metsään.

Tuskin maltan odottaa sun kirjaa.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 11.10.2021 - 22:15

Kiitos paljon :). Juurikin tällaista sisältöä on ainakin tulossa :).

Vastaa
Jertta 11.10.2021 - 21:24

Kuulostaa herkulliselta, onnea kirjan tekoon! Wannabe-retkeilijää ja kahden pienen lapsen vanhempaa kiinnostavat varsinkin nopsat päiväretkireseptit.

Vastaa
mk 12.10.2021 - 16:18

Motivointia ja selko-ohjeita retkikeittimen kanssa sähläämiseen toivoo nimim. punkku, patonki ja papupurkki. – Kirjasi kuulostaa juurikin loogiselta jatkumolta, onnea!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 13.10.2021 - 20:15

Kiitos toiveesta :D. Ja kiitokset onnitteluistakin :).

Vastaa
Johanna 13.10.2021 - 10:49

Onneksi olkoon! Tätä kirjaa kyllä odotan 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 13.10.2021 - 20:13

Kiitos kovasti! 🙂

Vastaa
Sonja 13.10.2021 - 21:49

Onnea! Itse olen sitä mieltä, että retkellä voi kokata kaikkea sitä, mitä kotonakin 🙂 siksi retkiruokaresepteissä oleellista on hyvän ruoan lisäksi ”tekniset” seikat, kuten annoksen mitoitus erilaisille retkikeittimille (tai ainakin tieto millaisella ohjeen annos on tehty, jotta voi soveltaa), mikä sopii päiväretkelle tai pidemmälle retkelle ja millaisia muutoksia (esim. jo mainittu kuivaus) vaatii jne. Tsemppiä projektiin!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 13.10.2021 - 21:58

Kiitos =) Juurikin samaa mieltä. Retkellähän voi kokata lähes kaikkea mitä kotonakin, mutta sitten pitää huomioida säätilat ja reissun pituus ja paljonko se kuluttaa kaasua :D.

Vastaa
Glotter-Bäckerin 14.10.2021 - 11:01

Mä kaipaisin lyhyen valmisteluajan ruokia päivän tai parin retkelle. Siis silloin kun päätät perjantaina että huomenna lähdetään viikonloppuvaellukselle.
Pidän kaapissa siis valmiita kuivattuja ruokia (valmiiksi kasattuna esim. fetapastan ainekset) mutta viikonlopuksi ja ensimmäisille ruokailluille jaksaisi kantaa tuoreempaan evästä. Ideoita niihin!

Tuotekehittäjän on pakko huomauttaa termistä, eli entisöinti on vain huonekaluille ja ruoka ennastetaan, siis silloin kun kuivattuun ruokaan lisätään vettä. Ruokateollisuudessa käytetään esin. ennastettua maitoa = maitojauhetta + vettä tai ennastettua mehua = mehutiivistettä + vettä, eikä sitä tarvitse ilmoittaa muuten edes pakkauksessa.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 17.10.2021 - 17:45

Tätä harrastetaan näin Rovaniemellä asuessa ainakin pari kertaa kuussa, että hei huomenna vois lähteä viikonloppuretkelle :D. Eli nämä tilanteet ovat tuttuja ja otan kyllä huomioon =). Aijaa! En ole edes kuullut ennen sanaa ennastaminen. Tämä on kyllä hyvä tietää näin kirjaakin kirjoittaessa :).

Vastaa
Glotter-Bäckerin 20.10.2021 - 14:25

Voit laittaa mulle sitten oikoluettavaksi jos haluat tarkistaa ammattisanaston. Toki makuasioita!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.10.2021 - 18:11

Kiitos =)

Vastaa
Sanna-Mari Ikävalko 17.10.2021 - 20:17

Ihanaa!

Vastaa
Tyyne 24.10.2021 - 16:24

Helppoja, mielellään termarissa tulevia, mutta hyviä kasvis- tai vegaanilounaita olis kiva saada esille. Mä arvostan myös riittävän reilun annnoskoon safkoja, mutta kuitenkin yhden hengen annoksia jo reseptin ohjeissa. Mua vähän ärsyttää jopa, kun tosi monissa valmiissa resepteissä annokset ovat vähintään kahdelle. Niiden uudelleen laskeminen on pieni vaiva, mutta miks se vaiva ei oo ikinä tarjolla niille seurassa reissaaville ja yhteisiä ruokia syöville? 😀

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.10.2021 - 18:14

Kiitos toiveesta :). Näitä juurikin on tulossa, sillä niitä itsekin kaipaa. Annoskokin on retkellä tosiaan oltava reilumpi kuin kotona. Olin ajatellut kirjoittaa pääasiassa kahden hengen annoskokoja sillä ajatuksella, että jos lähtee yksin niin on myös ihan kätevä valmistella kotona se kahden hengen satsi ja jakaa vain kahdelle eri aterialle. Ainakin pidemmässä reissussa valmisteluja helpottaa, kun samaa ateriaa voi toistaa ainakin kerran :).

Vastaa
Leena Kulmala 25.10.2021 - 13:36

Hienoa, uusi kirja! Olen kuivannut erilaisia aineksia ja koostanut sitten niistä aterioita. Olen kuitenkin kaivannut ohjeita ruokiin, jotka ovat valmistuksen jälkeen kuivattu. Kirjaa odotellessa.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 25.10.2021 - 18:16

Hei, kiva kuulla! Kirjaan tulee molempia eli raaka-aineina kuivattuna ja sitten kokonaisina aterioina kuivattuna :).

Vastaa

Jätä kommentti