Koti Ravintolat Vegaaniravintolavinkki: Food Lab (Helsinki, keskusta)

Vegaaniravintolavinkki: Food Lab (Helsinki, keskusta)

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
0 kommentti

Harvoin mä oon tosi impressed minkään lounasravintolatyyppisen kanssa, mutta tässä oli todellakin jotain ainutlaatuista!  -erittäin ruokakriittinen ystäväni

Annokset tarjosi Food Lab

Helsingin keskustassa sijaitsevasta vegaaniravintola Food Labista lähti kotiin inspiroituneena, innostuneena ja kylläisenä. Ja mikä tärkeintä hyvin, hyvin tyytyväisenä tarkasti mietittyihin makuihin. Vegaaniruoka voi todellakin olla yhtä makujen ilotulitusta. Varsinkin jos yhtään epäilet, että voiko vegaaniruoka vetää vertoja eläinperäisiä tuotteita sisältäville annoksille, niin sun täytyy käydä just täällä! Sanottakoon jo tässä vaiheessa, että en kirjoittaisi paikasta, ellen kaverini tapaan olisi itsekin todella impressed tästä uuden ajan lounasravintolasta.

FoodLab

Food Lab (kulkee tällä hetkellä nimellä Suup) on keskustan Citykäytävässä sijaitseva S-ryhmän ravintola ja samalla uusien ideoiden testikeittiö. Itse nimikin jo viittaa jonkinlaiseen ruokalaboratorioon eli testaamiseen. Parhaat ideat lähtevät testikeittiöstä eteenpäin suuremmalle yleisölle.


Vegaaniset mocktailit

Tällä hetkellä ravintola on vaihtunut täysin vegaaniseksi ja tarjoilee aivan älyttömän herkullisten vegaanisten kulhojen lisäksi vegaanisia keittoja sekä uusimpana innovaationa vegaanisia mocktaileja. Pääsinkin muutaman muun bloggaajan ja toimittajan kanssa vegaanisten mocktailien lanseeraustilaisuuteen, ja olin kerralla myyty.

FoodLab

FoodLab

FoodLab

Itse olen jo pitkään suosinut ravintoloissa drinkkien sijaan mocktaileja eli alkoholittomia drinkkejä, kunhan niitä on ollut saatavilla. Food Labissa mocktaileja lähestytään muistojen ja tarinoiden kautta. Löytyy esimerkiksi ”Kieli mattotelineessä”. Lähes jokainen on pienenä juuri varoitusten vuoksi kokeillut, irtoaako kieli todella, jos sillä koskettaa metallitankoa pakkassäässä. Tästä fiiliksestä on lähdetty miettimään, miltä tällainen mocktail maistuisi. Tai miltä maistuisi Syysmyrsky? Raparperitaivas? Esimerkiksi sitruunaisesta Syysmyrskystä löytyikin kylmyyttä, raikkautta, kirpsakkuutta sekä todellisena loppusilauksena suolaa muistuttamassa meren pärskeistä.

FoodLab

FoodLab


FoodLab

Vegaaniset kulhoruoat ja keitot

Pääsin vielä uudestaan parin kaverin kanssa testailemaan paremmin ravintolan ruokatarjontaa; vegaanisia kulhoja ja keittoja.

Kulhojen sisältöä on lähdetty nimeämään ja rakentamaan myös tunteen perusteelta. Esimerkiksi Rakkaus-kulhoa on lähdetty kokoamaan miettien, miltä rakkaus tuntuisi syötynä. Noh, ainakin rakastuin itse annokseen. Sitä todellakin haluan mennä vielä syömään uudestaan! Eikö rakkaudenkin tunnetta halua vain lisää ja lisää? Testikerralla tarjolla oli myös Hilpeys ja Lohtu.

FoodLab

Vegaaniset keitot taas toimivat niin, että asiakas saa valita mieleisensä liemipohjan päivän tarjolla olevista liemistä. Testipäivänä tarjolla oli kolme upeaa lientä. Oli laksaa, josta erottui hyvin erilaiset makujen kerrokset ja tähän 20 raaka-aineen liemeen oli taidokkaasti saatu sopiva tasapaino. Oli myös umamisisia japanilaishenkisiä liemiä; ihanaa siitakelientä sekä ramen-misolientä. Aiemmin ovat misoliemet jääneet kulhoihinsa, mutta tämä saattoi misoliemen ihan uuteen valoon. Liemipohjaan asiakas sitten kokoaa runsaasta tarjonnasta haluamansa hiilarit, vihreät, siemenet ja lisämausteet. Itse proteiinin saa myös itse valita, mutta tämä kypsennetään erikseen jokaiselle, jotta sen saa varmasti lämpimänä ja vastapaistettuna joukkoon. Valittavana oli esimerkiksi marinoitua tofua, härkistä, nyhtökauraa, soijatuotteita tai falafelia.

FoodLab

FoodLab


Vähän lisää itse Food Labista

Food Lab on avoin uusille tuulille, ja testaa ennakkoluulottomasti uusia konsepteja ja oikeasti muuttaa sisältöään nopeastikin saamansa palautteen tai vinkin perusteella. Ruokaa todellakin kehitetään asiakkaiden kanssa yhdessä. Vaikka vaikea ruoasta olikaan löytää mitään kritisoitavaa.

FoodLab

Food Lab keskittyy erityisesti parempaan pikaiseen lounasruokaan, ja siksi ravintola onkin auki vain kello neljään saakka. Nopean syömisen ei tarvitse tarkoittaa kaupasta mukaan napattua valmissalaattia, vaan siitä voi todellakin nauttia suurella sydämellä.

Koko konseptiaan ravintola vaihtaa noin puolen vuoden välein eli siinä vaiheessa, kun on juuri ja juuri ehtinyt syödä tämän hetkiset ruoat läpi. Aiempia konsepteja ovat aikoinaan esimerkiksi olleet superfoodsmoothiet ja Tötterö – jäätelöbaari (tuttu nykyään kauppojen jätskihyllyistä. Esimerkiksi salmiakki-chili-vadelmamaku on kehitetty täällä yhdessä asiakkaiden kanssa).

Nykyisillä vegaanisopilla on menty nyt elokuusta lähtien eli hopihopi, vielä on hetki aikaa 🙂 Ken tietää, mikä onkaan seuraava konsepti..?


Food Labin löydät Helsingin Keskustan Citykäytävästä.

Vieraile Food Labin sivuilla.

FoodLab

Jäikö nälkä?

Jätä kommentti