Koti Ravintolat Lähiömakumatka Pohjois-Afrikkaan: Mo Cafe + Brunssiarvonta

Lähiömakumatka Pohjois-Afrikkaan: Mo Cafe + Brunssiarvonta

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten
59 kommentit

Yhteistyössä Mo Cafe.

Sisään astuessa sitä on siirtynyt sekunnissa toiselle mantereelle! On messinkiä, hopeaa ja kirkkaita värejä, hapsuja ja tupsuja. Kaikki on vähän eriparia ja tummat pöytälevytkin sinisten, kovamuovisten laatikoiden päällä. Paikka on lähes täysi, mutta jokaiselle tulijalle löytyy kuitenkin tilaa (kuvasin vasta lounasajan loppupuolella, jotta ei jokaisen lupaa tarvitse kysyä kuvia varten). Vallan unohtaa olevansa harmaan talven keskellä – ja vieläpä Malmilla. Ajatukset kiirivät tuhannen ja yhden yön tarinoihin.

GreenStreetin Johannes, joka paremmin tunnetaan kahvila Rootsin perustajana, odotteli jo mua. Kävin joululomalla kerran vuosien takaisen tuttuni, eli juurikin Johanneksen, kanssa Mo Cafessa juttelemassa ja ideoimassa tulevaisuutta. Siellä sitten mietittiin, josko alkaisin tehdä jonkinlaista työtä GreenStreetin kanssa. Ehkäpä alkaisin silloin tällöin vetää heidän raakakakkuworkshopejaan. Mo Cafe teki niin herkullisen vaikutuksen, että sovittiin seuraavakin palaveri samaan paikkaan. Tällä kertaa otin kameran mukaan, jotta saadaan Mo Cafe maailmankartalle! Paikka tarjosi lounaan siitä hyvästä, että halusin kirjoittaa heistä. Koska pidin paikasta niin paljon, niin sovittiin, että voisin myös järjestää arvonnan kahden hengen brunssista.

Hesarin Nyt-liitekin mainitsi Mo Cafe:n taannoin, kun puhuttiin lähiöravintoloiden tulosta. Itse Punavuoren asukkaana ravintolavalintaa on yllin kyllin ympärillä, mutta entäs lähiöissä? Aika hiljaista – vielä. Malmin Mo Cafe on yksi rohkeista yrittäjistä, jotka uskaltavat pistää ravintolan pystyyn sinne, missä niitä ei ole. Taito on tehdä siitä ravintolasta niin hyvä, että tällainen punavuorelainen valitsee sen lounaspaikakseen.

Mo Cafe tarjoaa Pohjois-Afrikkalaista ruokaa – ja itselleni pöytä tuo mieleen Sandron kattaukset. Huomasin heti, että nyt oli tarjolla eri lounasbuffet kuin kaksi viikkoa sitten. Omistaja kertoikin, että lounaspöydän tarjoilut vaihtuvat jatkuvasti fiiliksen mukaan, niin ei pääse kukaan kyllästymään samoihin vaihtoehtoihin. Tarjoilu oli 90% vegeä/vegaanista; hurjan montaa erilaista kasvislisäkettä, sahramileipää, hummusta ja lämpimiä kasvisruokia. Ainoa, mitä jättäisin pois oli tavallinen vihersalaatti. Ensimmäisen kerran suosikki oli paahdetut, mausteiset bataatit ja toisella kertaa parhaiten jäi mieleen punajuuri-rusina-kuskus. Kasvisruoan lisäksi, vegaaniperjantaita lukuun ottamatta, pöydässä on tarjolla aina yksi lämmin kala- tai liharuoka. Ruoka kaiken kaikkiaan oli herkullista, ei ehkä täyskymppi, mutta kaikista erityisintä paikassa on kuitenkin juuri tämä eksoottinen miljöö – ei mikään riviravintola.

Malmi ei toisaalta edes ollut kaukana! Toissakesänä kävin Malmilla töissä. Pyörällä. Satoi tai paistoi. Silloin se kyllä tuntui olevan kaukana – varsinkin sateella. Kappas, kun valitsi junan kulkuneuvokseen, niin matka Rautatieasemalta Mo Cafeseen kestikin vain vartin.

Mo Cafe on auki viikon jokaisena päivänä klo 9-17. Aamuisin klo 9-11 on aamiaista pöytiin tarjoiltuna, 11-15 on tämä runsas lounasbuffet (11e), jonka jälkeen loppuajan tarjoillaan erilaisia katuruokavaihtoehtoja, kuten vaikkapa perinteisempää falafelpitaa tai jännittävämpää ras el hanout nyhtökaurapitaa! He ovat kuitenkin miettineet pidentävänsä arkisin aukioloaikaansa. Viikonloppuisin taas Mo Cafe tarjoaa kolmen runsaan tarjoilupöydän brunssia (20e). Brunssin jälkkäripöydästä olen nähnyt vain kuvan, ja siitä jään nyt unelmoimaan.

Arvonta

Itseni jäädessä unelmoimaan brunssipöydästä jollekin teistä lukijoista tämä brunssipöytä konkretisoituu! Kuten sanottu Mo Cafe antoi arvottavakseni kahden hengen brunssin (voit tietty ottaa mut mukaan! ;)). Arvontaan voit osallistua jättämällä terveiset kommenttikenttään, jossa kerrot vaikkapa, mistä sun mielestä koostuu erinomainen brunssikokemus :). Arvonta suoritetaan torstaina 26.1.

Mo Cafella ei näköjään ollut omia nettisivuja, mutta facebook-sivu löytyi!

 

 

Jäikö nälkä?

59 kommentit

jj 20.01.2017 - 10:14

herkullisesta ruuista ja tuoreista, hyvästä seurasta ja kiireettömyydestä koostuu hyvä brunssi

Vastaa
Julia 20.01.2017 - 10:42

Siitä ihanasta olotilasta kun herää viikonloppuaamuna muistaen, että on menossa brunssille. Parasta on jos vielä kevätaamuna ehtii aamulenkille ennen brunssia ja saa lenkin jälkeen nälkäisenä kömpiä brunssin äärelle. Parasta brunssissa on kiireettömyys, ihmiset ja hyvä kahvi. Se ihana tunne, että nyt on oikeus rentoutua sekä nauttia hetkestä ja aamun kauneudesta. Brunssi on oodi viikonloppuaamuille!

Vastaa
Aikku 20.01.2017 - 10:55

Brunssi koostuu tuoreesta leivästä ja herkuista, itse ottaisin tuon mieheni mukaan koska hänellä alkaa pian pitkä paasto ja minua jo nyt harmittaa hänen puolesta, hän saa vain mehua ensin muutamia viikkoja ja sitten soseita taas viisi viikkoa, leikkauksen takia.

Vastaa
Taija 20.01.2017 - 11:04

Joku kevyt aamujumppa ja siitä kiireettömälle brunssille ! Tää Malmin uutuus näyttää kyllä tosi herkullisella !

Vastaa
Mia Lipsanen 20.01.2017 - 11:12

Täydellinen brunssikokemus on monen asian summa. Maistuvien ja tarpeeksi vaihtoehtoja olevien ruokalajien lisäksi myös kodikas tunnelma sekä toimivat järjestelyt ovat tärkeitä; ja brunssin kruunaa loistava seura!

Vastaa
Joonatan 20.01.2017 - 11:15

Hyvästä seurasta, herkullisesta ruoasta, viihtyisästä seurasta. Ja kaikki täysin kiirettömästi 🙂

Vastaa
Tiina 20.01.2017 - 11:27

Kyllä erinomainen brunssikokemus lähtee ensinnäkin omasta innostuneesta fiiliksestä ja hyvästä seurasta. Kiireetön hyväntuulinen lämmin tunnelma. Ruuan suhteen runsas erilainen valikoima sellaisia juttuja mitä ei osaisi itse tehdä, pieniä juttuja, levitteitä, salaatteja mutta myös hieman tuhdimpaa ja raikasta juomaa/smoothieta ja kahvia. Mieluusti vielä aurinkoinen aamupäivä niin tietty piste i:n päällä! 🙂 Olisi ihana päästä testaamaan tämä brunssi, näyttää ihanalta ja afrikkalainen ruoka tuntematonta (vielä ;))!

Vastaa
r 20.01.2017 - 11:29

Oih, olen vain Mo cafeta vastapäätä olleella bussipysäkillä odottaessa haaveillut paikan brunsista juurikin lukemieni hyvien arvosteluhehkutusten innoittamana! Mulle täydellinen brunssi on kombo kiireettömyyttä, herkullista, terveellistä ruokaa, ei liiallisista tunkemista/jonottamista, hyvän ystävän seuraa, leppoisaa tunnelmaa – ja sitä, että osaa syödä itsensä sopivasti täyteen, ei ähkyyn 😀

Vastaa
susa 20.01.2017 - 11:30

Oih nam mitä herkkuja pöydät notkuu! mun ”täydelliseen” brunssielämykseen kuuluu hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja elämästä nauttimista huoletta ja kiireettä!

Vastaa
Anu 20.01.2017 - 11:41

Hyvän ruoan ja seuran lisäksi myös pari lasia skumppaa kuuluu hyvään brunssiin.

Vastaa
Noora 20.01.2017 - 11:45

Brunssista täydellisen tekee kiireettömyys, hyvä seura ja maukas monipuolinen brunssivalikoima 🙂

Vastaa
S 20.01.2017 - 12:02

Täydellinen brunssi on kiireetön, monipuolinen ja hyvässä seurassa nautittu.

Vastaa
Heini 20.01.2017 - 12:03

Hyvä brunssikokemus koostuu hyvästä seurasta ja makeasta ja suolaisesta tarjottavasta sekä tietty mukavasta paikasta

Vastaa
ira 20.01.2017 - 12:18

Oii miten täydellisen näköinen paikka, tulee mieleen reissu Kap Verdelle! Brunssi on tietysti hyvää seuraa, tunnelmaa ja tietysti ruokaa, jota on tarpeeksi ja joka on hyvää. Parhaan brunssikokemuksen kruunaisi salin nurkassa fiilikseen sopivia lp-levyjä soitteleva dj. Musiikki yleensä tekee taikoja ja täydentää tilanteen kuin tilanteen.

Vastaa
Heidi 20.01.2017 - 12:18

Täydellinen brunssi koostuu kiireettömästä aamusta, ilman herätyskelloa heräämisestä ja monipuolisesta brunssitarjonnasta. Suolaista ja makeaa on tarjolla runsaasti, monta kupillista ihanaa kahvia ja raikkaita mehuja. Brunssilla voidaan viettää monta tuntia hyvien ystäviä tai rakkaan kanssa.

Vastaa
Tiina 20.01.2017 - 12:28

Hyvä brunssikokemus syntyy kiirettömyydestä ja hyvästä, monipuolisesta ja kevyestä ruuasta. Brunssilla haluaa maistella kaikkea pientä hyvää. Jotain makeaa täytyy olla myös, ja tietty kahvia.

Vastaa
Pihla 20.01.2017 - 12:37

Täydellisen brunssin tärkein elementti on runsaan ja herkullisen tarjoilun lisäksi kiireetön ja huoleton ilmapiiri. Mo Cafen upean lounaan olen nauttinut useasti mutta brunssille ei ole vielä löytynyt mahdollisuutta.

Vastaa
Marjo 20.01.2017 - 13:02

Täydellinen brunssi: runsas ja monipuolinen, erityisruokavaliot huomioiva, rauhallinen ja kiireetön tunnelma & ympäristö ja maailman paras seura❤

Vastaa
Sari Atula 20.01.2017 - 13:04

En ole koskaan käynyt ravintolabrunssilla niin tästä olisi kiva aloittaa varsinkin näin hauskan ja erikoisen kuuloisessa paikassa.

Vastaa
Juliainka 20.01.2017 - 13:35

Brunnssiin kuuluu ehdottomasti rakkaat ihmiset, kiireetön viikonlopun tunnelma, hyvä kahvi ja herkulliset ruuat. Omia lemppareita on nimenomaan tuoreet leivät, erilaiset tahnat, freesit salaatit ja kaikenlaiset pienet yllättävät herkkupalat. Ah, kuinka rakastankaan brunsseja!

Vastaa
Oona 20.01.2017 - 13:39

Hyvän brunssin kaava: puhtaista raaka-aineista itse tai kahvilan leipomin herkuin hyvien ystävien seurassa.

Vastaa
Marianna Talvitie 20.01.2017 - 14:02

ihanasta seurasta, vaikkapa kaverin tai perheen kanssa, laadukkaista ruoista – mielellään kasvisruokavalion huomioivista – ja niin, tottakai hyvästä kahvista 😉

Vastaa
Hanna 20.01.2017 - 15:35

Ihana brunssi koostuu kiireettömyydestä, ihanasta seurasta ja hyvästä ruoasta <3

Vastaa
Pauliina 20.01.2017 - 16:08

Hyvään brunssiin kuuluu laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet, valmistettu sydämellä. Ja hyvä seura ja lasi kuohuvaa tietty! 🙂

Vastaa
Annika 20.01.2017 - 16:31

Tuoksut, miljöö, hyvä seura, kiireettömyys… 🙂

Vastaa
Maria 20.01.2017 - 16:39

Hyvää seuraa ja paljon aikaa…

Vastaa
Niina 20.01.2017 - 18:32

Hyvä bloody mary ja yhtä hyvä seura, niistä on parhaat brunssit tehty.

Vastaa
Viivi 20.01.2017 - 19:29

Ihanaa! Olen ajellut tosta bussilla töihin mennessä varmana miljoona kertaa ohi. Rakastan brunsseja, parasta on kiireettömyys ja ettei tarvitse odottaa tai jonottaa ja kaikki ne herkulliset maut ja vaihtoehdot <3

Vastaa
MarjaKoo 20.01.2017 - 19:50

Brunssilla nautitaan tuoreesta ja raikkaasta, rakkaudella tehdystä ruoasta – ja hyvästä seurasta.

Vastaa
Mannu 20.01.2017 - 20:03

Hyvä seura ja tarpeeksi aikaa, niitä ainakin tarvitaan, hyvän ruuan lisäksi 🙂

Vastaa
Annika.J 20.01.2017 - 20:10

Herkullisesta monipuolisesta ruuasta ja hyvästä juttuseurasta 🙂

Vastaa
Miukkis 20.01.2017 - 21:24

Hyvä brunssikokemus koostuu kiireettömyydestä, leppoisasta tunnelmasta, täydestä massusta ja hyvästä seurasta!

Vastaa
Laura 20.01.2017 - 21:43

Freesistä ja taste budseja hemmottelevasta ruuasta hyvän seuran kanssa nautittuna. Kaunis miljöö on ihana bonus, mutta kiireetön, tervetullut ja ’kuin omassa olkkarissa oltais’ tunnelma on ehdoton täydellisen brunssi- (ja miksei ravintola-) kokemuksen kannalta.

Vastaa
Armi 21.01.2017 - 00:55

Raikas ja monipuolinen ruoka, hyvä seura, kotoisa miljöö ja leppoisa taustamusiikki.

Vastaa
Jaana 21.01.2017 - 02:16

Mo’n brunssikuvia olen vesi kielellä itsekin ihaillut, mutta vielä ei ole brunssille pääsy onnistunut.
Onnistunut brunssi näyttää minusta aika tasan juurikin tuolta Mo’n brunssilta! ☺

Vastaa
Laura 21.01.2017 - 05:41

Mielikuvituksellisemmat, jonkun teeman ympärillä pyörivät arjesta poikkeavat makunautinnot ovat brunssissa parasta. Kahvia paljon ja hyvinkeitettynä. Rakkaita ihmisiä. Rentoa taustamusiikkia. Tolla kombolla vois lähes kaikki vapaapäivät aloittaa.

Vastaa
Anna 21.01.2017 - 11:38

Vau, kuulostaa ihanalta paikalta! Brunssissa tärkeintä on hyvä ruoka ja kiireettömyys, fiilis vähän kuin olisi reissun päällä – jossain kahden paikan välissä.

Vastaa
Jenny 21.01.2017 - 14:12

Hyvä brunssi koostuu herkullisista ruoista, rauhallisesta tunnelmasta ja hyvästä seurasta 🙂

Vastaa
JonnaTii 21.01.2017 - 14:53

Monipuolinen ruoka ja se että sitä on tarpeeksi 😀
Tietysti hyvä seura tekee osansa.
Paikka saisikin olla hiukan omalaatunen 🙂

Vastaa
Anni 21.01.2017 - 15:57

Rauhallinen tunnelma, hyvä seura ja herkullinen ruoka! 🙂

Vastaa
Hilla 21.01.2017 - 16:37

Mieluummin laatu kuin määrä eli hyvin tehdyt, harkitut ruoat. Viihtyisä ympäristö on melkein yhtä tärkeää eli ei mikään kalsea metallituolipaikka!

Vastaa
Emma 21.01.2017 - 16:49

Runsaasti tuoretta
Monenlaisia suolaisia
Vähän makeaa
Ripauksellinen koristeita
Päälle auringonpaistetta
Nautitaan ystävien kanssa

Vastaa
Emma 21.01.2017 - 16:56

Hyvä brunssi koostuu tuoreista hedelmistä, lämpimistä karjalanpiirakoista + jostain suussasulavasta herkusta kuten kakausta tai vohveleista. Kaiken kruunaa rauhallinen, iloinen musiikki ja toinen ihminen. Parasta on jos brunssilta ei ole kiire minnekään 🙂

Vastaa
Milla 21.01.2017 - 18:55

Ehdottomasti ihanasta seurasta, kiireettömyydestä, leppoisasta tunnelmasta ja hyvästä RUOASTA!! 🙂

Vastaa
Taru Kettunen 21.01.2017 - 20:44

Brunssilla parasta on hyvä ja monipuolinen ruoka, makuelämykset,ystävän seura. Sekä kiireettömyyden tuntu.

Vastaa
tuovituulia 21.01.2017 - 22:10

Brunssi, jolle haluaisin mennä, järjestettäisiin rauhallisessa ja viihtyisässä tilassa, josa palvelu pelaisi. Tärkeintä olisi kuitenkin se, että ruoka on hyvää! Ei mitään hotelliaamiaisia, kiitos.

Vastaa
Laura 21.01.2017 - 23:55

Hyvästä seurasta, rennosta tunnelmasta, kotoisasta ympäristöstä sekä herkullisesta ruoasta!

Vastaa
Tanja Paulina 22.01.2017 - 00:01

Paljon tuoretta ja raikasta, mutta myös ihanan suolaista ja uusia makukokemuksia! Seura kuitenkin kaikkein tärkein!

Vastaa
Henna Holappa 22.01.2017 - 08:50

Sunnuntai on hyvä brunssi päivä. Se on kiireetön, hyvä seura ja viihtyisä paikka kruunaa hyvällä ruuallaan aamu/keskipäivän brunssin.

Vastaa
Ulrika 22.01.2017 - 09:57

ihanasta seurasta ja superista ruoasta!

Vastaa
Nelly 22.01.2017 - 10:17

Rakastan brusseja, joten tuonne on päästävä joku kerta. Tykkään, että brunssissa on on jotain freshiä ja tietenkin erilaisia makuja! Kuvistakin huokuu ihanan lämmin tunnelma ja ihanasti omaperäinen sisustus <3

Vastaa
Lap 22.01.2017 - 12:41

Herkullisesta ja jännittävästä kasvisruoasta ja kotoisasta ja tunnelmallisesta miljööstä 🙂

Vastaa
Tanja 22.01.2017 - 19:40

Parasta brunssissa on runsaus – jokaiselle jotain … ;o)

Vastaa
Outi 22.01.2017 - 22:52

Ihanista mauista, mietitystä kokonaisuudesta ja hyvästä seurasta!

Vastaa
Sanna 23.01.2017 - 00:22

Parasta brunssissa on kiireettömyys, hyvä seura ja herkullinen ruoka 🙂

Vastaa
Kirsi 23.01.2017 - 09:33

Parhaasta seurasta, herkullisesta ruuasta, kotiin jätetystä kiireestä ja ruokaperäisille pääsemisestä. Niistä on täydellinen brunssikokemus tehty!

Vastaa
Essi Haa 23.01.2017 - 21:18

Kun brunssilla on leppoinen ja nauravainen fiilis sekä ruoka on freesiä ja makuja monia, niin harvoin se voi epäonnistua. Musta myös esteettinen ja tietyllä lailla huoleton ympäristö ja sisustus saa rentoutumaan. 🙂

Vastaa
Minna Vuo-Cho 25.01.2017 - 19:50

Ihanan houkuttelevan näköinen sisustus. Tuota olisi kiva kokeilla.
Minulle brunssi nimittäin onkin ulkona syödessä jotain sellaista, mitä ei kotona tulisi tehtyä tai laitettua

Vastaa
Anna 27.01.2017 - 23:17

mmmm kuulostaa ihanalta, juuri omaan makuun sopivalta brunssilta!

Vastaa

Jätä kommentti