Koti Muut herkut Pikaiset puoloffeepurkit

Pikaiset puoloffeepurkit

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Oma ehdoton suosikki makukomboni on puolukka ja kinuski. Tänä syksynä on erityisen paljon ollut liikkeellä tätä puolukan ja kinuskin suloista liittoa hyödyntäviä reseptejä. Hurraa sille! Puolukoiden kirpeyden yhdistyessä makeaan kinuskiin on siinä vain jotain todella maagista.

Tämä jälkiruoka on mielestäni hauska valmistaa rennosti valmiiksi purkkeihin tai laseihin. Pohjalle murustellaan keksejä rouheasti ja muut ainekset vain lisätään päälle. Syntyy todella kätevästi ja nopeasti. Voit vaikka valmistaa nämä jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.

puoloffee

On pakko myöntää, että me kyllä Markuksen kanssa herkutellaan joka päivä. Oli se sitten pari palaa suklaata tai välillä pieni kakkukin. Useimmiten se on jäätelöä. Olenhan aivan koukussa jäätelökoneeseen, kun voi valmistaa loputtomasti erimakuisia jätskejä. Hyvin monesti iltapalajälkkärimme lempiohjelmamme, MasterChef Australian, äärellä on vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta ja puolukoita. Katsotko itsekin MasterChefiä? Onko jo muodostunut lemppareita? 🙂

Yläasteella Skotlannissa asuessa tuli banoffee-pie hyvinkin tutuksi; eli keksin, kinuskin, kermavaahdon ja banaanien yhdistelmä. Banoffee ei ole kuitenkaan koskaan ollut mikään suosikkini, koska siinä on vain makeaa makean päällä. Ei mitään makeutta tasapainottavaa. Kun banoffeesta korvaa banaanin puolukoilla, ollaankin jo ihan sfääreissä. Kun vielä korvaa kerman turkkilaisella jugurtilla, niin entistäkin parempi! Ei edes kerman vaahdotusta.

Käytin tässä omena-keksipiirakasta ylijäänyttä kinuskia, mutta voit joko keittää oman kinuskin tai käyttää hätätilassa kaupan valmistakin.


Puoloffeepurkit

puoloffee

4 hengelle

Tarvitset

4 isoa keksiä (käytin Bastogne-keksejä, mutta myös piparit sopisivat hyvin)
reilu 1 dl kinuskikastiketta
reilu 1 dl turkkilaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria
n. 2 dl puolukoita (tykkään itse erityisesti jäisten puolukoiden lisäämisestä, koska ne raikastavat annosta entisestään)

Kinuskikastikkeeseen (jos valmistat itse)

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa

Ohjeet

  1. Valmista kinuski: Mittaa aineet kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  2. Murustele keksit lasien/purkkien pohjalle.
  3. Lisää päälle kinuskia.
  4. Sekoita vaniljasokeri turkkilaisen jugurtin joukkoon. Lisää tämä kinuskin päälle.
  5. Lisää päälle puolukat.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Sari Atula 25.09.2016 - 20:05

Hei, voisitko suunnitella keittokirjan tekoa? Olisi paljon helpompi käydä läpi reseptejä ja katsella hurmaavia kuvia. Ja löytäisi myös helpommin etsimänsä.

Vastaa
Saara / Viimeistä Murua Myöten 25.09.2016 - 20:16

Itsekin kyllä tykkään selailla kirjaa mieluummin :). Ei ehkä sellaiseen omakustanteiseen lainaan ole vielä varaa 😉 Aika näyttää, mitä tapahtuu.

Vastaa

Jätä kommentti